@maria: sigur aveai dreptate. a fuma foarte aproape de cineva care ar putea fi deranjat; a vorbi vulgar peste poate, parca bucurandu-se de efectul cuvintelor vulgare asupra celorlalti; a scuipa si aici ma refer strict la barbati (si nu am mai vazut nici auzit in nici o alta parte din lume chestia asta)... auzi cand nenea incepe sa se pregateasca, se aud toate zgomotele inevitabile, poti sa te uiti la el ca nici nu-i pasa; nicaieri nu am vazut trotuarele pline de scuipati ca in bucuresti... apoi cele 3-4 fete de vreo 16-18 ani care stateau intr-o zi in parc sub un copac si care isi bagau din 3 in 3 minute ceea ce nici macar nu au de la mama natura; si pe care de multe ori le vezi si auzi pe strada... toate astea sunt niste fenomene ciudate, care probabil tin de defulare, de anii petrecuti inainte de revolutie si cand nu puteau sa se exprime "liber"

bine, bine, chestia cu scuipatul era si inainte; baiatul, care intr-o zi, acum cativa ani, la bilete la gara de nord: termina de fumat si arunca chistocul pe jos. l-am intrebat de ce il arunca pe jos si daca ar face la fel daca ar fi in germania... mi-a raspuns plin de tupeu ca nu este in germania! aha, deci, doar daca suntem in alta tara ne purtam civilizat, pentru ca acolo ne e teama sau ne e rusine. aici nu, aici putem sa ne purtam cat mai grobian posibil, pentru ca nu ne pasa, suntem chiar mandri, bravam. la fel cum spune si carmentoma, asa cum s-au educat generatiile anilor dupa revolutii, asa le avem. si aceste manifestari nu au de-a face cu nivelul de educatie scolara, nu... lucrez intr-o firma unde sunt in jur de 1.000 de tineri cu facultate, a caror medie de varsta este 24 de ani: cam acelasi comportament si acolo, un pic mai voalat, mai ascuns dar la fel ca in oras. ce este afara, este si innauntru. educatia din scoala, educatia de acasa si auto-educatia, trei factori care aproape nu mai exista. este foarte trist... cred ca am inceput sa fiu off-topic, scuze, sper sa nu fiu trasa de urechi!
asa ca maria, inainte cu curaj!