Arhiva > Arhiva

Atitudine

<< < (33/103) > >>

Ayouni:

--- Citat din: luciamanta din Luni, 29 Noiembrie 2010, 21:23 ---...Iubirea vietii mele - ce aş putea spune? Iubirea e atunci cand strigi la 12 noaptea te iubesc? Cand sacrifici totul pentru persoana iubita? Cand te transformi intr-o persoana mai buna? Cand ierti mereu si mereu, pana la infinit? Cand înduri orice? Cand dorul nesfârsit te doare? Cand nu poti trăi fara omul iubit? Când comunci telepatic cu sufletul pereche? Cand mergi in aceeasi directie cu jumatatea ta? Când te duci până la capătul lumii cu persoana iubită? Cand iubirea continuă şi după moarte?

--- Terminare citat ---

daca tu reusesti aceasta performanta, bravo tie, luciamanta! eu nu... iar cand vine vorba despre "dincolo", imi este foarte greu sa cred ca exista asa ceva, noua ne este greu sa ne iubim, acceptam aici, darmite acolo unde nimic nu e "ca morti sunt cei muriti". La fel, nu cred in conceptul de jumatate pentru ca asta ar insemna ca noi nu suntem intregi daca nu avem pe altcineva care sa ne intregeasca, ceea ce este fals. Dar traim intr-o lume libera si fiecare are dreptul sa creada ceea ce doreste; asa ca, toate astea nu sunt decat pareri.  oricum, totul nu este decat o parere... si daca, in pofida opiniilor noastre divergente, reusim sa ne intelegem si sa convietuim frumos impreuna, pai asta este minunat, draga mea!  ;)

Dar poate...o! capu-mi pustiu cu furtune,
Gandirile-mi rele sugrum cele bune...
Cand sorii se sting si cand stelele pica,
Imi vine a crede ca toate-s nimica.

Ayouni:
hai sa plecam in calatorie, versurile astea sunt asa frumoase ca a la traduce inseamna blasfemie; sunt sigura ca vor fi intelese chiar si de cei care nu vorbesc limba lui Baudelaire: INVITATION AU VOYAGE:

Mon enfant, ma soeur, 
Songe a la douceur 
D'aller la-bas 
vivre ensemble! 
Aimer a loisir, 
Aimer et mourir 
Au pays qui te ressemble! 
.........

La, tout n'est qu'ordre et beaute, 
Luxe, calme et volupté. 

luciamanta:

--- Citat din: Ayouni din Marți, 30 Noiembrie 2010, 09:45 ---
--- Citat din: luciamanta din Luni, 29 Noiembrie 2010, 21:23 ---daca tu reusesti aceasta performanta, bravo tie, luciamanta! eu nu... iar cand vine vorba despre "dincolo", imi este foarte greu sa cred ca exista asa ceva, noua ne este greu sa ne iubim, acceptam aici, darmite acolo unde nimic nu e "ca morti sunt cei muriti".
--- Terminare citat ---
Cand m-am referit la [b"]iubirea dincolo de moarte" [/b] am avut in vedere faptul că sunt cazuri in care poti sa il pierzi pe cel iubit, intervine un accident, o boala necruţătoare si pleaca dintre noi... În aceste cazuri, iubirea continuă şi dincolo de moarte. Iubirea nu moare niciodată. Aceasta era ideea, Ayouni.
--- Terminare citat ---

luciamanta:
În anul 1990 lucram la Centrul Medical ORL de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională „Prof. Dr. D. Hociotă”. În clinică, se practicau zilnic, numeroase amigdalectomii (operaţii de amigdalite). Unul dintre copiii operaţi, un băieţel, în urma intervenţiei chirurgicale – amigdalectomie totală – a rămas fără glas. Părinţii copilului au fost alarmaţi de acest fapt şi s-au adresat domnului Prof. Dr. Traian Ataman –chirurg de excepţie-.  Copilul nu a vorbit câteva zile şi era foarte speriat. Atunci, domnul Prof. Dr. Traian Ataman a închis copilul în cabinetul său, blocând uşa cu mobilierul existent în încăpere şi pe un ton ameninţător i-a spus băieţelului că nu va avea voie să părăsească clinica, dacă nu va vorbi şi nici nu va avea voie să-şi vadă părinţii. A aşteptat un timp şi i-a spus: „ Copile, dacă nu vorbeşti să ştii că te omor!” Surprinzător, dar copilul a strigat imediat: „Mamă, tată, ajutaţi-mă că domnul doctor vrea să mă omoare!” Deci, provocarea unui şoc au adus lucrurile la normal.
Pentru răbdarea lecturării acestei postari şi pentru tot ceea ce realizaţi, vă rog să primiţi gândurile mele pline de recunoştinţă şi dragoste.

Ayouni:

--- Citat din: luciamanta din Marți, 30 Noiembrie 2010, 10:11 ---Cand m-am referit la [b"]iubirea dincolo de moarte" [/b] am avut in vedere faptul că sunt cazuri in care poti sa il pierzi pe cel iubit, intervine un accident, o boala necruţătoare si pleaca dintre noi... În aceste cazuri, iubirea continuă şi dincolo de moarte. Iubirea nu moare niciodată. Aceasta era ideea, Ayouni.

--- Terminare citat ---

da, in acest sens, ai mare dreptate, luciamanta... si mi-ai amintit de un cantec foarte cunoscut si indragit in america latina, "el juramento" al marelui Julio Jaramillo, pe care ti-l dedic cu mult drag (pun numai linkul, fiindca nu suntem la topicul cu pricina si ca sa nu se supere nimeni:

no quiero que la duda te haga llorar / nu vreau ca indoiala sa te faca sa plangi
hemos jurado amarnos hasta la muerte / am jurat sa ne iubim pana la moarte
y si los muertos aman / si daca mortii iubesc
despues de muertos amarnos mas / dupa moarte sa ne iubim mai mult!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă