Autor Subiect: O poveste de viata cu final la alegere. Fila 9 de jurnal  (Citit de 5940 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13250
Episodul IX

Sâmbătă, 25 aprilie
Benone a venit joi seara acasă (după telefonul meu). Era iritat, s-a trântit în pat de cum a ajuns. I-am pus ceva să mănânce şi pe urmă s-a uitat la un film ridicol. A refuzat să-mi vorbească. A dormit ca lemnul, îmbrăcat, pe canapea, până dimineaţa.
Dimineaţa s-a trezit ceva mai bine dispus. Mi-a spus, printre altele, că are datorii de vreo 20 de milioane şi că e strâmtorat. Asta e în contradicţie totală cu afirmaţiile Trădătoarei, dacă sunt adevărate. A ajuns acolo unde mi-a fost teamă că va ajunge. Bolnav (fără dantură, surmenat), cu datorii presante care-l ţin într-o tensiune îngrozitoare.
Cu mine a fost rece, distant, grosolan. Exact pe dos faţă de zilele de la ţară.
... Vineri am încercat noua tehnică de alcoolizare. Sunt mai mult decât încântată. Dacă şi viaţa mea ar fi la fel de plină şi curată ca meseria mea, aş fi un om fericit, împlinit. Poate Dumnezeu va considera că m-a încercat destul şi va aduce liniştea în familia mea. Nu e zi în care să nu mă rog, mi-am compus un fel de rugăciune a mea, pe care o spun zilnic. E ciudat, dar când mi-e teamă sau sunt nervoasă sau supărată, are un efect liniştitor imediat, îmi dă parcă putere...
Azi Benone a trecut pentru câteva minute pe-acasă, mi-a lăsat atlasele şi a plecat. Era Remus aici şi n-am putut vorbi nimic. Poate ar fi trebuit să-i spun de alarmă, deşi poate mai bine nu. Azi am întrebat la chei dacă se pot face copii după cheia specială şi mi-au spus că fără nici o problemă... Marţi iar am găsit uşa modificată; oare nu se potoleşte odată? Acum zarurile vor fi aruncate, voi afla adevărul (dacă a fost aici, va mai veni cu siguranţă) şi o aşteaptă o surpriză, zgomotoasă... Doamne, ajută-mi.

Miercuri, 29 aprilie
Stres, oboseală şi depresie cronică. Sunt o imbecilă. Mi-e silă de mine şi de modul în care am ajuns să-mi bat joc de viaţa mea. Mă agăţ de Benone în ciuda grosolăniei, a impertinenţei şi a egoismului lui. Sunt o idioată şi mi-e silă de mine. Am exact ceea ce merit.
Benone mi-a spus aseară că pentru el acasă e acolo, nu aici, şi că acolo va continua să fie. Nu-i pasă de mine nici cât negru sub unghie: dacă nu i-ar f trebuit cartea, nici n-ar fi venit. Pur şi simplu, nu exist pentru el. Doar Trădătoarea există. De ce nu accept dracului odată că o iubeşte şi că pe mine nu dă doi bani şi că de fapt urmăreşte să termine orice legătură cu mine şi să rămână cu ea. Doar îi poartă alta de grijă, îi respectă dorinţele şi îi face toate poftele! Iar eu sunt doar balast; gunoi inutil; folosit şi aruncat.

Marţi, 12 mai

În tot timpul ăsta s-au întâmplat cîteva lucruri. I-am dat lui Benone 300 de EUR (împrumut) – el mi-a spus că-i va da lui Dorin să-i facă rost de un calculator, dar acum cred că i-a folosit să-şi cumpere canapea şi fotolii. Săptămâna trecută am vorbit cu bunica Trădătoarei, care m-a sunat ca să dea ţeapă, sau bombă, şi mi-a spus că Trădătoarea a fost duminică la soră-sa (când Benone a venit la mine să se laude cu canapeaua pe care „şi-a cumpărat-o”). Asta este în contradicţie cu faptul că în aceeaşi zi, Benone mi-a spus că va cumpăra computer – de parcă mai contează....
 Importantă este atitudinea de proprietate a Trădătoarei asupra lucrurilor lui Benone – Benone al ei, canapeaua ei, patul ei. Asta m-a făcut să-mi aduc aminte de telefonul cel puţin bizar pe care Adrian mi l-a dat după Paşti, întrebându-mă dacă m-am împăcat cu Benone.
... Am dat examenul de competenţă. OK.
Joi, vineri şi sâmbătă am fost la Păltiniş – superb – vreme şi locuri unice. Am vizitat schitul unde e îngropat Noica. Călătorie cu peripeţii aller – retour.
Benone a venit duminică seara şi a rămas peste noapte! De fapt, a plecat abia luni după-amiază. E bolnav, surmenat, ştirb, nervos şi murdar – am avut senzaţia unei epave umane... L-am dus la spital, l-am tratat şi dus a fost.
Azi dimineaţă m-au înnebunit telefoanele pentru editura lui. Trădătoarea, în loc să răspundă la telefonul lui când Benone doarme, umblă lela sau doarme ca o vacă. Nu prea mai înţeleg rolul ei în editur㠖 încearcă să facă din ce în ce mai mult pe nevasta şi să muncească tot mai puţin.
Trădătoarea, tot Trădătoare – asta e.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------