Scrise de noi > Articolele noastre

Spune DA și lasă în sufletul tău fereastra deschisă

<< < (9/9)

wonderland:
Cred ca mi-a fugit ideea, in timp ce scriam ieri dimineata (asa cum imi fugeau picioarele pe Cheile Galbenei  :giggle:). Ma asezasem la scris cu gandul ca uneori, intamplarile bat la usa noastra dar noi suntem cei care nu le lasam sa prinda viata. Spunem un DA in mintea noastra, dar ne inchidem inima intr-un NU mai puternic decat orice usa metalica zavorata de sus pana jos. Din toate motivele despre care s-a mai vorbit aici - din frica de repetarea suferintei, esecului, din neincredere in noi sau in celalalt, din ancorarea in alte obiceiuri, din asteptarea de a primi garantii, asociata aproape organic cu un comportament de conditionare a celuilalt.

Oare riscam sa ajungem sa nu mai stim sa iubim? Sa nu ne mai putem lasa iubiti? Sa ni se para prea complicat si, in cele din urma inutil sa ne mai lasam bulversati de agitatia indragostirii?

Aica:
Facem destul de des greseala sa ne definim cu ajutorul celui de langa noi.
Daca reusim sa ne cunoastem, sa ne eliberam de restrictiile impuse si sa ne descoperim valorile, avem sanse sa simtim.
Dupa ce am ajuns sa simtim putem alege indragostirea!

Zi cu dragoste!

wonderland:
Ma apuca dorul de filosofie si, intr-o carticica numita impropriu Aforisme a lui Schopenchauer, am gasit o zicere care m-a dat pe spate, desi confirma ceea ce e bine zidit in perceptia mea despre directia de schimbare a oamenilor - exclusiv din interior, spre exterior - chiar daca o contributie o pot avea si cei din jur.

"Fiecare e vârât în conștiința sa, ca și în pielea sa, și trăiește numai în ea; de aceea nu i se poate da ajutor din afară.”

Da-ul ala se bazeaza pe ceea ce exista in constiinta si in pielea fiecaruia. 

wonderland:
Cautam un loc pentru un comentariu din mintea mea. N-am gasit, dar am gasit discutia asta. Parca merita reactivata, nu?

PS - mi-am amintit si ca am pierdut carticica cu aforisme -am uitat-o printr-un autobuz sau camera de hotel :thumbdown: :-[

PS - pentru comentariu din mintea mea, n-am gasit inca locul potrivit.  :angel:

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă