soimul meu/catalin, vrea caine
rasa golden retriever 
ce ma sfatuiti ?
stiu ca-i destul de scump ca si pret.
stai in banca ta! soimul tau are vreo 11 ani acuma, nu? sa-ti traiasca, sa fie sanatos si baftos. peste vreo 6 - 7 ani, daca nu chiar mai devreme, soimul tau o sa plece la intalnire cu soimaritzele si o sa-l doara in basca de retriever, iar tu o sa scoti cainele la plimbare de cel putin 2 ori pe zi, fie viscol, fie ploaie, fie canicula. isi va murdari blana si va trebui ca dupa fiecare plimbare sa-l bagi in cada si sa-l speli frumusel, asta daca nu cumva, dupa ce se vede eliberat din lesa, sare direct in pat sau in fotoliu.
despre costuri...

deparazitari externe si interne cam o data la 4 luni, vaccin anual, hrana industriala de calitate plus cheltuieli neprevazute: raceste si-i curge nasul, urineaza rosu... partea buna e ca vei economisi banii pe care ii cheltuiesti acum pe excursii si tabere, pentru ca nu vei mai putea lipsi de acasa

crede-ma ca stiu ce spun: am 2 caini de talie mare si m-au terminat. fiul meu avea cam tot varsta soimului tau cand a insistat sa luam caine, apoi, cand nu a mai avut chef de el iar eu i-am reprosat ca el si l-a dorit, mi-a spus cu o sinceritatea admirabila: da' ce? tu te-ai luat dupa mine? eram un copil pe vremea aia

acum, daca as avea de ales, nu as mai tine caini in apartament nici sub amenintarea lui terente. as prefera sa ma alerge el, sa ma prinda si sa-mi faca ce vrea, decat sa mai am in grija 2 caini