Aici se discuta > Subiecte generale
Animale - Pasiune si terapie
almi_gabi:
stii Mari - constat si eu ca pentru noi romanii este o adevarata problema asta a cainilor comunitari - imi aduc aminte ca acum vreo cativa ani au fost adunati si s-au tot dat declaratii in presa ca vor fi eliberati inapoi doar cei care nu sunt agresivi si sunt sterilizati - se pare ca nu a fost asa
deja sunt extrem de multi
ma uitam cum prin alte tari nu sunt deloc lasati sa colinde pe strazi caini fara stapan
mai avem pana sa ajungem in Europa si din acest punct de vedere
Mari_a:
Facuta la viteza, cu telefonul. N-am vrut sa ratez momentul. Poza se cheama "setea de cunoastere" ;D
Pisica in casa: nu lasi nici un vas neacoperit - nu mananca nimic "uman", dar bea orice; nu sta nici o usa inchisa - deschide orice clanta, n-o scapi pe holul blocului ca risti sa o prinzi tz- etaje mai jos/sus; te uiti sa nu o inchizi pe balcon; te uiti sa nu o inchizi in dulapul cu usi glisante - ca nu le poate deschide; faci muuulta gimnastica in patru labe - la periatul covoarelor de par etc. etc.
Iuliana:
...te uiti sa n-o uiti in masina de spalat...
pocama:
Animalele sunt magice. Nu intelegem acest lucru pentru ca suntem prea importanti in fata noastra. Problema cainilor fara stapan este una creeata de oameni. As prefera sa fiu omorata de un animal in loc de a fi omorata de un om. Nu cunosc sentimentul de ura fata de animal, dar il cunosc pe cel de dezamagire, indignare, resentiment ( lista ar putea continua), fata de semeni de-ai mei.
pocama:
Nu terminasem ideea, dar cred ca am apasat din greseala pe postare. Continui, argumentand ca animalele nu se distreaza omorand. Ele o fac din necesitate. Nu vaneaza ca mai apoi sa-si expuna trofeele sub ochii plini de admiratie a semenilor. Agresivitate acestor caini ai stazii vine ca urmare a unui dezechilibru indus de atipicul modului lor de viata. Cati oameni sunt in stare de dragostea neconditionata pe care o gasesti la animale? Eu cred ca superioritatea noastra, a oamenilor, daca cu adevarat exista, consta in toleranta, iubirea, gasirea de solutii care sa nu afecteze aceste suflete.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă