Arhiva > Arhiva

Atitudine

<< < (15/103) > >>

pe_jumate:
@luciamanta: e foarte interesanta intrebarea profesorului tau :).. ma gandesc sa iti raspund dupa cum vad eu lucrurile:imi amintesc un citat din antoine de saint exupery, a iubi nu inseamna a ne privi unul pe celalalt, ci a privi amandoi in aceeasi directie.

casatoria e un angajament pe termen lung, in care "a ne privi unul pe celalalt" ocupa doar o mica parte din economia generala a acestuia ..

lectiile succesive pe care mi le-a dat viata pe aceasta tema m-au ajutat sa inteleg cu claritate un aspect, si anume ca pentru ca o casatorie "sa mearga" pe termen lung, este necesar ca cei doi "participanti" sa aiba obiective comune sau cel putin sa vada lucrurile importante din viata cam in acelasi mod..

tu si gunoierul tau ipotetic si super atragator v-ati fi putut eventual privi unul pe celalalt o vreme, (gandeste-te la exprimarea asta ca la o metafora pentru iubirea pasionata de inceput) dar ce va faceati cand trebuia sa priviti si spre lume dupa ce timpul pasiunii nebune ar fi trecut?

lumea spre care ar fi privit el, sau directia privirii lui nu ar fi fost probabil aceeasi cu a ta.. si asta ar fi fost destul pentru finalul legaturii..

steliana:
De cele mai multe ori, chiar şi atunci când priveşti în aceeaşi direcţie cu partenerul..... orizontul este altul.

pe_jumate:

--- Citat din: Saturnianul din Marți, 07 Septembrie 2010, 22:44 ---Stiti zicala aia, foarte adevarata: "In spatele unui barbat de succes sa o femeie de sucess" :) Barbatii sunt educati toata viata. Cind sunt baieti, de mame, cind sunt maturi de iubite, sotii. Doar ca la maturitate nu mai functioneaza aceeasi metoda ca in copilarie. Si aici esueaza multe femei: incearca sa-l educe prin a se impune, ceea ce e o greseala fatala fiindca activeaza reactia de autoaparare. De ce fac asta nu stiu, cind au la indemina atitea alte metode soft, cu efect garantat :)

--- Terminare citat ---

scumpul meu @saturn, te rog impartaseste-mi si mie secretul, ca sa-l stiu acum macar, aproape de pensie: care sunt minunatele si nenumaratele metode "soft" de domesticire a unui barbat?? :-* :D ;)

pe_jumate:

--- Citat din: steliana din Luni, 04 Octombrie 2010, 11:07 ---De cele mai multe ori, chiar şi atunci când priveşti în aceeaşi direcţie cu partenerul..... orizontul este altul.

--- Terminare citat ---

fir-ar sa fie, @draga stel, basca ceea ce spui tu! ;) .. si atunci, ce mai ramane din sansele de a rezista romantici si plini de dragoste in cuplu pe termen lung ? :D

luciamanta:

--- Citat din: steliana din Luni, 04 Octombrie 2010, 11:07 ---De cele mai multe ori, chiar şi atunci când priveşti în aceeaşi direcţie cu partenerul..... orizontul este altul.

--- Terminare citat ---
Si mai mult decat atat, te poti uita uneori spre un alt orizont, dar mai exista situatii este cand te uiti dincolo de orizont.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă