Scrise de noi > Articolele noastre

Jumatatea isi gaseste intregul?

(1/5) > >>

admin:
Jumatatea îsi gaseste întregul?                                   articol scris de wonderland

Nu stau bine, de fapt nu stau deloc la împ?r?ire. Unu împ?r?it la unu este tot unu, nu?
Ce e intreg s? r?mân? întreg. Ce e jumatate si se fac? întreg. Ce e f?râmi?at în fragmente disparate s? se roage pentru un miracol întru reunificare.
Iar (re)uniunile s? se fac? în diade armonizate întru cunoa?terea ?i acceptarea întregului. A?a cum este, nu cum ti-ai propune tu s? fie.
Asa am urat eu, într-o zi, întregului Univers, care mi se p?rea în pericol de a fi populat de jum?t??i r?t?cite în c?utarea altor jum?t??i, la fel de r?t?cite, într-o trunchiere nefireasc?.

De ce mi-a? c?uta jum?tatea? Jum?tatea de gând, jum?tatea de suflet, jum?tatea de trup? ?i, care jum?tate s? o p?strez. La care s? renun?? Pe care s? o trimit în c?utare? Pe care s? o las în a?teptare?

Eu sunt un întreg, cu tot ce am devenit. Cu r?ni pe care le-am oblojit cum am putut, cum am ?tiut mai bine. Doar, nu-?i po?i l?sa sufletul s? fluture zdren?uit de r?ni deschise.

M? a?ez, în fa?a oglinzilor ce îmi ies în cale, ca un întreg în c?utarea altui întreg.
Înv?? s? devin, zi de zi, în bucuria lucrurilor simple, un întreg în armonie cu mine. Înv?? s? v?d, s? primesc, s? aleg ceea ce m? împline?te
Înv?? c? orice î?i este dat s? tr?ie?ti, te împline?te pe tine ca întreg.
?i, atunci se cade s? cer altcuiva s? m? vindece, ori s? m? împlineasc??

Visez la întâlnirea a dou? inimi care bat în ritmuri armonizate, nu una prin cealalt?.
Visez la întâlnirea unui întreg cu alt întreg, fiecare capabil s? vad?, s? accepte, s? ofere f?r? a cere nimic în schimb.
Pentru c?, în ceea ce oferi stau ascunse darurile pe care le vei primi.

Tania I:
Nu stiu daca am inteles eu esenta a ceea ce ai vrut sa asterni prin aceste cuvinte dar, voi dezvolta ceea ce cred eu ca am inteles.
Astfel, o parte din mine este de acord cu ceea ce a inteles si cealalta parte nu este de acord. Acum dupa ce am citit parca este o lupa: jumatatea mea rationala se dueleaza cu cealalta jumatate a mea (eu am doua parti  :whistle:) jumatatea emotionala... da ai dreptate ma nasc singura si sunt intreaga la ce sa am nevoie sa mai caut pe cineva cand sunt intreaga? dar la fel de bine pot vorbi cu mine, ma pot sfatui cu mine? pot lua toate hotararile singura? pot sa spun ca nu am nevoie sa fiu iubita?
Si pana la urma cred ca putem fi si un intreg in cautarea altui intreg care sa ne ajute sa ne definim mai bine...

PS nu stiu cat se intelege din ceea ce scriu dar azi am muncit de la 9 la 20:30  :(

wonderland:

--- Citat din: Tania I din Marți, 19 Februarie 2013, 23:10 ---jumatatea mea rationala se dueleaza cu cealalta jumatate a mea (eu am doua parti  :whistle:) jumatatea emotionala...
--- Terminare citat ---

Vezi, răspunsul e la tine, ce să faci cu a 3 jumătate pe lângă cele 2 ale tale?
 Dar ți-ar plăcea să întâlnești pe cineva care are și el, cele două jumătăți(rațională, emoțională)  la locul lor, bine închegate într-un întreg , nu-i așa? :yeah:
Simt că doar așa putem iubi cu adevărat, ca un tot, un alt tot. 

Tania I:
Da, la asta nu m-am gandit... o sa caut doua jumatati  intr-un intreg  :dance:

wonderland:
ezoterism implantat in filosofia ortodoxa. mesajul e important. usa pe care intra in mintea si inima fiecaruia  tine de alegerea personala  :)

Când iubeşti pe cineva, nu te căzni să-l schimbi, căci nu vei putea. Roagă-te pentru el, dă-i un sfat, o carte, şi mai departe rămâne lupta lui cu el înşuşi. Eu pot să-ţi pun în farfurie, dar nu pot să mănânc în locul tau, îţi arăt drumul, dar nu pot să merg în locul tău.

Omul crede că şi-a ales partenerul greşit şi de asta nu e fericit. Îşi caută alt partener şi, după un timp, simte acelaşi gol şi aceeaşi neîmplinire. Dar problema nu este acel partener, ci raportarea greşită la viaţă, că tu crezi că exista o jumătate cu care poţi să formezi un întreg.

Când iubeşti pe cineva, nu te căzni să-l schimbi, căci nu vei putea. Roagă-te pentru el, dă-i un sfat, o carte, şi mai departe rămâne lupta lui cu el înşuşi. Eu pot să-ţi pun în farfurie, dar nu pot să mănânc în locul tau, îţi arăt drumul, dar nu pot să merg în locul tău.

mai multe pe:
http://ortodox.md/articole/una-dintre-minciunile-cu-un-impact-dezastruos-asupra-noastra-este-ca-in-viata-trebuie-sa-ti-cauti-jumatatea/?fb_action_ids=610242685708316&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B1498153047076931%5D&action_type_map=%5B%22og.likes%22%5D&action_ref_map=%5B%5D

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă