Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Madeira - sejur si excursii pe insula - 17 - 24 iulie 2014

<< < (5/10) > >>

dadus:
Am citit si eu despre aceste levada, chiar voiam se propun sa mergem pe acolo mai ales ca am vazut ca sunt trasee marcate si cateva cascadute si peisaje faine. :thumbup:
Ma duc sa pun adidasii in bagaj. :dance:

dadus:
"Levada walks"-traseu de 11-12 km se poate parcurge in 4-5 ore , traseu foarte usor, cu poteci pavate ,o experienta care merita incercata,sunt si firme care te duc cu microbusul si te iau de la capatul traseului si au si ghid cu explicatii.
La Porto Moniz oare putem ajunge, am vazut ca sunt piscine naturale formate din lava vulcanica?

admin:
Da, asa este! Am programul complet al walking tour-urilor, pe zile. Pe 18 in prima parte a zilei voi aveti relax, piscina, plimbare...ce alegeti s faceti. Eu merg in oras sa vad ce inseamna ca tarif un ghid montan, desi la cat este insula, doamne iarta-ma ar trebui sa ma descurc usor si singur cu voi...Am insa nevoie de harti de trasee si asta am sa caut. Merg pana la info point sa iau toate detaliile. Am sa vi le prezint dupa amiaza dupa ce ma intorc. In 19, 20, 21 avem cele trei tururi cu microbuzul. Apoi vedem in urmatoarele 2 zile ce alegem.

Porto Moniz e pe diagonala opusa Funchal-ului, nu stiu daca o sa ajungem acolo...

Sunt si croaziere, asa cum scriai si tu, in care se pot vedea delfini si cu un pic de noroc chiar balene. Au sonare si le descopera relativ usor daca sunt in zona...78 km pana la cealalta insula din arhipeleag e un pic cam mult pt apa, n-am verificat distanta, dar asta inseamna ceva timp de traversare...Vedem insa la fata locului...As dori si eu de toate daca s-ar putea... :) doar ca timpul nu este foarte lung...

dadus:
Am vazut ca este un ferry spre Porto Santo care pleaca dimineata la 8 cand inca nu a rasarit soarele peste Madeira si astfel se poate vedea rasaritul pe ocean, face 2 ore si se reintoarce seara la 7 cand se vede Funchalul in apus, am vazut niste poze, mama mama. Plaja cu nisip din acesta insula a fost declarata cea mai frumoasa plaja a Portugaliei.
Sunt multe intradevar de vazut.

admin:
A fost un vis. Din pacate insa, ca orice vis a avut si trezire...
Inceput intr-o dupaamiaza calda la Ritz Cafe si terminat intr-o seara, pe faleza Atlanticului, in cel mai mic principat din lume, cel al insulei Pontinha.
Am strabatut padurile aromate de dafin, am respirat parfumul miilor de flori, am navigat pe apele de azur in apropierea balenelor si delfinilor, ne-am lasat sedusi de licoarea minunata a vinului de Madeira si a celei de poncha... Panorame fantastice, balcoane prinse parca de cer...Nori pufosi, piscuri stancoase, coaste inverzite, terase cu bananieri si maracuja...Fructe necunoscute, pesti gigantici...O vacanta-vis...Un grup la fel ca cel din Dalmatia cu care ai toata placerea sa calatoresti si sa explorezi...O mica familie...
Am facut doua mii de poze, am incercat sa incarc in mici filmulete imaginile ce mi-au incantat mintea si sufletul...O parte am sa le postez aici, altele raman doar ca amintiri de grup...

Varfurile din jurul lui Pico Areiro, invelite in ceata

Estrelicia, floarea specifica Madeirei

Diferite tipuri de maracuja.

Bananieri sunt peste tot pe insula. Fructele sunt diferite de cele pe care le gasim la noi si aduse din America de sud. Sunt mai mici, mai consistente si foarte aromate...

Carne de ton, in piata de peste

Imagine de pe Lido, una dintre falezele - promenada ale Funchalului.

Piscinele naturale Doca do Cavacas

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă