Aici se discuta > Subiecte generale

Povestiri de seara. Noapte buna!

<< < (260/278) > >>

almi_gabi:
nu spune nimeni o poveste de seara, nu de alta dar eu vorbesc deviat,  prin urechi cumva si cu un acompaniament profund nazal  ;D

sa aveti o seara buna!

silviu:
tot racita? najpa! si eu am fost racit... imi curgea si nasucu :(
o poveste de seara? vrei una cu alba ca zapada si cei 7 pitici?

almi_gabi:
alba ca zapada ti-o las tie   8)
eu vreau una cu feti-frumosi   ;D

Caroline:

--- Citat din: pocama din Joi, 24 Noiembrie 2011, 23:09 ---Visati tot ce nu puteti avea. Iubiti tot ce nu puteti iubi. Atingeti tot ce nu puteti atinge. Priviti, mangaiati, sarutati tot ce nu va fost dat. In lumea somnului ne sunt permise toate.
O noapte cu daruri.

--- Terminare citat ---

Nu numai în lumea îngerilor, ci şi în mintea copiilor.  :)
Iată o "poveste de noapte bună", scrisă de o elevă de cls. a V-a, pentru un concurs de eseuri despre simetrie:

Viaţa de zi cu zi
"Nu după spusele prietenilor şi nici după vorbele oamenilor înţelepţi, ci după propria mea experienţă, viaţa poate fi considerată un joc în care poţi fi cel mai bun jucător, dacă cunoşti regulile: Dacă poţi să te ridici atunci când ai căzut, dacă poţi să zici gata atunci când e suficient şi dacă poţi să-l iubeşti chiar pe cel ce te urăşte, poţi fi unul dintre cei mai buni jucători.
Acest joc are milioane şi milioane de jucători, care trebuie să o ia pe acelaşi drum; nu mulţi reuşesc să îl găsească, dar aceia ce îl găsesc, o să trăiască fericiţi. Din acest drum se ramifică alte drumuri identice, care te pot deruta la un moment dat. Tot ce trebuie să faci, este să înveţi din greşeli şi să mergi înainte, cu spatele drept.
La un moment dat, o să dai de un copac care are toate fructele identice, dar doar unul nu e otrăvit. În acel moment, o să ţi se pară că totul se prăbuşeşte în jurul tău, căci tu nu ai cum sa ghiceşti acest fruct. În acest moment trebuie sa te gândeşti că nimic din ce e rău pe dinăuntru, nu poate fi geamăn cu ce e bun doar pe dinafară. Aşa că străduieşte-te să vezi ce e pe dinăuntru. Într-unul dintre fruct o să fie cu siguranţă ceva pur şi limpede, pe când în celălalt nu o să găseşti nimic din ceea ce ai tu nevoie.

Asemenea fructelor, există şi oameni frumoşi pe dinafară şi găunoşi pe dinăuntru.
Am norocul să am lângă mine o prietenă adevărată, însă ne-am regăsit foarte târziu. Amândouă am trăit mult timp cu impresia că drumurile pe care mergem noi sunt în totalitate diferite, însă când acestea s-au întâlnit, ne-am dat seama că eram ca două gemene: Amândouă avem o familie care ne iubeşte, multe daruri primite de la cei mai dragi prieteni ai noştri, părinţii, dar şi străvechile altare care vin de fiecare dată cu partea lor, bunicii. Mulţi copii şi-ar fi dorit să aibă o viaţa ca a noastră, dar poate că toate lucrurile în viaţă se întâmplă cu un scop... chiar şi această poveste de prietenie.
Aceasta este ceea ce cred eu despre simetria vieţii."

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu am rămas fără cuvinte...

julia:
hai sa va cint un cintec de leagan...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă