Am inteles ca pt "a salubriza" zona, astia, adica edili, sau cum s-or mai fi numit, au blocat accesul in gurile de canal, pt homeless. E clar ca in lipsa de altceva si dand frigul se vor imprastia prin scari de bloc, ghene, cladiri parasite sau in constructie. Speriind locatarii. Dar bai edililor sa-l parafrazez pe Iliescu, oameni fara un adapost deasupra capului exista in toata lumea, chiar si in tarile superavansate si numite ca civilizate. Dar n-am auzit nicaieri sa blochezi intrarile in canale pentru a nu le mai permite accesul. Pai daca faci asta fii pregatit sa-i duci undeva, nu-i poti lasa sa moara de frig. Indiferent cum ar fi priviti, sunt si ei oameni si cred ca majoritatea au ajuns acolo fara sa fi avut vreo vina directa.
Din pacate societatea ii catalogheaza si ii impinge in jos, fara sa aiba posibilitatea si macar sa se aghete de vreo sansa. Servicii nu le da nimeni, un acoperis deasupra la fel, o incercare de educare si integrare - asta ar fi prea greu pentru sutele sau miile de ONG-uri ca papa banii statului (apropo de ce naiba sa ocupa astia?!), si atunci ce sa faca decat sa se stranga in grupuri si sa supravietuiasca tribal.
Am vazut doua tzoape la tv, care foarte afectate, in prostia lor ingamfata, certau si jigneau o femeie, vanzatoare de la un chiosc de ziare de langa gura de canal, pt ca le dadea o bucata de paine. Uitand ca drumul fiecaruia poate sa duca prin niste nepotriviri, esecuri succesive sau chiar ghinioane, acolo la canal. In America sunt zeci de mii de oameni care au avut servicii, casa si au pierdut si nu din vina lor, tot si au ramas in strada. Sa-i omori, ca au avut asemenea ghinion, nu-i destul ca au avut soarta asta?
Este firesc, pentru fiecare persoana prezenta unui om al strazii da disconfort si chiar teama. Sunt imprevizibili pt ca poate se drogheaza si nu cu chestii de calitate, ca de' alea si le pot permite doar odraslele imbogatitilor, ci cu tot felul de chestii toxice si halucinogene. Sunt de multe ori agresivi in cererea de hrana sau de bani, dar poate cutitul este atat de tare la os, foamea atat de mare incat sunt impinsi sa faca asta.
Mie imi este ciuda ca organizatii de astea tip 4 Picioare, se ocupa de caini in loc sa se ocupe de oameni. Se duc pe prostia aia atatia bani care ar putea fi folositi aici pt niste biete fiinte umane. Ok sunt si animalutele alea niste suflete, dar totusi noi suntem oameni si ar trebui sa avem grija de semenii nostri si apoi daca putem si de restul de vietuitoare. Laudabil ca sunt organizatii care apara omizile sa nu le calce masina cand trec strada, dar fratilor, omul este pe primul loc...