Arhiva > Arhiva

Atitudine

<< < (89/103) > >>

luciamanta:

--- Citat din: silviu din Duminică, 10 Iulie 2011, 10:25 ---foarte curajoasa colega ta. sa stai singurica intre 4 barbati necunoscuti :-\ poate o rapeau si-i furau organele :(

--- Terminare citat ---
Curajoasă sau mai bine spus inconştientă, cert este că a scăpat cu bine...

janeta:
Am bagat de seama ca noi , romanii , cam avem probleme cu atitudinea . cu a avea atitudine si cu luarea de atitudine .explicabil pe undeva, pentru ca atatia ani in care singura atitudine care iti era permis sa o iei , era cea din sedintele de partid impotriva celor prinsi incercand sa treaca granita. si desi au trecut mai bine de 20 de ani , inca ne este teama sa luam atitudine fatis impotriva cuiva . ba mai mult , tot ca o mostenire nefasta a acelei perioade ne-am pricopsit cu un soi de comportament ce nu face cinste celui ce il adopta : combinarea celor doua intelesuri „a avea atitudine „ cu „a lua atitudine „ intrun mod cat se poate de nefericit .
Sa ma explic . se intampla ca cineva sa aiba o atitudine ostila impotriva cuiva ( nu ii plac ochii lui , comportamentul lui sau orice altceva ce acela are si el nu ). ce face omul nostru ? adopta o anumita atitudine . ce fel ? pandindu-i acelei persoane momente in care acesta are slabiciuni ,  comite unele erori , iar cel ce vegheaya atent la asta  iute il taxeaza . cum ? ei , nu va ganditi acum ca are curajul de a-i spune deschis in fata acelei persoane unde si cand a gresit si ca ar fi cazul sa remedieze asta , nici vorba... si aici intra in scena mostenirea de care vorbeam mai sus . felul prin care reuseste el sa ia atitudine este unul tipic perioadei comuniste cand ci-stii din institutii nu mai pridideau citind biletelele bagate pe sub usa purtatoare de  informatii negative despre unul sau altul . cei care faceau asta atat de tare si-au insusit respectiva atitudine incat n-au scapat de ea nici pana in ziua de azi , ba mai mult au transmis-o si odraslelor .
In loc sa avem demnitatea raspunderii actelor noastre inca ne mai ascundem in lasitatea imprimata de perioada aia nenorocita in care „capul plecat sabia nu-l taie „ ( cel mai nenorocit si nefast proverb implementat poporului roman ) devenise un soi de deviza . in loc sa spunem fatis ca nu suntem de acord cu anumite comportamente  ale celor de langa noi , preferam sa le semnalam altora cat se poate de discret ca nu cumva sa nu fim in stare sa ne sustinem atitudinea ostila .acest soi de parsivism otraveste societatea in care traim si pregateste si urmasilor nostri atmosfera necesara plecarii capului care  e drept , nu va fi retezat de sabie , dar va avea tot timpul parte doar de laturi .

fortuna777:
asa este, janet...felul in care inteleg unii sa ia atitudine, ma lasa si pe mine perplexa. Nu stiu cat e vorba de mostenire dintr-o anumita perioada si cat e vorba de ipocrizie, lasitate si dorinta unora de a se pozitiona intr-o lumina mai favorabila si de a obtine in acest fel mult mai usor anumite avantaje...

almi_gabi:

--- Citat din: janeta din Miercuri, 13 Iulie 2011, 14:53 ---Am bagat de seama ca noi , romanii , cam avem probleme cu atitudinea ......

--- Terminare citat ---

stii, jani - mi-ai adus aminte de tipul acela de sedinte - eu am refuzat la vremea aceea sa fiu membru de partid (am sa va povestesc in alt context si cate am "patit" dupa aceasta "atitudine") - dar am prins sedintele de utecisti - obligatoriu trebuia sa fii utecist - nu te intreba nimeni daca vrei - pur si simplu ti se facea carnet si deveneai utecist - aveam la acea vreme o gasca de amici tare "gogomani" - stateam in ultimele randuri si jucam tot felul de jocuri si ne scriam biletele , vorbeam intre noi - bineinteles eram catalogati elemente negative.

cat despre atitudine - mi-ar place sa avem fiecare dintre noi, acea detasare, diplomatie si intelepciune sa nu privim la ce face vecinul cu invidie si ura - sa ne vedem de "propria persoana" - sa invatam o data sa respectam dreptul celuilalt la a "exista" - sa fim politicosi, amabili, chiar un pic de simt al umorului nu ar strica - asta pentru a "fluidiza" relatiile dintre oameni, dintre noi toti ca popor.

janeta:

--- Citat ---cat despre atitudine - mi-ar place sa avem fiecare dintre noi, acea detasare, diplomatie si intelepciune sa nu privim la ce face vecinul cu invidie si ura
--- Terminare citat ---

eu nu sper la atat de mult , gabitz , pentru ca  deh , oameni suntem si supusi greselii . eu as fi multumita daca am avea macar coloana vertebrala si bun simt . cu astea doua insusiri s-ar rezolva o groaza de conflicte  mai mari sau mai mici si n-am mai fi dispretuiti  global chiar de catre cei care profita de slabiciunile noastre .

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă