Nu mai stiu, vorbeam de patrupede, nu?

Ce-am facut pe topicul asta cum se numeste?

Pasiune sau terapie?

Mai bine sa revenim la pisicile noastre:
Savannah, de care ziceam mai sus, este cea mai mare rasa de pisici din lume, are picioare foarte lungi - este foarte inalta, poate ajunge pana la 60 de cm si la o greutate de 25 de kg, poate sari pana la 3 m inaltime dintr-o pozitie sezuta. A fost creata de americani prin 1986 si abia in 2001 recunoscuta de asociatia pisiceasca internationala. Generatiile sunt numerotate cu F1, 2, 3, 4, 5. In unele state din SUA este interzisa detinerea de F1 si F2, care de altfel sunt si cele mai scumpe, fiind considerate animale salbatice. Masculii se vand mai ieftin decat femelele, intrucat primele patru generatii nu pot avea urmasi si sunt crescuti doar ca animale de companie.
Am vazut un documentar pe Animal Planet in care un tip povestea cum s-a trezit cu una in gradina si a iesit cu pusca la ea, crezand ca-i ceva salbatic. Norocul ei a fost ca, atunci cand l-a vazut, a scos un miauuu si a inceput sa se pisiceasca...
Intr-un top al celor mai scumpe pisici din lume, pe 3 e Bengala, pe 2 Savannah, iar pe primul loc Ashera - numita si mini-leopardul tot o rasa creata de americani din gene de serval, pisica leopard asiatic si pisica domestica. Ajunge la 14 kg si un metru lungime. Arata ca un leopard, toarce ca o pisica si are un pret care racneste ca un leu: intre 22 si 27 de mii de dolari, insa Ashera regala (cu blana crem si pete si dungi portocalii), din care se vand anual, cu liste de asteptare, numai vreo 50 de pui, depaseste 125 de mii de dolari!