Scrise de noi > Articolele noastre

Despărțirea nu e sfârșitul lumii...

<< < (10/17) > >>

wonderland:
Unul dintre cele mai grele lucruri, când treci printr-o despărțire e să depășești acest sentiment greu de vinovăție, că ai greșit, că poate n-ai făcut suficient, că n-ai știut să schimbi ceva la tine... Să înțelegi că responsabilitatea se împarte la doi. Și, mai ales să pricepi, în modul cel mai profund, că asta nu te face mai rău, mai lipsit de merite, mai puțin valoros.
Ci, doar că ai fost într-o alegere nepotrivită, din motive și nevoi înțelese greșit, sau la care n-ai avut acces în acel moment. Și ce te poate duce într-o alegere greșită? Asta ar fi următoarea întrebare. Și, poate că răspunsurile la această întrebare sunt cele care te fac mai înțelept și mai pregătit pentru...acea alegere care te duce în singura poveste de iubire care merită trăită - împărtășită, de doi oameni care nu doresc să-și hrănească unul pe seama celuilalt, temerile și nevoia de siguranță.

wonderland:
cat dureaza doliul dupa o despartire?
mi-a venit aceasta intrebare tangent la discutia cu raportul-numeric. se pare ca pentru barbati dureaza mai mult, din moment ce tot amintesc de teama de "a nu se frige", "lega la cap din nou". Nu, nu vreau sa mut discutia. Doar mi-am amintit cum e. Separarea, despartirea se petrec cu adevarat cand in mintea ta nu te mai simti legat - nici prin vinovatie, nici prin furie, nici prin durere, nici prin dorinta sau nostalgie. As adauga acum, nici prin teama sau dorinta de a evita sa te confrunti din nou cu toate aceste stari.

Doina:
Nu-i sfirsitul Lumii, dar nici inceputul ei...  :) Interesant subiect, va trebui sa citesc de la capat, cu litera mare !  :P

Alex andra:

--- Citat din: Doina din Miercuri, 19 Martie 2014, 14:18 ---Nu-i sfirsitul Lumii, dar nici inceputul ei...  :) Interesant subiect, va trebui sa citesc de la capat, cu litera mare !  :P

--- Terminare citat ---

In definitiv, orice sfarsit e un inceput. Subscriu, o sa citesc si eu postarile!  :)

almi_gabi:
Intradevar nu e sfarsitul lumii, chiar uneori descoperirea ei !!

--- Citat din: wonderland din Miercuri, 19 Martie 2014, 06:31 ---cat dureaza doliul dupa o despartire?
mi-a venit aceasta intrebare tangent la discutia cu raportul-numeric. se pare ca pentru barbati dureaza mai mult, din moment ce tot amintesc de teama de "a nu se frige", "lega la cap din nou". Nu, nu vreau sa mut discutia. Doar mi-am amintit cum e. Separarea, despartirea se petrec cu adevarat cand in mintea ta nu te mai simti legat - nici prin vinovatie, nici prin furie, nici prin durere, nici prin dorinta sau nostalgie. As adauga acum, nici prin teama sau dorinta de a evita sa te confrunti din nou cu toate aceste stari.

--- Terminare citat ---

Cat dureaza doliul? - Diferit de la situatie la situatie. De cele mai multe ori el este mai lung pentru cel care si-a dorit mai putin sa "rupa" casnicia - probabil el/ea a "investit" mai mult, a fost mai atasat, se simte nedreptatit.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă