Scrise de noi > Articolele noastre
Unde gasim sufletul pereche?
mihaela1961:
--- Citat din: Caroline din Duminică, 17 Martie 2013, 22:12 ---Sa-ti cauti sufletul pereche, este gresit inca din ipoteza - parerea mea... si a autorilor cartilor pe care le-am mai citit despre.
Sufletele pereche sunt menite sa se intalneasca, fiindca fiecare are cate ceva din karma de indeplinit prin celalalt. Si, de cele mai multe ori, acel ceva nu se numeste sex sau viata de familie. De aceea, viata le aduce oricum impreuna, in diferite situatii, pentru o clipa, mai multe, un anotimp, sau o viata, nu conteaza.
Greseala provine din faptul ca "sufletul pereche" poate fi, intamplator, coincident cu "jumatatea", dar poate fi si multe alte persoane: mama, fratele, un prieten, un coleg sau pur si simplu un om intalnit intr-o gara, cu care ai petrecut cateva ore de discutii in tren, care ti-au schimbat viata... sau chiar un animal de companie. Pe cand "jumatatea", din pacate, de cele mai multe ori, NU este sufletul pereche, ci perechea conventionala, adjudecata si posedata dupa legile unei lumi strambe. Mai sunt si exceptii... care confirma regula.
Eu nu mi-am cautat niciodata sufletul pereche si totusi l-am intalnit... de cateva ori, deja. In acele ipostaze care se potriveau cu Eu-l meu din acel moment. Si multumesc pentru asta!
Mai bine am incerca, zi de zi, sa facem un Om cat mai frumos din noi insine, astfel incat sa fim in stare sa recunoastem sufletul pereche, atunci cand viata ne considera pregatiti, in loc sa trecem pe langa el, "cautand"... standarde. Mie mi s-a intamplat sa nu-l recunosc decat atunci cand l-am pierdut... cel putin o data. ;)
--- Terminare citat ---
:)Dupa cum se vede, micile mele 'episoade'-tentative in a-ti gasi perechea in varie locuri sunt 'impanate' cu mult umor.Sa va axeplic ceva:intr-un comment de pe facebook la 'Singuratatea alergatorului de cursa lunga' mi s-a reprosat prea multa tristete. :'(Mi-am zis atunci, asta pentru ca tot a venit primavara(ce-i drept, 'cu dinti' momentan), sa schimb registrul..macar pentru o perioada.Sigur ca tu ai luat titlul si ti-ai expus ideea ta despre acest subiect, umorul sunt convinsa 'ca l-ai surpins'.Acuma, sincer, cine si-ar putea imagina vreodata ca jumatatea se afla la tesgheaua unui bar :flori:, ba mai mult, ca amandoua partile care incearca sa se implice intr-o relatie, atat timp cat au oarescare alcool in sange, ar putea discuta si serios despre o relatie?Sa zicem ca este un prim articol pamflet(nu stiu in ce masura am reusit sa stranesc si zambete, eu sper ca da).
Oricum, faptul ca postarea naste ori discutii asupra temei, ori zambete, nu face altceva decat sa ma bucure!
p.s. primesc 'cadou' cu multa bucurie zambetele voastre, inseamna foarte mult pentru mine! :)
Lili Zamfirescu:
dar mai exact...ce inseamna .... ::)"sufletul pereche"...???
mihaela1961:
Unde gasim sufletul pereche
Episodul 2
La coada la cumparaturi! Eii, aici e o problema! Renumitele cozi de dinainte de 1989 cand era o traditie statul la cozi(uneori fara macar sa stii pentru ce anume produs stai) a devenit o trista amintire din Epoca de Aur), dar uite ca avea si obiceiul asta avantajele lui intru gasirea jumatatii.Acum cozile sunt din ce in ce mai rare
multimea serpuieste cu rapiditate, fapt pentru care nu ai timpul necesar sa socializezi, sa vezi ce afinitati ai
era tare bine cu cozile alea de dinainte de impuscatul...la cat durau, puteai sa impartasesti aproapelui cele mai intime secrete din viata ta, sa disecati amandoi cartea Shogun (asta ca sa se vada clar ca amandoi sunteti de principiul unei comunicari spirituale care sta la temelia oricarei relatii).In plus, o afinitate era clara din start-placerea de a sta la cozi si spiritul de aventura cu care erati inzestrati amandoi(ma refer la faptul ca stateai la coada cu mult inainte sa apara transportul cu produsul mult ravnit si care de multe ori era o surpriza pentru toata lumea, dar coada in esenta ei era un garant al calitatii si utilitatii produsului ce urma sa fie pus in vanzare). Deci, metoda cozii e perimata. :(
La Opera! Am citi eu pe internet ca e obligatorie tinuta Black. In consecinta am cerut prietenei mele Maria, rochia cu care a fost ea la Carnaval la Sibiel, reprezentand-o pe Morticia. Eu una habar n-am cine e personajul, dar rochia neagra imi venea de minune! ! Inainte sa intru la Opera, m-am aprovizionat cu o punga cat toate zilele de popcorn si o sticla de cola.De cum m-am asezat la locul meu, mi-am dat seama ca am avut noroc. Exact langa mine s-a asezat un individ care nu arata tocmai rau. La un moment dat chiar am observat ca se uita foarte lung la mine in timp ce mancam din punga de popcorn si mi-am zis ca e momentul sa fac eu primul pas, intinzandu-i punga si sticla de Cola. Nesimtitul
in loc sa aprecieze gestul meu, mi-a replicat ca Opera nu e totuna cu Stadionul >:(
eu cred totusi ca juca teatru, chit ca eram la Opera, de abia mai tarziu am vazut ca vorbea cu o "dama" asezata la dreapta lui, presupun ca era sotia ;)
La Supermarket! Cumparaturile cele mai multe se fac la Supermarket/Hypermarket, deci probabilitatea de a gasi jumatatea aici e si ea foarte mare. Pentru ca mi-am terminat cumparaturile foarte repede, am inceput sa ma plimb cu cosul prin cladire. Am uitat sa precizez ca inainte imi facusem programare la Salonul de frumusete, deci "eram ca scoasa din cutie". Vad un individ care trece pe langa mine cu niste conserve Friskies. Plusez, indrazneata cum sunt si-i sugerez ca merg in combinatie cu fructe de mare. Musafirii vor fi incantati, pontul e sigur! A ridicat dintr-o spranceana si mi-a retezat-o: bichonul lui maltez nu agreeaza fructele de mare! :oops:
to be continued
Caroline:
:oops: Eu n-am stat niciodata la cozile ceausiste. 1. Poate pentru ca Revolutia m-a "prins" in clasa a XI-a. 2. Pentru ca atunci eram la liceu in Tg. Mures, unde, de ochii diasporei unguresti, existau deja restaurante lacto-vegetariene, cu oferte speciale pentru elevi si studenti, cofetarii cu inghetata "Melba" si produse la liber in magazine. Imi aduc aminte ca agnitenii si mediesenii mergeau la Tg. Mures in acele timpuri, nu numai pentru ca erau cei mai buni medici in spitale, cea mai buna dotata facultate de medicina pe vremea lui Ceau, singura trupa de teatru studentesc supravietuitoare din RO, cu invitati ca Marcel Iures sau Catalin Crisan, ci si... ca sa-si faca aprovizionarea. :strambatura: 3. Pentru ca tatal meu a fost medic si a lucrat la Sanepid, asa ca imi era pur si simplu rusine cand ma intalneam pe strada cu colegi de liceu, care imi spuneau: "Merg la coada la unt. Tu nu vii?!" Unul dintre motivele pentru care eu am refuzat sa fac Medicina, in acele timpuri. Si uite-asa se creeaza trauma (falsa) de paria a unui adolescent ceausist... ;D
Cu toate acestea (sau poate tocmai de aceea), cozile la supermarket mi se par o relaxare... unde e mai funny sa mergi cu perechea decat singur... ca in filmul:
Road to Til Schweiger: part 11 : Barfuss (2005) version 2.0 (long)
mihaela1961:
--- Citat din: Lili Zamfirescu din Luni, 18 Martie 2013, 08:36 ---dar mai exact...ce inseamna .... ::)"sufletul pereche"...???
--- Terminare citat ---
Pai prozaic vorbind e persoana pe care ne-o dorim langa noi!'De amorul artei' ii spunem pereche (asta ca sa nu 'ne cada zambetele').Daca idealizam prea mult sufletul asta pereche, s-ar putea sa ne multumim cu o alta 'pereche', adica noi cu noi insine!Iti vorbesc din proprie experienta!In opinia mea, ar fi bine sa-l gasim pana la o anumita varsta pentru simplul motiv ca ne obisnuim cu noi asa de mult incat o alta vietuitoare amplasata in propria noastra locuinta, exceptand catei, pisici, papagali sau orice altceva, dar care nu aduce a om, s-ar putea sa fie greu acceptabila.Eu una cred ca e mai bine sa nu ne cosntruim tipare, pot fi o capcana...ne inconjuram treptat de niste ziduri ridicate taman de noi insine!DAR..oricum am da-o(si chestia asta e discutata de n ori pe forumul asta), de la principiile de baza ale fiecaruia nu ne putem abate!
Intotdeauna mi-am pus intrebarea:oare se atrag cei total opusi sau cei care seamana foarte mult?Eu una amajuns la concluzia ca cel mai bine se armonizeaza cei care seamana intr0o anumita plaja, dar in acelasi timp si sunt opusi pe alocuri,un fel de 'Nu semanam, dar ne completam'!Cu 'iubirile mele' exact asa a fost:eram opusi pe o anumita 'plaja', in consecinta ne completam foarte bine, semanam foarte mult ca si afinitati, hobby-uri si atunci nu reuseam sa ne plictisim niciodata stand de vorba!Cred ca pentru mine asta ar fi idealul intr-o relatie:sa nu te plicitsesti stand de vorba...iar cand nu vorbeam noi, vorbeau ochii nostri si muzica.Poate atunci 'vorbeam' mai mult ca oricand!
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă