Mari_a, s-a prezentat totul confuz, la tv. Adevaratul protest, acolo unde au fost mii de oameni, in Piata Revolutiei (pana si parcul Ateneului era plin), totul s-a desfasurat perfect civilizat. A fost absolut neasteptat de multa lume; si numai "gulere albe".

Apoi unii au plecat la Piata Victoriei unde protesteaza zilnic, dupa-amiaza. Cum m-am intors pe jos acasa, cu niste colegi de facultate pe care i-am reintalnit la protest, dupa 20 de ani, am vazut si ce era acolo: un grup foarte mare si civilizat de oameni, necum "o manutza" de intelectuali. Ce nu cred unii este ca "manutza" poate deveni "pumn".

Conflictul stupid pe care l-au mediatizat tendentios a fost la Universitate unde un grup restrans anti-bas, de genul celor "de la apaca" (daca ma-ntelegi

) se manifesta. un alt grupulet restrans, cu neuronu' incins, a plecat de la adevarata manifestatie si s-a dus sa le dea replica acelora. Se pare ca acolo a fost un mic conflict.
Curaj? of corse. Am fost la rivolutie si la "Piata Universitatii", nu pot sa raman nepasatoare la afrontu' de-l vad acum cu uluire. eu o iau chiar personal, ca pe o insulta adusa inteligentei, libertatii, imaginii mele, asta ca sa nu par o caraghioasa idealista spunand ca chiar imi pasa de tara asta si de viitorul picilor. Chiar nu pot sa ma uit, fara reactie, cum un obraznic mincinos si fara caracter face praf tot, dupa bunul plac, al lui si al alor lui. Iaca, m-am mai racorit.

Pentru cei care eventual nu inteleg foarte bine, i-as intreba daca cred ca protestele internationale sunt "din simpatie" pentru un om (basescu), sau sunt cu adevarat impotriva unei situatii absolut aberante si descalificante care se petrece sub ochii nostri candizi?