Arhiva > Arhiva
Atitudine
steliana:
Mă bucur sincer pentru tine Lucia!
Aceasta este şi menirea noastră. Ca să accedem spre dimensiuni superioare facem ca totul să fie cu adevărat minunat, extraordinar, super.....
Când te gândeşti că ne trebuie atât de puţin pentru a vedea viaţa mai frumoasă!
FIF:
--- Citat din: pe_jumate din Luni, 04 Octombrie 2010, 12:04 ---@luciamanta: vai de capul nostru, mai ramane vreo sansa sa ramanem alaturi? oare insasi institutia casatoriei mai are priza in real? :D
--- Terminare citat ---
scuze ca ma bag in discutia fetelor .... da' ....
institutia e ok. e chiar un pas de mare mandrie , de implinire sociala.
ce trebe reformat e conceptul de eternitate al acesteia. omul nu e construit monogam pe viata .... si in nici un caz omul modern, evoluat. chiar nu trebe sa transformam in tragedie ca la un moment dat ne alegem, constient, drumuri diferite!
pe_jumate:
@fif: pai atunci ar trebui sa reformam si biserica, nu? :-*
cred ca si biblia ar trebui revizuita in conditiile date, hehe.. facem casatorie pe short-middle term.. hehe
(e o gluma, evident, ce am zis) :)
Saturnianul:
Consider ca institutia casatoriei ca si concept nu este deloc ok. Ar fi ok daca ar avea un statut formal, de pura implinire personala si atit. Asa cum este astazi, nu ma simt tocmai in largul meu ca am nevoie de binecuvintarea unei institutii pentru a-mi fi recunoscute si acceptate sentimentele fata de o persoana si, implicit, relatia cu ea. Se cheama conditionare. Ceva de genul "daca institutia X nu consfinteste ca doi oameni se iubesc inseamna ca ei nu se iubesc si relatia lor nu exista, indiferent de ceea ce simt ei". Ori asta nu mi se pare deloc in regula.
pe_jumate:
hmmm, @saturn, din punctul meu de vedere, casatoria ca si concept e ok.. problema e ca nu ne calificam poate prea multi pentru un astfel de act ..
casatoria are ceva sacru si ar trebui sa faca diferenta, prin ceremonialul impus de slujba bisericeasca propriu-zisa, intre un tip de relatie intre cei doi in care acestia nu-si asuma nici un fel de responsabilitate pe termen lung, nici unul fata de altul si nici macar in privinta cresterii copiilor si cea in care cei doi isi asuma "povara" trecerii impreuna de bune si rele pentru tot parcursul vietii .. stim cu totii acum ca drumul vietii e cotit si deseori greu.. si ca e usor sa zici "m-am plictisit, vreau altceva" si sa iti cauti norocul, lasand totul, inclusiv copiii in spate..
din punctul meu de vedere, lucrurile ar trebui lasate asa cum sunt in ceea ce priveste institutia casatoriei.. dar ar trebui ca doar cei care inteleg si isi asuma parcursul vietii impreuna cu celalalt, cu dificultatile lui cu tot, sa se si casatoreasca si sa aiba copii..
pentru toti ceilalti exista libertatea de spirit, uniunile sub clar de luna.. si institutia concubinajului
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă