Autor Subiect: Cum te simti acum?  (Citit de 1579611 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
Re: Cum te simti acum?
« Răspuns #6135 : Duminică, 07 Octombrie 2012, 21:13 »
interogativa, ca de etapa cu uluiala am trecut demult. nu e prima oara cand mi se intampla ca cineva caruia i-am facut numai bine, sa intoarca rau. unii au impresia ca daca, in anumite situatii, esti mult mai intelegator decat ar fi majoritatea oamenilor, mai compasiv, pana la a accepta sa pierzi tu ca sa nu-i fie rau altuia, esti fraier. si in loc sa aprecieze cumsecadenia, se gandesc sa profite de "naivitatea" aceluia. surpriza e ca unii oameni pot fi pe cat de cumsecade in general, pe atat de hotarati cand se decid sa puna picorul in prag si sa puna lucrurile intr-un fagas normal.  din pacate pentru mine, intotdeauna iau masurile acestea ferme, desi corecte, cu o strangere de inima. insa le iau!
asadar, sunt cam amara. mi-am tot jurat ca nu mai interactionez "cu omenie", si nu ma invat minte.

fii in continuare asa cum esti tu, intelegatoare, empatica, compasiva, buna. totusi spune nu chestiei cu a pierde tu in favoarea altcuiva.  nu-si are rostul. unii oameni nu au scrupule, nu au suflet, nu au principii si daca le dai un deget iti vor lua toata mana. si vor face tot posibilul sa profite de tine.  si nu face prostia sa renunti la omenie, nuvei sti niciodata daca nu cumva ii vei face o nedreptate cuiva care nu merita acest lucru.
"Stay hungry, stay foolish"

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #6136 : Duminică, 07 Octombrie 2012, 21:15 »
Mica, nu te mai jura sa fii ceea ce nu esti. Eu, in locul tau, as spune asa: eu am facut tot ce-a tinut de mine, cum am putut mai bine. Daca altii considera altfel, ei trebuie sa traiasca cu asta, nu tu. Si eu am multe persoane in trecutul meu care trebuie sa invete sa traiasca cu raul pe care mi l-au facut. Dar asta e problema lor, nu a mea...  :whistle:
Stiu, Carol, ai dreptate. Insa uneori nu pot sa ma impiedic sa nu inteleg (ce formulare "englezeasca"!  ;D) cum pot unii oameni sa raspunda cu rau celui care le-a facut bine. pur si simplu ratiunea mea se incapataneaza sa nu taca desi stiu ca nu asa se "judeca" lucrurile. ;)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #6137 : Duminică, 07 Octombrie 2012, 21:23 »
fii in continuare asa cum esti tu, intelegatoare, empatica, compasiva, buna. totusi spune nu chestiei cu a pierde tu in favoarea altcuiva.  nu-si are rostul. unii oameni nu au scrupule, nu au suflet, nu au principii si daca le dai un deget iti vor lua toata mana. si vor face tot posibilul sa profite de tine.  si nu face prostia sa renunti la omenie, nuvei sti niciodata daca nu cumva ii vei face o nedreptate cuiva care nu merita acest lucru.
stiu, Matei, si ai foarte mare dreptate (imi pare rau ca trebuie sa fiu de acord cu tine, dar asta e  ;D). spun multe la nervi, insa nu reusesc sa scap de omenie; cand se-ntampla sa trebuiasca sa o pun sub cheie, uit ce-am mai patit si repet acordarea facila a "creditului" unor oameni. :) Stii ce ma salveaza, in general? faptul ca, desi nu ma pot impiedica sa nu "tai in carne vie" si las de la mine din compasiune pentru x sau y, ratiunea ma face intotdeauna sa-mi iau si masurile de precautie salvatoare. Adica sunt "de treaba", da' cu plasa de siguranta. ;D si cand xu' incearca sa-mi ia mana pana la cot, da de manusa mea de fier.  >:D
ai definit situatia absolut perfect "daca le dai un deget iti vor lua toata mana".
nedreptati facem, din pacate, fara sa vrem, toti. chiar fara sa vrem sau sa constientizam...

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #6138 : Duminică, 07 Octombrie 2012, 21:24 »
.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #6139 : Duminică, 07 Octombrie 2012, 21:26 »
cum pot unii oameni sa raspunda cu rau celui care le-a facut bine.

Poate ca nu ar trebui sa-ti mai bati capul cu asta never for ever. Unele lucruri sunt asa pentru ca sunt asa. Singurele lucruri pe care le putem schimba sunt acelea ale caror autori suntem noi insine.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #6140 : Duminică, 07 Octombrie 2012, 21:29 »
Caro, a-i pretinde (nu tu; universul ;D) unei balante sa nu gandeasca in termeni de "justitie", "corectitudine" si alte cvasi-sinonime, e ca si cand i-ai spune sa mearga fara picioare.  ;D

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #6141 : Duminică, 07 Octombrie 2012, 21:52 »
interogativa, ca de etapa cu uluiala am trecut demult. nu e prima oara cand mi se intampla ca cineva caruia i-am facut numai bine, sa intoarca rau. unii au impresia ca daca, in anumite situatii, esti mult mai intelegator decat ar fi majoritatea oamenilor, mai compasiv, pana la a accepta sa pierzi tu ca sa nu-i fie rau altuia, esti fraier. si in loc sa aprecieze cumsecadenia, se gandesc sa profite de "naivitatea" aceluia. surpriza e ca unii oameni pot fi pe cat de cumsecade in general, pe atat de hotarati cand se decid sa puna picorul in prag si sa puna lucrurile intr-un fagas normal.  din pacate pentru mine, intotdeauna iau masurile acestea ferme, desi corecte, cu o strangere de inima. insa le iau!
asadar, sunt cam amara. mi-am tot jurat ca nu mai interactionez "cu omenie", si nu ma invat minte.
mica, vad ca deja Caroline si Matei au zis tot ce intentionam sa-ti spun si eu.
nu-ti mai bate capul cu altii, fa tu schimbarea care crezi ca te-ar multumi si pune-te la adapost de eventuale surprize si-n rest, d-zeu cu mila. fiecare face atat cat stie...si eu dupa ce mi-o iau zic ca n-am sa mai fac, n-am sa mai dreg, dar parca pot? daca asta iti e firea, fii impacata ca asta esti si gata.  :)
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #6142 : Duminică, 07 Octombrie 2012, 21:57 »
mica, vad ca deja Caroline si Matei au zis tot ce intentionam sa-ti spun si eu.
nu-ti mai bate capul cu altii, fa tu schimbarea care crezi ca te-ar multumi si pune la adapost de eventuale surprize si-n rest, d-zeu cu mila. fiecare face atat cat stie...si eu dupa ce mi-o iau zic ca n-am sa mai fac, n-am sa mai dreg, dar parca pot? daca asta iti e firea, fii impacata ca asta esti si gata.  :)
incerc. m-am mai calmat. insa chiar nu era momentul sa trebuiasca sa folosesc "plasa de siguranta". Am extrem de multe pe cap, in acest moment si om sunt si eu... cu un fizic, psihic si timp limitat.  :)

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #6143 : Duminică, 07 Octombrie 2012, 22:02 »
e trecut deja. concentreaza-te pe prezent si pe ce va urma  :)
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #6144 : Duminică, 07 Octombrie 2012, 22:20 »
e trecut deja. concentreaza-te pe prezent si pe ce va urma  :)
pai asta ma deranjeaza cel mai tare; ca magaria imi afecteaza timpul si nervii si intr-o bucata de viitor, pana inchei povestea definitiv.
asta e. altadata lasam omenia deoparte si aplicam legea dintru' bun inceput, chiar daca curg false lacrimi de crocodil. ;)

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #6145 : Marți, 09 Octombrie 2012, 21:15 »
vineee... vinee.. si tot vine! :sorry:
nu stiu voi, cum va simtiti dar ... doresc, doar bine  :)
nihil sine deo

Offline iana

• Full Member
  • Mesaje postate: 177
« Răspuns #6146 : Marți, 09 Octombrie 2012, 22:07 »
pai asta ma deranjeaza cel mai tare; ca magaria imi afecteaza timpul si nervii si intr-o bucata de viitor, pana inchei povestea definitiv.
asta e. altadata lasam omenia deoparte si aplicam legea dintru' bun inceput, chiar daca curg false lacrimi de crocodil. ;)
Exista persoane care nu suporta sa se considere datoare pt. o facere de bine si care mai apoi se comporta intr-un mod care te intristeaza, parca ar ar dori sa uite tot ce au primit. Mi s-a intamplat si mie. Poate ca acum privesc lucrurile mai detasat sau poate am obosit sa ma mai intristez, dar am impartit oamenii pe care ii cunosc in cei care conteaza si cei care nu inseamna prea mult pentru mine. Cu cei care conteaza incerc sa lamuresc problema, cu ceilalti nu ma ostenesc, timpul nu merita pierdut. Merg mai departe si incerc sa-i ocolesc. Acum nu stiu nici eu cat o sa ma tina starea de gratie, sper doar sa tina... :)     

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #6147 : Marți, 09 Octombrie 2012, 22:12 »
Mi s-a intamplat si mie. Poate ca acum privesc lucrurile mai detasat sau poate am obosit sa ma mai intristez, dar am impartit oamenii pe care ii cunosc in cei care conteaza si cei care nu inseamna prea mult pentru mine. Cu cei care conteaza incerc sa lamuresc problema, cu ceilalti nu ma ostenesc, timpul nu merita pierdut.

Idem!  ;)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #6148 : Marți, 09 Octombrie 2012, 22:25 »
Exista persoane care nu suporta sa se considere datoare pt. o facere de bine si care mai apoi se comporta intr-un mod care te intristeaza, parca ar ar dori sa uite tot ce au primit. Mi s-a intamplat si mie. Poate ca acum privesc lucrurile mai detasat sau poate am obosit sa ma mai intristez, dar am impartit oamenii pe care ii cunosc in cei care conteaza si cei care nu inseamna prea mult pentru mine. Cu cei care conteaza incerc sa lamuresc problema, cu ceilalti nu ma ostenesc, timpul nu merita pierdut. Merg mai departe si incerc sa-i ocolesc. Acum nu stiu nici eu cat o sa ma tina starea de gratie, sper doar sa tina... :)     
Asa e.
Nu asteptam recunostinta, doar ca speram ca bunul simt sa-i spuna ca daca am renuntat la interesul meu pentru a se ridica x dintr-o situatie dificila, nu era din naivitate ci ca am facut-o constient, din omenie. Si drept urmare, s-a gandit ca ar putea sa castige cate ceva, calcand peste cadavre (al meu). tare, nu? Regretul meu e ca sunt nevoita sa imbrac manusa de fier desi nu-mi place. si asta numai fiindca am facut bine cuiva. eh, dar sa lasam...
am o perioada mai proasta, cu multe situatii ciudate care vin gramada. mi s-a mai intamplat. trece.

am aceeasi "filozofie"; detasarea de oamenii care nu merita sa conteze.

Lili Zamfirescu

• Vizitator
« Răspuns #6149 : Miercuri, 10 Octombrie 2012, 10:02 »
Asa e.
Nu asteptam recunostinta, doar ca speram ca bunul simt sa-i spuna ca daca am renuntat la interesul meu pentru a se ridica x dintr-o situatie dificila, nu era din naivitate ci ca am facut-o constient, din omenie. Si drept urmare, s-a gandit ca ar putea sa castige cate ceva, calcand peste cadavre (al meu). tare, nu? Regretul meu e ca sunt nevoita sa imbrac manusa de fier desi nu-mi place. si asta numai fiindca am facut bine cuiva. eh, dar sa lasam...
am o perioada mai proasta, cu multe situatii ciudate care vin gramada. mi s-a mai intamplat. trece.

am aceeasi "filozofie"; detasarea de oamenii care nu merita sa conteze.
sa ti-o zic p'aia cu pe cine nu lasi sa moara...