Scrise de noi > Articolele noastre

Implicare civica si voluntariat

<< < (20/22) > >>

wonderland:
Tulburătoare, de impact, superbe!!!! Multumesc, Louie! :bow: :kissing:

Uite, am mai gasit cateva traduse:
! No longer available

! No longer available

! No longer available

Probabil că încet, pe rând vor fi traduse toate. Am gasite unele traduse în albaneza :)
Oricum, merită căutate, vizionate și, așa cum ne-ai spus și tu, distribuite, folosite în acțiuni educaționale.
 :thumbup:

wonderland:
Louie, am fost așa de impresionată și entuziasmată de filmulețele postate de tine, încât abia acum am văzut și sugestiile postate de tine.
Da, aș mai adăuga:
- stinge lumina dacă și unde n-ai nevoie de ea.
- oprește apa cât de săpunești, șamponezi, periezi etc (știu asta e interpretată ca ciudățenie sau zgârcenie, există undeva o statistică cu câtă apă se consumă în timp ce faci duș, te speli pe dinți etc)
- ia-ți sacoșe de pânză sau refolosește pungile de plastic.
- dacă ai și poți, fă-ți o casă verde. Dacă nu chiar din chirpici, măcar cu niște panouri solare...

Cred că lista poate continua. Dar, da sunt și eu adepta lucrurilor mici, pe care fiecare dintre noi le poate face, si contează.

Louie:
Iti multumesc Wonderland :)
Si pentru ca vorbeam despre lucruri mici care pot schimba ceva, am sa va povestesc cum a decurs o... nici nu stiu cum sa-i spun, hai sa-i zicem incercare de constientizare.
In zona in care locuiesc in Bucuresti, au fost montate de cativa ani, de catre primaria de sector, pubele selective pentru gunoi. Sunt cate patru la fiecare bloc (nu intru in amanunte in ceea ce priveste sistemul de folosire, oricum modern si interesant). Doua pentru gunoi menajer, unul pentru plastic si unul pentru hartie si carton.
S-a intamplat intr-o zi sa fiu de fata cand o lucratoare care matura gunoiul stradal sa arunce mizerii in pubela pentru hartie, moment in care i-am atras atentia ca nu foloseste pubela care trebuie.
A ramas cu matura in aer uitandu-se la mine de parca as fi coborat atunci dintr-un OZN si dupa ce a clipit de cateva ori si si-a revenit din stupoare, am primit urmatorul raspuns: "Cand o fi in toata Romania asa, atunci o sa pun si eu gunoiul acolo!", dupa care s-a intors la indeletnicirea de baza, maturatul si vorbitul la telefon.
A fost o incercare nereusita, dar macar am incercat.

wonderland:
Da, e important sa continuam sa nu renuntam.  :kissing:

drlove:
Din acest an,donarea a 2% din impozit se va face doar personal, la Fisc, prin poștă sau electronic.
Unii prefera sa redirectioneze acesti bani catre biserici,asociatii non-profit,fundatii si bine fac.Pentru ca oricum ii ia statul ar spune unii.Personal as sprijini un spital,un azil de batrani,un orfelinat.Niciodata o biserica desi ma consider un om credincios dar cu anumite rezerve in ceea ce-i priveste pe slujitorii bisericesti.
An de an contribui cu ajutoare catre azile de batrani sau persoane defavorizate din judetul Prahova dar nu fac public asta si nici nu astept vreo rasplata.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă