Autor Subiect: Cum te simti acum?  (Citit de 1579965 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
Re: Cum te simti acum?
« Răspuns #6045 : Duminică, 30 Septembrie 2012, 18:33 »
bucuroasa ca am ajuns acasa. am un sentiment deosebit de fiecare data cand intru pe usa, dintr-o "evadare" de cateva zile. m-am intalnit cu vechi poteci de munte, cu brazi care au crescut uimitor de mult in lipsa mea, cu prieteni pe care ii revad de fiecare data cu aceeasi placere, cu doua seri de minulescu si chitara, cu aceleasi amintiri reluate in acelasi hohot de voie buna - pana la lacrimi ...

sunt imbujorat- bronzata si misterioasa ...  :)
desigur, mai vreeeau!  ;D
nihil sine deo

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #6046 : Duminică, 30 Septembrie 2012, 18:36 »
Multumesc! Si mai da-l dracului de nurofen, pot sa si crap! Ma asteapta un anestezic cu aroma de citrice, cum sa-l ratez? Numa`cand ma gandesc si parca ma mai lasa... ;D

alta data scrie pe folia de nurofen, "bubugica"  ;D efect instant  ;)
nihil sine deo

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #6047 : Duminică, 30 Septembrie 2012, 18:47 »
weekend placut si tie la doftana!
"privesc din doftana prin gratii de fier", sper ca nu acolo mergi :)

multumesc, Matei! a fost super. am facut o multime de fotografii; descarc si va arat si voua. azi dimineata am agatat o stea in pom  ;)

aaa ... am gasit o multime de pensiuni - acum construite, care-si fac concurenta - la preturi foarte convenabile  ;)

nu privesc prin nici urma de gratie ... nu suport gandul ca intr-un singur loc se poate aduna atata suferinta; fug de tot ce poate insemna suspin ... nici anul trecut in Maramures nu am intrat intr-un asemenea loc. Doftana aceea, e undeva in alta parte, spre dreapta; daca stii drumul, eu am mers spre stanga, Traisteni si de acolo mult mai sus ... pe un platou, aproape de cer  ;) 
nihil sine deo

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #6048 : Duminică, 30 Septembrie 2012, 20:24 »
SC e de la secara, inteleg?!  ;D

dar of course que bien sur ca da! ai ghicit si de data asta!

multumesc, Matei! a fost super. am facut o multime de fotografii; descarc si va arat si voua. azi dimineata am agatat o stea in pom  ;)
----------

ma bucur pentru tine, steliana, ca ai ajuns intr-un loc asa frumos.

in alta ordine de idei, ma simt un pic nedumerit... bit era inainte bitek sau mi s-a parut mie? daca mi s-a parut atunci este chiar grav.
"Stay hungry, stay foolish"

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #6049 : Duminică, 30 Septembrie 2012, 20:48 »
....insa cred ca ti-ar prinde bine (mai mult decat crezi) o evadare din cotidian, intr-o comunitate de oameni "fara pereche", in doua sensuri.  :)
cules placut, maine. :)

probabil ca mi-ar prinde, as cum i-ar prinde bine oricui sa se afle la un moment dat printre oameni veseli, amabili, deschisi.
culesul a fost placut, multumesc, si un bun exercitiu sociologic in acelasi timp, sa vezi cum oameni cu extractie sociala diferita se aduna si duc la bun sfarsit o anumita sarcina; cu voie buna, cantece, glume. din pacate, fara sa se ajunga la o comuniune sau relaxare perfecte. relatiile interpersonale, uite o tema foarte grea si foarte complicata. pe toate planurile, inclusiv cea barbat - femeie. :) sau mai ales aceea!

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #6050 : Duminică, 30 Septembrie 2012, 21:55 »
relatiile interpersonale, uite o tema foarte grea si foarte complicata. pe toate planurile, inclusiv cea barbat - femeie. :) sau mai ales aceea!

iata un punct in care suntem perfect de acord.  :)

In ce priveste socializarea in grup eterogen social... nu stiu daca faptul ca sunt de extractie sociala diferita face interactiunea "nerelaxata", sau daca nu cumva calitatea umana a celor din grup e problema, de fapt. Oamenii au tendinta de a interactiona intre ei cu "egoul", cu imaginea pe care o au in societate si pe care, deseori, o internalizeaza ei insisi prea mult. evita sa-si dea mastile jos, sa-si iasa din roluri, sa coboare de pe postamente si sa iasa "cu pieptul gol", adica cu fiinta lor adevarata (pe care si-o uita chiar si ei), cu Sinele autentic, onest, deschis, vibrant, fara orgolii, fara judecati subiective...
Mai ales in ocazii "fara miza", de relaxare, nu inteleg de ce oamenii nu aleg sa interactioneze cu partea luminoasa, frumoasa din ceilalti...prefera sa observe, sa "cantareasca", sa judece, sa demonstreze, sa infrunte, sa-si masoare "puterea". Toate astea tin de ego, de "sinele fals" cu care ne imbracam toata viata, indoctrinati de reguli si modele sociale stupide, ingamfati sau limitati, rautaciosi sau complexati, smecheri sau naivi... Ce conteaza cate clase sau diplome are un om, ce nationalitate, sex, varsta are? Conteaza ca fiecare sa fie "frumos" interior si atunci grupul acela eterogen va "functiona" relaxat, armonios, vesel. :)
In SC, in mod curios, am vazut acest fenomen...intalnirile de vacanta, fara "miza" reusesc de multe ori sa-i dezgoleasca pe multi dintre participanti de acest egou superficial. Sigur, sunt interactiuni scurte, sunt "de suprafata", dar se intampla acolo momente frumoase, de relaxare, de amuzament si chiar de amicitie. Se poate, deci. :)

insa, da, relatiile interpersonale sunt foarte complicate... iar aceea de cuplu: barbat-femeie...este deja o cazna pentru care unii nu mai au suficiente resurse sufletesti.  :)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #6051 : Duminică, 30 Septembrie 2012, 22:55 »
bit era inainte bitek sau mi s-a parut mie? daca mi s-a parut atunci este chiar grav.

da' chiar...@bit, ce-ai facut cu niku' vechi?! Matei se teme de naluciri.   ;D

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #6052 : Duminică, 30 Septembrie 2012, 23:01 »
Bre, fratili, m-am luat dupe tine, ca tu taiasi prima din el  :). Plus ca am facut 40% economie la scris. Plus ca ala fiind oarecum neutru in sonanta (asa zice prietenu`meu imaginar)...no, bit e mai bine, mai percusiv. Plus ca nu mai inseamna "sfarsit" intr-o limba vecina. Plus ca...ce, numai tu sa te vopsesti la par? Iote, ma vopsesc si io la cap!
Asa, acu`sa-i traduc pe limba lui Matei: bre, rebranding!

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #6053 : Duminică, 30 Septembrie 2012, 23:13 »
iata un punct in care suntem perfect de acord.  :)

In ce priveste socializarea in grup eterogen social... nu stiu daca faptul ca sunt de extractie sociala diferita face interactiunea "nerelaxata", sau daca nu cumva calitatea umana a celor din grup e problema, de fapt. Oamenii au tendinta de a interactiona intre ei cu "egoul", cu imaginea pe care o au in societate si pe care, deseori, o internalizeaza ei insisi prea mult. evita sa-si dea mastile jos, sa-si iasa din roluri, sa coboare de pe postamente si sa iasa "cu pieptul gol", adica cu fiinta lor adevarata (pe care si-o uita chiar si ei), cu Sinele autentic, onest, deschis, vibrant, fara orgolii, fara judecati subiective...
Mai ales in ocazii "fara miza", de relaxare, nu inteleg de ce oamenii nu aleg sa interactioneze cu partea luminoasa, frumoasa din ceilalti...prefera sa observe, sa "cantareasca", sa judece, sa demonstreze, sa infrunte, sa-si masoare "puterea". Toate astea tin de ego, de "sinele fals" cu care ne imbracam toata viata, indoctrinati de reguli si modele sociale stupide, ingamfati sau limitati, rautaciosi sau complexati, smecheri sau naivi... Ce conteaza cate clase sau diplome are un om, ce nationalitate, sex, varsta are? Conteaza ca fiecare sa fie "frumos" interior si atunci grupul acela eterogen va "functiona" relaxat, armonios, vesel. :)
In SC, in mod curios, am vazut acest fenomen...intalnirile de vacanta, fara "miza" reusesc de multe ori sa-i dezgoleasca pe multi dintre participanti de acest egou superficial. Sigur, sunt interactiuni scurte, sunt "de suprafata", dar se intampla acolo momente frumoase, de relaxare, de amuzament si chiar de amicitie. Se poate, deci. :)

insa, da, relatiile interpersonale sunt foarte complicate... iar aceea de cuplu: barbat-femeie...este deja o cazna pentru care unii nu mai au suficiente resurse sufletesti.  :)

sigur nu m-am explicat eu bine, adica sigur de tot, pentru ca doar am mentionat in trecere ceva care m-a facut sa apar ca un arogant (si chiar nu sunt). ei bine, nu am vrut sa fiu prea crud si nu am intrat in detalii pentru ca sunt urechiuse pe-aici pe forum care nu ar suporta limbajul suburban si glumele grosiere pe care le-am auzit eu... vezi doamne, "ca intre barbati".  si totusi erau si trei dintre sotiile muncitorilor respectivi acolo.  mi-a dat de gandit in general situatia pentru ca faceam o comparatie intre taranii dinainte de '89 si cei de dupa.  nu vreau sa jignesc pe nimeni dar taranii dinainte de 89 aveau un anume bun simt, respect fata de oameni, fata de viata.  micaela, situatia descrisa de tine este una idilica, nu exista asa ceva.  daca nu ma crezi, la anul te iau la un cules de vie, natura vie in vie. din pacate deteriorarea aceasta este vizibila in multe alte parti. toate emisiunile tv de cea mai joasa speta stau ca dovada ca au audienta care le da rating si dorinta de a continua pe aceeasi linie.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #6054 : Duminică, 30 Septembrie 2012, 23:16 »
inteleg. era vorba de mitocanie (lasa ca rostesc eu cuvantul "crud". Am o aversiuhe totala fata de fenomen. culeg cate vii vrei, numai fara exemplare de genul asta printre araci. 

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #6055 : Duminică, 30 Septembrie 2012, 23:19 »
Bre, fratili, m-am luat dupe tine, ca tu taiasi prima din el  :). Plus ca am facut 40% economie la scris. Plus ca ala fiind oarecum neutru in sonanta (asa zice prietenu`meu imaginar)...no, bit e mai bine, mai percusiv. Plus ca nu mai inseamna "sfarsit" intr-o limba vecina. Plus ca...ce, numai tu sa te vopsesti la par? Iote, ma vopsesc si io la cap!
da, eu te-am abreviat prima, recunosc.  ;D
iti sade bine ca particula de rezolutie.  :)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #6056 : Duminică, 30 Septembrie 2012, 23:20 »
inteleg. era vorba de mitocanie (lasa ca rostesc eu cuvantul "crud"). Am o aversiune totala fata de fenomen. culeg cate vii vrei, numai fara exemplare de genul asta printre araci.

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #6057 : Duminică, 30 Septembrie 2012, 23:21 »

multumesc, bit, m-ai linistit, deci nu am avut vedenii, fata morgana, naluci. 
te felicit, iti sta mult mai bine ca bit... crede-ma, cu bitek imi venea sa fac niste jocuri de cuvinte dar nu ti le spun aici, altada intr-un comite mai petit. bravo!
acum pot sa-mi spun si eu mat dar as avea probleme: unii ar crede ca sunt siglele de pe vremuri, ale birtului local de la tara; altii ar zice aha, sah mat, adica regele a murit (din persana zice-se ca ar proveni aceste doua cuvinte); cu semnle diacritice de rigoare, intestin, pisoi.
bine ai venit, bit! acum te rugam sa "ne desenezi o oita"! :)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #6058 : Duminică, 30 Septembrie 2012, 23:24 »
da, abreviat si impodobit cu diacritice ai evoca bivalent.  :) mai bine pisoi, totusi.  ;D
bit...oita!  ;D

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #6059 : Duminică, 30 Septembrie 2012, 23:35 »
inteleg. era vorba de mitocanie (lasa ca rostesc eu cuvantul "crud"). Am o aversiune totala fata de fenomen. culeg cate vii vrei, numai fara exemplare de genul asta printre araci.

si-ti voi spune o chestie si mai trista: fara astfel de exemplare, viile vor ramane neculese.  la fel ca toata agricultura romaneasca, asemenea unui urias in agonie, caruia-i mai zvacneste un lan de grau colo, altul de porumb dincolo (mi-a iesit un porumbel aici, un cliseu de doi bani), nu putem sa fim geniali tot timpul, nu-i asa).  o agricultura care se face dupa ureche si dupa "poate da Dumnezeu ca la anul sa ploua mai mult si cand trebuie".