fii in continuare asa cum esti tu, intelegatoare, empatica, compasiva, buna. totusi spune nu chestiei cu a pierde tu in favoarea altcuiva. nu-si are rostul. unii oameni nu au scrupule, nu au suflet, nu au principii si daca le dai un deget iti vor lua toata mana. si vor face tot posibilul sa profite de tine. si nu face prostia sa renunti la omenie, nuvei sti niciodata daca nu cumva ii vei face o nedreptate cuiva care nu merita acest lucru.
stiu, Matei, si ai foarte mare dreptate (imi pare rau ca trebuie sa fiu de acord cu tine, dar asta e

). spun multe la nervi, insa nu reusesc sa scap de omenie; cand se-ntampla sa trebuiasca sa o pun sub cheie, uit ce-am mai patit si repet acordarea facila a "creditului" unor oameni.

Stii ce ma salveaza, in general? faptul ca, desi nu ma pot impiedica sa nu "tai in carne vie" si las de la mine din compasiune pentru x sau y, ratiunea ma face intotdeauna sa-mi iau si masurile de precautie salvatoare. Adica sunt "de treaba", da' cu plasa de siguranta.

si cand xu' incearca sa-mi ia mana pana la cot, da de manusa mea de fier.
ai definit situatia absolut perfect "daca le dai un deget iti vor lua toata mana".
nedreptati facem, din pacate, fara sa vrem, toti. chiar fara sa vrem sau sa constientizam...