Autor Subiect: Animale - Pasiune si terapie  (Citit de 231407 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
Re: Animale - Pasiune si terapie
« Răspuns #510 : Duminică, 22 Aprilie 2012, 13:59 »
     Bobita, catelul bolnav ..... E catelul fratelui meu pe care-l adora.

imi pare rau de el Aura, se pare ca animalele pe care le avem in preajma noastra reusesc sa ne devina dragi si sa ii consideram ca membri ai familiei.

cat despre filmuletul cu tupeul are si final....
.... si cica nu e indicat sa atentezi la mancarea unei feline  

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #511 : Duminică, 22 Aprilie 2012, 14:46 »
BOO

Cachorro Boo :)

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #512 : Duminică, 22 Aprilie 2012, 14:51 »
jani, de cate ori vad caini specia asta ma intreb daca sunt catei sau ursuleti  :)

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #513 : Duminică, 22 Aprilie 2012, 15:01 »
asa-i , gabitz . pomeranianul parca ar fi o incrucisare intre ursulet si chow-chow .

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #514 : Duminică, 22 Aprilie 2012, 15:39 »
Regret sa va dezamagesc, da' mie astia nu mi se par caini adevarati. Eu am avut ciobanesc german (tot liceul) si doberman (in facultate si dupa, inca 10 ani)... Frati-mio era de parere ca ultima, Cora, catelusa de doberman, pe care o adusesem acasa in brate, in masina, suportand toate muscaturile ei inofensive de puiut, ajunsese sa ma imite pana si in modul in care se trantea ca din pod pe canapele si se cuibarea langa sobe iarna. Ca sa nu mai spun ca ne aducea papucii la usa diferentiat, fiecaruia papucii lui, depinde pe cine simtea ca vine acasa in vacanta. Asta da, relatii...  :)

Offline valaura11

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 322
  • Socoteste fiecare zi o viata
« Răspuns #515 : Luni, 23 Aprilie 2012, 19:54 »
     Ce filmulete frumoase, cu pisica, cateii, care chiar voiam sa intreb: sunt catei sau ursuleti? Ce minunatii pe acest pamant :D :)

Bibi, catelul surorii mele, pe plaja, foarte melancolic ;) Oare cui ar dori sa-i ofere inima?

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #516 : Luni, 23 Aprilie 2012, 21:27 »
        Cu şapte ani în urmă, o conduceam pe fina mea spre casă. Era seară şi traficul foarte aglomerat. La un moment dat mi-a apărut în drumul meu un câine şi primul lucru pe care l-am făcut a fost să încetinesc treptat, deoarece, atât banda din stânga, cât şi cea din dreapta erau ocupate, iar în spatele meu era o coloană de maşini. Câinele respectiv fugea spre maşina mea, am claxonat şi iar am claxonat. Am încetinit şi mai mult, cred că aveam 5-10 km/h.  Am oprit, dar am auzit un zgomot şi apoi am coborât din maşină. Căţelul fugise spre sediul unei firme.  M-am dus în goană după el, l-am luat în braţe – era un puiuţ – şi am constatat că fusele lovit la o lăbuţă. Aşa stând lucrurile, m-am dus cu acel căţel la Facultatea de Medicină Veterinară pentru un control urgent. Surpriza mare a fost că doctorul de la camera de gardă a facultăţii, după un control amănunţit mi-a spus că lăbuţa a suferit un mic traumatism, însă căţeluşa este oarbă. M-am dus acasă cu ochii plânşi, demontată.

A doua zi am mers cu ea din nou la facultate pentru ecografie, radiografie, analize de sânge, control oftalmologic. Nu avea lăbuţa ruptă, pernuţa lăbuţei fusese puţin zdrelită şi o unghiuţă deplasată. Căţeluşa a urmat tratament cu antibiotice, dar în final a trebuit să suporte o mică intervenţie chirurgicală la lăbuţa lovită. Dna doctor oftalmolog Jaqueline Mocanu a confirmat faptul că puiuţul este orb şi a propus atunci un tratament  pe termen mai lung, de câteva luni, cu injecţii în ambii ochişori ai căţeluşei. Am fost de acord si trei luni am tot mers la doctor cu acel suflet necăjit.

În prezent, căţeluşa vede, este sănătoasă şi frumoasă. Ely este numele ei, este un metis de labrador, negru, lucios, mare vânător şi foarte afectuos.

Ţin să vă mărturisesc că de câţiva ani am mai adoptat o căţeluşă –Tina - cu un picior paralizat, o să vă spun şi povestea ei cu o altă ocazie.

Terapia cu animale face minuni. Datorită celor două sufleţele mi-am îmbunătăţit comunicarea cu oamenii şi încrederea în sine. Mi-am consolidat relaţiile cu prietenii mei şi mi-am creat noi prietenii. Am devenit mai optimistă, mai drăgăstoasă, mai atentă la cei din jurul meu, mai voluntară, mai umană, aş putea spune. Râd mai des, fac mişcare mai des şi ce este cel mai important, mi-am refăcut echilibrul sufletesc.

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #517 : Luni, 23 Aprilie 2012, 21:38 »
iubirea, pentru orice fiinta, face minuni.  :)

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #518 : Marți, 24 Aprilie 2012, 11:00 »
Da, Mica, aşa este. Şi de câte ori iubim cu adevărat, mai urcăm o treaptă în existenţa noastră. :) :-*

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #519 : Marți, 24 Aprilie 2012, 14:17 »
      Bibi, catelul surorii mele, pe plaja, foarte melancolic ;) Oare cui ar dori sa-i ofere inima?

unei cateluse suple, frumoase, cu parul balai  

Offline valaura11

• Sr. Member
« Răspuns #520 : Marți, 24 Aprilie 2012, 21:43 »
      Lucia, m-a impresionat f tare pot zice ca profund. Ai facut lucruri minunate ptr acea catelusa :applause: :giggle: I-ai schimbat soarta care parea sa fie tare grea. Apoi si ea te-a ajutat in a-ti schimba modul de viata. Cum se leaga lucrurile... Eu cred ca asa a fost sa fie ptr amandoua sa aveti la un moment nevoie una de alta... :)

Offline valaura11

• Sr. Member
« Răspuns #521 : Marți, 24 Aprilie 2012, 21:51 »
     Gabi, sa ti-o prezint pe fosta iubita a lui Bibi  :'(
Se indragosteste f repede am observat :smitten:

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #522 : Sâmbătă, 28 Aprilie 2012, 08:36 »
din ciclul ce traznai mai fac animalele  :giggle:

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #523 : Duminică, 29 Aprilie 2012, 14:40 »
Imi place foarte mult poza asta. Cred ca nu neaparat ca tema, cat ca si compozitie.  :thumbup:

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #524 : Luni, 30 Aprilie 2012, 09:50 »
cateva frumuseti brunete pe care nu te-ai astepta sa le gasesti in Herastrau !!