Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Madeira - sejur si excursii pe insula - 17 - 24 iulie 2014

<< < (6/10) > >>

admin:
Cu cataramanul pe Atlantic. Am avut sansa sa vedem la doar cativa metri de noi o balena, iar mai departe o multime de delfini jucausi. Iar peisajele de tarm...de poveste.

admin:
Ce impresioneaza mult in Madeira este clima. Foarte placuta, nici prea cald si niciodata frig. Curios este ca nu este constanta pe tot teritoriul insulei. Daca in zona de est, Sao Laurenco, clima este mai mult desertica, rar vezi cate un smoc de iarba verdem in rest totul este arid, la doar 10 km inspre interior dai de paduri de dafin o zone foarte umeda...In cei 60 km cat are insula in lungime, ai ocazia sa treci prin tot felul de tipuri de flora...Si sa colectionezi o multime de imagini de vis...

Cel mai des intalnite sunt aceste plante, numite agopantos si hortensiile. Acolo sunt un fel de buruieni...invadand toate spatiile neamenajate. Au in general culori de nuante spre albastru si indigo si formeaza niste tufe imense. Sunt o delectare pt ochi...

Unele plante sunt endemice, altele provin din America de sud si Africa. Imi plac florile, le cultiv, am o multime de ghivece acasa cu tot soiul de plante, dar ceea ce am vazut acolo este cu mult peste cunostiintele mele horticole. Asa ca nu pot face altceva decat sa va reproduc in imagini ceea ce am vazut, fara prea multe alte informatii... :-\

Asta stiu ce este. E o varietate de maracuja (de parca nu ar fi fost suficienta una, pe insula se cultiva vreo 6 feluri total diferite ca forma, culoare si gust). Cea din imagine este fructul pasiunii, folosit in aromatizarea unuia dintre sortimentele de poncha.

Cele doua de mai sus sunt orhidee. Exista o gradina, se numeste Jardim de Orhideea, acolo se pot vedea o multime de tipuri din acest..."parazit" ce se dezvolta pe tulpinile copacilor...

admin:
Fructe si legume de Madeira...

admin:
Am mancat peste si fructe de mare de toate felurile si de toate tipurile. Ar fi si pacat sa ajungi in mijlcul Atlanticului si sa nu gusti din fiecare tip...Am mancat ton, cod, sardine, peste spada, scoici, creveti, crabi, in tot felul de preparari....Aici cateva din specii, in piata de peste:

admin:
Traditional...

Tichiile din portul lor national

Poncha, un tip de lichior facut de casa. Gregory, ghidul si soferul nostru ne-a dus la Serra de Aqua la cel mai bun priducator...

Bolo de caco, un fel de paine preparata pe plita, in care se pune chorizo (carnati specifici zonei) si sos de usturoi..Hmmmm, excelent...

Coborarea cu carreiros...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă