Autor Subiect: Animale - Pasiune si terapie  (Citit de 231209 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Mari_a

• Vizitator
Re: Animale - Pasiune si terapie
« Răspuns #435 : Sâmbătă, 10 Decembrie 2011, 12:24 »
Savannah cat – o pisica ce se comporta aproape ca un caine. E o incrucisare intre siameza si serval (un fel de linx african). Un pui e in jur de 2.000 de dolari, una adulta intre 6.000 si 20.000 dolari (in functie de cat de salbatica e, a cata generatie de incrucisari – cele mai salbatice sunt mai scumpe).  (Accept donatii!  :) )

silviu

• Vizitator
« Răspuns #436 : Sâmbătă, 10 Decembrie 2011, 15:32 »
daca se comporta aproape ca un caine, nu vrei un caine? hai ca-ti prind eu unul din spatele blocului. e gratis! ;D

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #437 : Sâmbătă, 10 Decembrie 2011, 15:42 »
Care sa se pisiceasca si sa faca "miau"?  Oooof, numai de surogate am avut parte toata viata mea!  ;D

silviu

• Vizitator
« Răspuns #438 : Sâmbătă, 10 Decembrie 2011, 15:50 »
in loc de un pisic care se caineste, nu-i mai bun un caine care se pisiceste? ???
hai, zi-mi culoarea si marimea :)

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #439 : Sâmbătă, 10 Decembrie 2011, 15:53 »
Poti sa ma ajuti in aceasta situatie grea? Marimea nu conteaza. Oricum, caucazian!  ;D  8)  ;D

silviu

• Vizitator
« Răspuns #440 : Sâmbătă, 10 Decembrie 2011, 15:55 »
poa sa fie si mai batran? ???

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #441 : Sâmbătă, 10 Decembrie 2011, 16:02 »
Ca cine? Ca mine? Mmmmmbine, dar nu cu mult!  ;D 
(Ca mai tanar am avut si, uite, n-am facut nici o branza!  ;D)

silviu

• Vizitator
« Răspuns #442 : Sâmbătă, 10 Decembrie 2011, 16:12 »
daca-l iei de mic, ai oareshce avantaje. il inveti sa faca in acelasi loc, eventual undeva pe balcon; il plimbi la orele care iti convin tie; ii dai papa la orele care iti convin tie...

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #443 : Sâmbătă, 10 Decembrie 2011, 19:59 »
Nu mai stiu, vorbeam de patrupede, nu?  ;D Ce-am facut pe topicul asta cum se numeste?  ??? Pasiune sau terapie?  ;D

Mai bine sa revenim la pisicile noastre:

Savannah, de care ziceam mai sus, este cea mai mare rasa de pisici din lume, are picioare foarte lungi - este foarte inalta, poate ajunge pana la 60 de cm si la o greutate de 25 de kg,  poate sari pana la 3 m inaltime dintr-o pozitie sezuta. A fost creata de americani – prin 1986 – si abia in 2001 recunoscuta de asociatia pisiceasca internationala. Generatiile sunt numerotate cu F1, 2, 3, 4, 5. In unele state din SUA este interzisa detinerea de F1 si F2, care de altfel sunt si cele mai scumpe, fiind considerate animale salbatice. Masculii se vand mai ieftin decat femelele,  intrucat primele patru generatii nu pot avea urmasi si sunt crescuti doar ca animale de companie.
Am vazut un documentar pe Animal Planet in care un tip povestea cum s-a trezit cu una in gradina si a iesit cu pusca la ea, crezand ca-i ceva salbatic. Norocul ei a fost ca, atunci cand l-a vazut, a scos un miauuu si a inceput sa se pisiceasca...

Intr-un top al celor mai scumpe pisici din lume, pe 3 e Bengala, pe 2 Savannah, iar pe primul loc Ashera  - numita si mini-leopardul – tot o rasa creata de americani din gene de serval, pisica leopard asiatic si pisica domestica. Ajunge la 14 kg si un metru lungime. Arata ca un leopard, toarce ca o pisica si are un pret care racneste ca un leu:  intre 22 si 27 de mii de dolari, insa Ashera regala (cu blana crem si pete si dungi portocalii), din care se vand anual, cu liste de asteptare, numai vreo 50 de pui, depaseste 125 de mii de dolari!

silviu

• Vizitator
« Răspuns #444 : Sâmbătă, 10 Decembrie 2011, 21:47 »
wow! ashera asta se asorteaza cu un bugatti, un ferrari... daca ai X6 rade lumea de tine: ia uite la asta, are pisica mai scumpa decat masina :o

silviu

• Vizitator
« Răspuns #445 : Sâmbătă, 10 Decembrie 2011, 22:00 »
Pisică neagră cu noroc. A moştenit o avere fabuloasă
Tommaso, un motan în vârstă de patru ani, a fost salvat de la o existenţă mizeră pe străzile din Roma, pe când era pisoi. Acum, este mândrul moştenitor al unei mari sume de bani, plus acţiuni, locuinţe în Roma şi Milano şi teren în regiunea Calabria.

hahaha! asta isi poate permite s-o ia pe ashera.

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #446 : Duminică, 11 Decembrie 2011, 10:48 »
m-ati zapacit de tot cu pisici din astea care costa cat un iaht  ::) nu sunt urate dar par rele, chiar periculoase  8)
mai bine va arat eu o pisica jucausa - de ce oare toate pisicile stau la geam ?? 

silviu

• Vizitator
« Răspuns #447 : Duminică, 11 Decembrie 2011, 11:47 »
m-ati zapacit de tot cu pisici din astea care costa cat un iaht  ::) nu sunt urate dar par rele, chiar periculoase  8)
chiar asa! >:( eu mi-as lua o dama de companie. nu sunt rele, sunt frumoase si jucause. si sa vezi terapie, nene! 8)

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #448 : Duminică, 11 Decembrie 2011, 17:32 »
de ce oare toate pisicile stau la geam ?? 
De curiozitate. A mea are un obicei: dimineata, trebuie "sa ia aer"! Vara iese pe balcon, iar acum pe pervaz - indiferent ca ploua, ninge, viscoleste. Daca uiti sa-i deschizi, iti cere ea, te miauna, iti arata ce vrea.
Se uita dupa tot ce misca, in special dupa pasari. Odata fiica-mea a venit tipand din sufragerie, m-a speriat si pe mine, nu intelegeam ce se intampla: pisica prinsese o vrabie pe balcon si fugea cu ea in gura prin casa! Aia se zbatea in dintii ei! Nu-i facuse nimic, i-am luat-o si i-am dat drumul!
Alta data la fel, aud tipete din bucatarie. "Ia-o d-acolo!" Iesise chiar pe marginea pervazului, isi luase "pozitia de atac "si maraia la niste gugustiuci de pe marginea balconului, care e la ceva distanta... Daca sarea la ei...
Intr-o dimineata, cam acum un an, incarcam in masina niste bagaje. Deodata, "zvaarrrr, buff" - cade langa mine o pisica portocalie-vargata. Era curata, era clar ca nu din pom a cazut, ci de la vreo fereastra. A murit pe loc. Imediat a aparut si stapana (o doamna la vreo 60), in pijamale, plangand: luase plasele de tantari de la geamuri si pisica inca nu se prinsese... Era disperata ca nu stia ce sa faca cu ea, nu o lasa inima sa o arunce la ghena. Am luat o cutie de carton din spatele unui magazin, am pus pisica in ea si am pus-o in masina... I-am promis ca o ingrop eu in curte. Si asa am facut, insa mai intai am plimbat-o pe la doua supermarketuri si vreo trei verisoare... Cand le spuneam ca am o pisica moarta in portbagaj, nu ma credeau!

chiar asa! >:( eu mi-as lua o dama de companie. nu sunt rele, sunt frumoase si jucause. si sa vezi terapie, nene! 8)
Pai si crezi ca te costa mai putin ca o pisica?  ;D

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #449 : Duminică, 11 Decembrie 2011, 17:47 »
cand vad pisici pe la geamurile caselor incep sa ma stramb la ele, sa dau din maini, sa agit vreo "naframa"  e greu pana ma observa ca apoi nu se mai deslipesc - sunt cu ochii pe mine ca si cum cine stie ce "nemaipomeneala" ar vedea  ;D - cred ca unele se plictisesc numai in casa
in schimb daca fac la fel cu o maidaneza nici macar nu ma baga in seama, sunt de-o indiferenta ce n-ai vazut  8)