Arhiva > Arhiva

Atitudine

<< < (90/103) > >>

marcutza:
"sa nu privim la ce face vecinul cu invidie si ura - sa ne vedem de "propria persoana" "

cum sa avem timp de propria persoana cand ne uitam in gradina altuia, avem grija lui iar la noi in curte cresc balariile cat gardul ?

janeta:
cata dreptate ai , marci...

de fapt , daca ma gandesc bine , mi-e si mila de acei oameni care si-au facut un scop in viata din uitatul asta  perpetuu in ograda altuia si suferinta de care au parte cand vad ca aia au o gradina pricopsita prin comparatie cu a lor . de ce mi-e mila ? pentru ca sunt candidatii perfecti la bolile de stomac si la cele psihice deoarece invidia este un generator sigur de astfel de afectiuni . vai de capul lor...

micaela:
eu stiu ca toti avem perceptii cu o doza mai mica sau mai mare de subiectivism, dar mi s-a intamplat de cateva ori, in ultima vreme, sa aud versiuni atat de diferite despre o anumita situatie sau despre o anumita persoana, incat ma intreb daca radiatiile solare intense afecteaza psihicul uman si-i distorsioneaza perceptiile, sau unii au placerea stranie de a inventa, de a minti, de a rastalmaci, de a urati, fara nicio mustrare de constiinta pentru consecintele nefaste pe care le pot avea aiurelile lor. raman uluita, pur si simplu. aproape ca nu mai vreau sa aud nicio opinie, mai ales nesolicitata, caci incep sa ma tem de ele ca de oglinzile strambe, care transforma realitatea intr-o lume hidos schimbatoare.

precizare: ceea ce spun aici nu are legatura cu acest forum (ca sa nu se interpreteze)  ;)

julia:

lupta cu interpretarile e zadarnica, nici nu te mai inscrie ca e dinainte pierduta
dar ce trebuie sa acceptam noi este faptul ca realitatea nu exista, e doar un construct al mintii noastre. nu am zis-o io, nu ma suspectati de inteligenta
deci reflectarea ei in forme diferite e pina la urma un lucru firesc

micaela:
da, stiu iubire mica, nu-mi amintesc cine spunea referitor la perceptie (ca fiind ceea ce selectioneaza simturile din realitate inconjuratoare) si reprezentare (ca imagine subiectiva a realitatii) ca "realitatea se reflecta in mintile oamenilor ca-n milioane de oglinzi", dar cred ca exista o limita a perceptiei normale... ca daca ceva este verde uni, si cineva afirma ca e rosu cu buline galbene, deja e tare curios.  :D si in ultimele cateva luni, mai mult decat in toata viata mea, am intalnit cateva astfel de perceptii, sau poate minciuni sfruntate, si m-am intrebat ce se intampla oare? ca zau mi se pare straniu... da, de acord, e posibil ca unul sa vada verde si altul turcoaz sau albastru, dar bulinele? bulinele cum apar in problem'?  :D

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă