Autor Subiect: Ocazie! Andaluzia si Gibraltar 16 - 23 mai 2013  (Citit de 30298 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
Re: Ocazie! Andaluzia si Gibraltar 16 - 23 mai 2013
« Răspuns #45 : Sâmbătă, 25 Mai 2013, 09:44 »

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #46 : Sâmbătă, 25 Mai 2013, 09:50 »

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #47 : Sâmbătă, 25 Mai 2013, 09:55 »
Unele patiou-ri sunt sofisticate, pavate cu gresie scumpa, decorate cu obiecte de arta. Altele, in special cele din Juderia sunt mult mai naturale, asta pentru ca si-au pastrat aspectul de acum cateva sute de ani. Doar florile sunt improspatate...
Am facut acolo in patio-uri cred o suta de fotografii, o parte le-am postat aici pentru a intelege ce minunatie se ascunde in spatele portilor  caselor cordobeze. Am avut sansa sa le trec pragul si sa ma bucur de aerul racoros, de spectacolul de flori...si am incercat sa-mi impartasesc bucuria cu voi...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #48 : Sâmbătă, 25 Mai 2013, 10:07 »
Plecati din Gibraltar ne-am abatut de pe traseul spre Malaga si am ajuns pe culmile muntilor Sierra Nevada, intr-un loc atat de incantator incat trebuie sa-mi adun cuvintele, emotiile de acolo pt a putea scrie despre el. Vreau, atunci cand o sa am un pic de ragaz sa scriu un articol, pe larg despre acel loc extraordinar, cu casele cocotate pe stanci, cu acel pod care leaga doua lumi: pe cea veche, cu cea noua. Locul pe care l-am vizitat se numeste Ronda, iar podul care inchide prapastia se numeste Puente Nuova.
Incerc tot prin intermediul fotografiilor pe care le-am facut acolo, sa va arat cate ceva din ce inseamna Ronda:

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
« Răspuns #49 : Sâmbătă, 25 Mai 2013, 10:19 »
Bine ați revenit din visul andalucian, dragilor!  :bow:
Cu ocazia asta îmi împrospătez și eu amintirile cu imaginile minunate postate de Gigi. :thumbup:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #50 : Sâmbătă, 25 Mai 2013, 13:14 »
Andalucia, este un adavarat Wonderland  :) . Vestigii istorice si arhitectonice inestimabile, parcuri luxuriante, munti cu peisaje superbe, o mare cu insule, cu plaja de nisip fin, restaurante cu preparate de-a dreptul delicioase, Sangria, vin de Malaga, ceaiuri cu arome de plante mediteranene, ghimbir, iasomie si flori de portocal...

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
« Răspuns #51 : Sâmbătă, 25 Mai 2013, 19:27 »
da, așa e, cred că aș putea să trăiesc relaxată, amețită și zâmbitoare în toată frumusețea de acolo.
Deși mă strădui să mă simt în Wonderland oriunde aș fi, înăuntru și în afara mea. :)
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline PGabriela

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 285
« Răspuns #52 : Sâmbătă, 25 Mai 2013, 23:23 »
Minunate poze, florile, culorile, aranjamentele = am ramas fara cuvinte.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #53 : Duminică, 26 Mai 2013, 07:18 »
Continui cu fotografii de la Ronda...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #54 : Duminică, 26 Mai 2013, 07:49 »
Am scris ceva despre florile si plantele din patio-uri, vreau insa sa va spun cate ceva si despre cele din parcurile andaluze si despre cele vazute in Sierra Nevada. Pentru ca mi-au placut atat de mult si pentru ca particularizeaza atat de mult acea zona...

Ceea ce te impresioneaza in primul rand sunt portocalii incarcati cu fructe, pe care ii intalnesti peste tot: ca si pom de decor citadin, ca si umbrar in parculetele din cartierele vechi, ca si element de legatura in parcuri. Da si sa nu uit: sunt doua edificii ecleziastice care au patio-urile impodobite de portocali: Mezquita si Catedrala din Sevilla. Cat de bine le merge, peste tot unde au fost plantati! Cat de mult rodesc, pe toata perioada anului! Si ce mirosuri imprastie mirosul floarilor sale...Cat de placut este sa strabati o alee de portocali in floare, sa le simti aroma, sa te bucuri de cromatica aceea inegalabila, combinatia de verde crud si orange...
Pacat ca fructele portocalilor andaluzi nu se pot manca. Sau ma rog, se pot, dar gustul amarui iti persista mult timp in gura, dupa ce gusti o portocala...Sunt dintr-o specie a carui fructe sunt mai amare, de aceea nu le culege nimeni, sunt cazute pe jos si nimeni nu se atinge de ele. Doar o firma din Anglia, colecteaza o parte din portocale si le proceseaza obtinand binecunoscutul gem de "arancia amargo". Pe langa cel de ghimbir, acesta este unul dintre produsele dulci traditionale din Andaluzia.

Offline Ana Maria

• Full Member
  • Mesaje postate: 103
  • Collect moments, not things!
« Răspuns #55 : Duminică, 26 Mai 2013, 12:42 »
Ce frumoase si spectaculoase sunt fotografiile din Ronda!  ::) De fapt, toate sunt minunate! Cred ca ati avut o vacanta pe cinste!  :applause:

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #56 : Duminică, 26 Mai 2013, 13:16 »
Daca Olanda este tara lalelelor, cu siguranta Spania este tara florilor. De tot felul...

Iasomie

Flori de rodii

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #57 : Duminică, 26 Mai 2013, 13:24 »

Mimoza

Maci in Sierra Nevada

Gura leului salbatica. Tot in Sierra Nevada

Flori de jeka. Din semintele de anul trecut, acum patru lastari. Inca 30 ani si vor fi la fel ca cel din poza... :)

Offline Ana Maria

• Full Member
  • Mesaje postate: 103
  • Collect moments, not things!
« Răspuns #58 : Duminică, 26 Mai 2013, 13:44 »
Woooow! Fotografiile cu flori sunt de-a dreptul superbe! O explozie de frumusete, gingasie si culoare!

PS: Ce tare ar fi fost daca pozele transmiteau si parfumul florilor...!  ::)  ;)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #59 : Duminică, 26 Mai 2013, 13:50 »
Pe langa palmierii care dau o nota exotica, portocalii care imprastie arome si coloreaza vesel peisajul, maslini care asigura un venit substantial economiei spaniole, mai este un arbore care pana nu demult stiam foarte putine lucruri: chiparosul. Prima data l-am intalnit in Italia si acolo, in partea de sud este omniprezent. Dar acolo este folosit mai mult ca si element demarcativ, nu decorativ. In Spania insa si in special in Andalucia cultivarea, estetizarea si decorarea cu chiparosi, a a juns la nivel de arta. Acest arbust rasinos, rezistent la seceta si putin pretentios, formeaza un perete compact de verdeata. Pe care se pot lucra tot felul de forme. Si pt ca Andalucia este marcata de arta maura, multe din elementele decorative lucrate in chiparos au aceasta tema.