Arhiva > Arhiva

Parinte pt copiii mei si pentru ai perechii. Infiez?

<< < (21/26) > >>

mihaela_m:
Cred ca este o mare responsabilitate sa cresti, sa fii alaturi de copiii persoanei pe care o iubesti. Daca vrei ca relatia sa fie buna cu persoana iubita, trebuie sa constientizezi ca pentru ea copiii sunt foarte importanti.Nu cred ca este de ajuns numai sufletul , trebuie si multa ratiune.Nu cred ca este usor dar nici imposibil.

admin:
Unul dintre prietenii mei cei mai buni a fost crescut de cand avea doar 3 ani de alt tata decat cel natural. Atat de mult s-au legat in timp incat ti-e imposibil sa crezi ca este vorba de tata vitreg. Imi amintesc perfect, cand la examenul de treapta la Gh. Lazar astepta gatuit de emotie rezultatele examenului. Asta spune mult despre ceea ce este intre ei. Poate si pentru ca nu a mai intervenit un copil, poate pt ca tatal este un om exceptional, poate si pentru ca amicul meu a stiut intotdeauna sa arate ca a inteles ce vine dinspre tata, nu as putea spune, dar formeaza impreuna o familie perfecta. Mai am un exemplu asemanator, dar unde a mai intervenit un copil si unde este vorba de mama nu de tata. Si aici legatura este extraordinara, i-a urmarit educatia, i-a oferit caldura de care avea atata nevoie. Acum baiatul este un medic foarte bun, iar legatura dintre el si mama una minunata.

Ayouni:
asta imi aminteste si mie de cazul unui fost coleg de-al meu.  a ramas vaduv cu un baiat si o fetita, la varste de 4 si 2 ani respectiv.  o colega s-a apropiat de el si au devenit prieteni: ea s-a legat inconditional de copii si a avut o grija extraordinara, o cheama Jacintha, are un suflet asa de mare ca nu pot sa nu-l spun aici.  a avut grija de ei chiar pana sa se casatoreasca.  dupa aceea i-a vegheat si i-a ajutat in toate, a fost langa ei tot timpul.  copiii s-au lipit foarte tare de ea si au considerat-o si o considera ca pe o mama.  acum ei sunt mari, fata a terminat facultatea de biologie marina, a lucrat in Galápagos un timp, s-a casatorit cu un englez si are copii mici si ea acum.  baiatul a devenit inginer si inca mai locuieste si cu tatal si cu ea.  au fost si sunt o familie fericita.  o data pe an merg in anglia ¨la fetita si la nepoti¨.  Ea nu a vrut copii ai ei, a spus ca ea este multumita si fericita cu copiii sotului ei. It´s all about love, totusi!

admin:
Un exemplu cu totul deosebit este cel al unui amic stabilit de 20 ani in Germania. Un tip extrem de organizat, de atent la detalii, de calculat. Acum 10 ani i-a murit sotia si a ramas singur, cu trei copii mici. Cumnata lui l-a ajutat mult si pe el si mai ales pe copii, poate si datorita faptului ca erau ai surorii sale. Relatia asta de ajutor s-a transformat dupa un timp in casatorie, pe mine ma cam socase la vremea aceea pasul lor. Mi se parea un pic incestuos, desi nu asta este termenul care sa defineasca o astfel de relatie. Dar l-am inteles perfect mai apoi; era aproape imposibil ca in Germania mai ales sa gaseasca pe cineva care sa-l accepte cu 3 copii. Apoi lui i-ar fi fost imposibil sa-i creasca singur. Copii erau si atasati, dar exista si legatura de sange cu matusa lor. Sa fi stat ca doi straini, doi oameni inca tineri, in casa asta iar era destul de ciudat. Deci pana la urma un pas normal.

maria171:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/viata-ca-un-produs-defect-vrea-sa-restituie-copilul-adoptat-893044.html

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă