Autor Subiect: Cum te simti acum?  (Citit de 1596855 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

luciamanta

• Vizitator
Re: Cum te simti acum?
« Răspuns #5460 : Marți, 31 Iulie 2012, 19:26 »
  Imi pare tare bine ca a plouat la Bucuresti... M-a toropit caldura zilele acestea si totusi a trebuit sa muncesc cu spor de dimineata pana seara. Sper sa mai rasufle pamantul, sa se mai racoreasca putin. Am nevoie de aer, de aer proaspat si curat.  :)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #5461 : Marți, 31 Iulie 2012, 22:18 »
"În România, este un fel de "market" pentru bărbaţi. Vezi bărbaţi care arată mediu sau urât cu nişte fete superbe. În America, este invers. Fete normale sau drăguţe au de ales între bărbaţi extraordinar de frumoşi".

Si eu am fost acolo si... o cred. Pe mine ma socheaza abundenta stirilor de cancan din Romania unde personajele arata ca Urinel si Hormonica Irinel si Monica. Ca impresie medie, nu ca regula generala. Explicatia este ca americancele in general sunt suficient de independente (si ca mentalitate, dar si financiar) ca sa nu umble dupa barbati cu bani, indiferent cum arata ei si ce fel de (ne)oameni sunt.

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #5462 : Marți, 31 Iulie 2012, 22:36 »
.... Explicatia este ca americancele in general sunt suficient de independente (si ca mentalitate, dar si financiar) ca sa nu umble dupa barbati cu bani, indiferent cum arata ei si ce fel de (ne)oameni sunt.
Nu, explicatia e ca americancele (care-s proaste de le ploua-n dinti, luat ca medie a populatiei) si-au dat seama ca daca tot nu-s in stare sa munceasca, macar pot sa-si angajeze avocati buni dupa ce se despart de vreun Irinel USA cu bani. Avocati platiti tot din banii prostului. Asa ca mai bine respect femeia din tara asta, care asa cum e, hingherita de sef la munca (care o vede fara chiloti non stop) si brutalizata de boul de acasa si saracuta (adica din te miri ce cumpara si detergent si de mancare, cumva totusi ii raman sa-si ia si o pereche de jeansi de raman io cu gatu` stramb pe strada cand o vad) mai e si isteata. Si frumoasa de la Dumnezeu.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #5463 : Marți, 31 Iulie 2012, 23:29 »
Bitek, ai trait acolo? Ai cunoscut americanul de rand, care e departe de orice film sau de orice politica televizata? Eu am trait si, lucrand in marketing, am cunoscut sute de oameni. Americanii de rand nu sunt nici mai prosti, nici mai destepti, nici mai urati, nici mai frumosi decat taranul roman - parvenit in orasean sau nu - care, pana la urma, face 60% din populatia Romaniei.
In ce priveste femeile, eu am cunoscut nenumarate femei care au muncit de au cazut in branci toata viata sa-si creasca copiii - in cuplu sau singure. Nu pentru ca ar fi mai destepte sau mai frumoase decat romancele sau ca ar fi mai putin interesate de vanzare oficiala pe bani. Ci pentru ca acolo o femeie care alege asta, nu moare de foame. In Romania, da.

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #5464 : Marți, 31 Iulie 2012, 23:36 »
Si ce  |o cine e de respectat mai mult? O femeie care se descurca fiindca are toate mijloacele la-ndemana sau una care face "artificii" uneori incredibile? Dat fiind raportul de 15:1, cand oi vede 15 Monicute made in USA (de fapt 14, ca a noastra e acolo deja, asa ca o punem si pe ea la calcul) o sa-ti dau dreptate. :P

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #5465 : Marți, 31 Iulie 2012, 23:55 »
Si ce  |o cine e de respectat mai mult? O femeie care se descurca fiindca are toate mijloacele la-ndemana sau una care face "artificii" uneori incredibile? Dat fiind raportul de 15:1, cand oi vede 15 Monicute made in USA (de fapt 14, ca a noastra e acolo deja, asa ca o punem si pe ea la calcul) o sa-ti dau dreptate. :P
...pai nu ai cum sa le vezi ca nu au de gand sa se stabileasca in bucuresti,dar au multe femei frumoase mai ales ca america are increngatura de toate rasele si chiar este imposibil sa nu iasa o rasa frumoasa....uite, ca in odesa spre exemplu,sunt femeei mai frumpase decat in restul ucrainei si rusiei tocmai pt ca este o adunatura de vre 15 natii...

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #5466 : Miercuri, 01 August 2012, 11:56 »
Ma simt ca un spectator pe Arenele BNR!!!    Mi-a fost schimbat computerul si m-am trezit cu un monitor de 55 cm!   :faint:  O sa-mi joace ochii'n cap! Ca sa citesc de la un cap la altu' tre' sa ma dau trei pasi inapoi! Zici ca ma apuc de programare! (Ar fi bine, ca e bine platita!) Cine si de ce le-o fi...  :-X

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #5467 : Miercuri, 01 August 2012, 12:28 »
Ci pentru ca acolo o femeie care alege asta, nu moare de foame. In Romania, da.

corect si exact! :)
nihil sine deo

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #5468 : Miercuri, 01 August 2012, 12:33 »
Nicolae are dreptate, cu rasele. Nu numai frumusetea fizica are de castigat, ci si spiritul de toleranta... si spiritul in general, in tarile multiculturale, nu numai in America.

In ce priveste "artificiile", personal nu o sa pot respecta niciodata o femeie care face prostitutie legalizata... sunt mai demne de respect prostituatele adevarate, care macar isi asuma acest rol. Nu mai pomenesc de implicatii, incepand cu sistemul de valori gresit oferit copiilor din astfel de familii si pana la perpetuarea modelului in societate, pe principiul "Daca tine, tine...". Daca poti sa ai o femeie frumoasa doar pentru ca ai bani si nimic altceva, de ce nu?!
O relatie toxica intoxica si copiii. Mamele care, facand astfel de "artificii", au impresia ca ii fac fericiti, se inseala. Astfel de mame se imbata cu apa chioara, de fapt, nu aleg sa aiba astfel de relatii pentru copiii lor, ci pentru propriul lor confort - financiar si de constiinta - sau statut social. Copiii, inca neviciati de astfel de cutume, prefera intotdeauna afectiunea reala jucariilor de lux.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #5469 : Miercuri, 01 August 2012, 12:47 »
Mi-a fost schimbat computerul si m-am trezit cu un monitor de 55 cm!   :faint:  O sa-mi joace ochii'n cap! Ca sa citesc de la un cap la altu' tre' sa ma dau trei pasi inapoi! Zici ca ma apuc de programare! (Ar fi bine, ca e bine platita!) Cine si de ce le-o fi...  :-X

Mari_a, banuiesc ca e de la setarile monitorului, ce vezi poate fi modificat mai mare sau mai mic, cum vrei.
Incearca urmatoarele:
Click dreapta pe ecran si alege cum sa se vada icon-urile;
Control Panel - Appearence and Personalization - Adjust screen resolution - trebuie sa fie cat mai High;
Control Panel - Ease of Access (acolo cunt niste optiuni pentru cei cu dizabilitati, care au nevoie sa vada mai mare) - ai grija sa fie debifate toate.

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #5470 : Miercuri, 01 August 2012, 13:49 »
Nicolae are dreptate, cu rasele. Nu numai frumusetea fizica are de castigat, ci si spiritul de toleranta... si spiritul in general, in tarile multiculturale, nu numai in America.

In ce priveste "artificiile", personal nu o sa pot respecta niciodata o femeie care face prostitutie legalizata... sunt mai demne de respect prostituatele adevarate, care macar isi asuma acest rol. Nu mai pomenesc de implicatii, incepand cu sistemul de valori gresit oferit copiilor din astfel de familii si pana la perpetuarea modelului in societate, pe principiul "Daca tine, tine...". Daca poti sa ai o femeie frumoasa doar pentru ca ai bani si nimic altceva, de ce nu?!
O relatie toxica intoxica si copiii. Mamele care, facand astfel de "artificii", au impresia ca ii fac fericiti, se inseala. Astfel de mame se imbata cu apa chioara, de fapt, nu aleg sa aiba astfel de relatii pentru copiii lor, ci pentru propriul lor confort - financiar si de constiinta - sau statut social. Copiii, inca neviciati de astfel de cutume, prefera intotdeauna afectiunea reala jucariilor de lux.
dar de unde ai scos tu artificii = prostitutie? ca tot n-am inteles. Cand tragi de 10 lei, ca sa-ti ramana si maine de paine si in loc sa cumperi chinese food de la catering, iti sufleci manecile si bagi mainile in cratite, atunci se cheama ca faci artificii. Cand nu-ti permiti sa dai milioane la cosmetica, iti cumperi tu ceara si te chinui singurica acasa, atunci faci artificii. Cand copii tai ar manca o prajitura cum au vazut la nu-stiu-ce reclama insa n-ai de unde si totusi din faina, zahar si mai stiu io ce faci ceva care ii face sa zambeasca cand mananca, atunci faci artificii. Cand se uita un bou la tine (care intamplator ti-e si sef, ti-am mai zis eu) si nu poti sa-l trimiti la origine (mai degraba te trimite el pe tine acasa) si totusi lucrezi cu el, il suporti fara sa faci nici un compromis si cumva reusesti sa-ti pastrezi si demnitatea zambind, atunci se cheama ca faci artificii.

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #5471 : Miercuri, 01 August 2012, 14:09 »
....nu inteleg ,poate tu stii mai bine ca esti femeie,care i diferenta dintre o prostituata legal,cu carte de munca si una fara,,,,:(

silviu

• Vizitator
« Răspuns #5472 : Miercuri, 01 August 2012, 14:12 »
una isi plateste darile la stat, ailalta nu plateste nimic.

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #5473 : Miercuri, 01 August 2012, 14:32 »
una isi plateste darile la stat, ailalta nu plateste nimic.

:)..asta se intelege dar cred caci Caroline a vroit sa spuna altceva,,,,,,

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #5474 : Miercuri, 01 August 2012, 18:21 »
OK,  :offtopic:
Am folosit termenul "prostitutie legalizata" in sens metaforic, nu e vorba de prostituate cu acte sau fara, ci de acele femei care, pentru ca sa nu faca ce zice bitek ca face o mama eroina in Romania, accepta o relatie cu un sponsor pe nume sot, fata de care nu simte nimic, care nu face nimic pentru ea si copiii ei in afara faptului ca ii subventioneaza cu bani de cosnita contra servicii de casa si masa din partea femeii, 24 de ore din 24. Asta consider eu ca inseamna sa te vinzi - si ca femeie, dar si ca educatie a copiilor, intr-un astfel de mediu - pentru un ban in plus sau pentru o idee preconceputa privind un statut social privilegiat numit casatorie. Cazul extrem este acela in care copiii, ajunsi la maturitate, reproseaza mamei de ce nu a divortat sau de ce a sacrificat afectiunea copiilor pentru banii sotului, si nu tatalui pentru ce facea - cunosc cazuri in carne si oase.
Revenind la polemica initiala, spuneam ca nu cred ca putem categorisi femeile romance la o extrema si americance la cealalta extrema. Singura deosebire este ca din salariul minim canadian, o femeie isi permite sa creasca singura 3 copii si sa-i dea si la facultate, daca sunt buni si obtin o bursa de studiu. In Romania, nu sunt posibile nici una, nici alta. In ce priveste sacrificiile necesare, nu stiu de ce ne imaginam ca in America (sau in tarile europene) umbla cainii cu covrigi in coada... Aveam colege de serviciu in aceasta situatie care ramase singure cu copii mici, nu numai ca renuntasera la orice fel de studii ca sa castige mai mult, ci faceau de zeci ani schimburi duble si nu-si permiteau o prajitura decat la ziua de nastere. Sau pentru care o pereche de pantofi noi era o investitie pentru multi ani. Hai sa nu comparam salariul minim absolut in cele doua tari, ci puterea de cumparare: chiriile, serviciile, invatamantul, care nu e gratuit decat in scoli in care nu-ti doresti sa-ti ajunga copiii etc.
Cu ce ar fi una mai eroina decat alta?!
Din acest punct de vedere, in Romania ideea asta s-a incetatenit asa de tare, incat femeile frumoase ajung sa se "prostitueze legalizat" nu numai cand nu au incotro, ci si in genul Irinel si Monica... ca rampa de lansare. Si cazuri de-astea, sincer, eu nu prea am vazut pe continentul american, in timp ce la noi, TV-ul vomita astfel de "modele" de sub-cultura aproape zilnic.

Am incheiat off-topicul...  8)