Scrise de noi > Articolele noastre

Implicare civica si voluntariat

<< < (15/22) > >>

wonderland:

--- Citat din: admin din Luni, 03 Iunie 2013, 16:16 ---Implicare civică și voluntariat   articol scris de wonderland

Sunt multe moduri în care fiecare se poate implica. Iar unele cer doar un minim de efort și timp.
-lucrând sau făcând voluntariat în diferite domenii
-făcând sponsorizări și/sau donații pentru susținerea unor cazuri sau a unor cauze medicale, sociale, ecologice
-răspunzând la campaniile/apelurile pentru donare de sânge
-cumpărând produse realizate în ateliere protejate, sau produse de la târguri, realizate de persoane defavorizate
-participând la evenimente de caritate (expoziții, concerte, altele)
-direcționarea a 2% din impozitul pe venit (anul asta termenul limită a trecut – 27 mai, dar în fiecare an merită să găsim o cauză, o organizatie și -să dăm acest puțin din ceea ce oricum ar ajunge în grămada bugetului de stat, de unde nu știi niciodată unde și cum vor fi folosiți)
semnarea unor petiții-participarea la dezbaterea publică a proiectelor de lege
-votarea unor proiecte înscrise la un concurs de finanțare

--- Terminare citat ---
De cand am initiat acest subiect, au aparut tot felul de alte mecanisme destinate strangerii de fonduri:
- celebrele sms-uri - facil si direct
- debit direct - semnezi un contract in care o suma, fie cat de modica este oprita din salar si directionata in contul organizatiei alese. oricand poti opri acest contract
- sa alergi, sa inoti, sa bei bere (nu radeti, e real) sau mai stiu eu ce sa faci in tot felul de competitii cu scop caritabil, sau culturale si educationale
-  sa devii tu insuti fundraiser si sa mobilizezi colegii prietenii sa participe la colectarea de fonduri sau obiecte materiale pentru cazuri individuale[/list]

Cory:

Un fel de reminder: pana pe 25 mai se mai pot redirectiona cei 2% din impozitul pe venit.

http://ioanaradu.com/cand-vrei-sa-faci-un-bine-dar-n-ai-nici-timp-si-nici-bani/

wonderland:
 :thumbup:Cory.

Da, si anul acesta cica pot fi depuse si online

http://codfiscal.net/43237/anaf-online-formularul-230-se-poate-depune-online-cererea-pentru-directionarea-a-2-din-impozitul-pe-venit

Iar pentru cei care sunt atrasi de campanii de crowfunding, in care intra si competitiile sportive caritabile, in perioada asta se fac valuri in Bucuresti, Cluj, Iasi si Oradea cu Swimathon 2016, organizat de Fundatiile Comunitare din orasele cu pricina. Tot ei organizeaza si crosuri, maratoane sau curse de ciclism, toate caritabile.

E suficient sa dati cautare cu swimathon 2016 si orasul care va intereseaza, apoi sa cautati un proiect pe care sa-l sustineti - inotand, strangand donatii sau donand :).

wonderland:
Stiu ca  pe aici sunt multi iubitori ai iei romanesti. Asa ca va invit sa semnati petitia online. Daca nu ati facut-o deja.  :smitten: :applause:

http://www.petitieonline.com/petitie_pentru_introducerea_iei_romanesti_in_patrimoniul_unesco

almi_gabi:
Ai dreptate wonderland, ia este o piesa de vestimentatie unica si merita din plin sa fie apreciata.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă