Pina una alta sa va spun cum a fost pe plaja

.Am dat de niste filipineze care cautau ceva pe stancile calcaroase.Aveau niste pietre dure in mina si spargeau niste scoici infipte bine in stinca ,pe care eu le am crezut ca s fosile de mii de ani acolo dar culmea erau vii si foarte gustoase asa vii direct de la sursa.Am luat un melc in mina micut asa la 2 cm si ma gandeam ca s ca melcii nostrii dar la un moment dat a scos un cap asa de monstru ca de crustacee cu picioare de vreo 3 cm lungime .Mi a amintit de broasca testoasa de la expozitia de reptile din Sibiu care are o forta intre falci de 70kgf/cmp.Si am prins un crab dar mi a fost teama sa l prind din prima ca si asta are niste clesti si nu vreaui sa i incerc

.I am aruncat nisip in ochi(cand ii scotea din carapace),l am ametit bine si pe urma l am tinut apasat pe carapace cu degetul pina i am observat toate miscarile,si am constatat caci gradele de libertate ii sunt oarecum limitate,deci cat s ar fi chinuit nu ar fi putut sa si dea mina(piciorul) cu multi tepi peste cap.
Cred ca inginerii de la NASA daca se inspirau dupa un crab si construiau un rover asemanator aveau mai mult succes

)) decat roverul de pe Marte cu roti care bate pasul pe loc de luni bune

))).A deschis la bar,va las si va poooop.