Autor Subiect: Cum te simti acum?  (Citit de 1574909 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Saturnianul

• Vizitator
Răspuns: Cum te simti acum?
« Răspuns #480 : Marți, 07 Septembrie 2010, 22:26 »
Superficialitatea aduce fericire.....

Asta e unul din tilcurile unei celebrei zise din Biblie, "fericiti cei saraci cu duhul". Cei mai multi credem ca se refera la oameni prosti, dar nu e asa :)

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #481 : Marți, 07 Septembrie 2010, 22:27 »
da, teoretic ai putea avea dreptate, @calina.. am citit si o carte cu o idee asemanatoare: cum m-am lasat de gandit, cred ca s-a si pus pe scena..

dar, asta vrei intr-adevar? superficialitate si auto-suficienta? eu personal, vazandu-ti "valsul" pe aici , n-as crede

Offline calina

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 83
  • just me
« Răspuns #482 : Marți, 07 Septembrie 2010, 22:31 »
Am spus ca este ,,un exercitiu,, de facut la nevoie. Viata e complexa aplici strategii diverse pentru iesit din criza.

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #483 : Marți, 07 Septembrie 2010, 22:31 »
Superficialitatea aduce fericire.....Ati vazut intelept fericit??!!...concluzia.....vreti stare de bine FITI SUPERFICIALE, fara analize profunde, fara ziua de maine, fara trect si fara viitor, doar clipa.
Exercitiu e bun atunci cand sunteti aproape in depresie in sens peiorativ, doamne fereste de depresia diagnosticata.

seamana cu acel "fericiti saraci cu duhul"... si "carpe diem". de ce nu? faptul ca suferim ingrozitor la un moment dat ne face mai profunzi?! as putea spune -tot din experienta mea desigur si fara a se vrea un adevar absolut, doamne fereste- ca momentele cand am suferit foarte mult au venit ca o consecinta a unui act deloc intelept de-al meu.
tristete, depresie, melancolie, mila... acum cateva seri am citit ceva in acest sens din cioran. mi-a placut conceptul lui despre melancolie; mi-a lasat multe semne de intrebare ceea ce scrie despre mila.
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #484 : Marți, 07 Septembrie 2010, 22:32 »
@pe_jumate: Nu e vorba de superficialitate si auto-suficienta (poate s-a exprimat Calina un pic neclar), ci de, intr-adevar, a-i mai da mintii o pauza uneori. Nu o simti zumzaind continuu, ca un zgomot de fond enervant, incercind sa-ti dicteze cel mai mic gest inainte de a-l face? A nu lasa mintea sa nu mai faca tot timpul pe seful nu inseamna a nu mai gindi sau a fi superficial :)

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #485 : Marți, 07 Septembrie 2010, 22:36 »
@pe_jumate: Nu e vorba de superficialitate si auto-suficienta (poate s-a exprimat Calina un pic neclar), ci de, intr-adevar, a-i mai da mintii o pauza uneori. Nu o simti zumzaind continuu, ca un zgomot de fond enervant, incercind sa-ti dicteze cel mai mic gest inainte de a-l face? A nu lasa mintea sa nu mai faca tot timpul pe seful nu inseamna a nu mai gindi sau a fi superficial :)

de acord... "dar mai lasa mintea sa se odihneasca, draga"  :)

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #486 : Marți, 07 Septembrie 2010, 22:40 »
@saturn &ayouni: la mine mintea nu functioneaza intermitent.. :D

Offline calina

• Jr. Member
  • **
  • just me
« Răspuns #487 : Marți, 07 Septembrie 2010, 22:44 »
Cred ca cele care au stari proaste, se simt rau etc nu au suferit nici un  deces sau vreo deceptie in amor pentru ca daca ar fi asa, nu ar fi in stare sa vina sa ne spuna acum asta pe site. Cred ca, ca si mine au inceput sa isi ia viata la puricat sau viitorul la evaluat si nu le-a dat bine la inventar, deci nu fura superficiale astfel incat  sa se duca sa isi cumpere o fusta sau sa isi dea intalnire cu vreun Don Juan doar asa de dragul starii de bine. Deci uneori se merita.

Offline calina

• Jr. Member
  • **
  • just me
« Răspuns #488 : Marți, 07 Septembrie 2010, 22:46 »
Uneori e bine sa dai un delete sau un restart chiar si daca efectul este doar imediat, macat treci parleazul

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #489 : Marți, 07 Septembrie 2010, 22:47 »

Nici la mine, constat cu regret. Ba functioneaza chiar si atunci cind nu-si are nici un rost: in pat, nelasindu-ma sa adorm. Trebuie sa invat s-o dresez...

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #490 : Marți, 07 Septembrie 2010, 22:53 »

::)

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #491 : Marți, 07 Septembrie 2010, 22:55 »

Nici la mine, constat cu regret. Ba functioneaza chiar si atunci cind nu-si are nici un rost: in pat, nelasindu-ma sa adorm. Trebuie sa invat s-o dresez...

acum ceva timp am postat "iazul margaretei" pe topicul legat de viata... am momente cand toate iazurile din lume nu ajuta!

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #492 : Marți, 07 Septembrie 2010, 23:07 »

Uneori e bine sa dai un delete sau un restart chiar si daca efectul este doar imediat, macar treci parleazul

exact, despre asta este vorba! trebuie sa trecem parleazul, si nu este un gest de superficialitate ci de superviventa mai curand. este o expresie foarte interesanta si plina de simbolisme, trecerea parleazului.  :)

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #493 : Marți, 07 Septembrie 2010, 23:13 »
eu zic tocmai atunci cand trebuie trecut un parleaz, indiferent de ce tip, ochii trebuie sa fie cat cepele... ce reset??? tocmai atunci??  :D

PS conduci bine, @calina?
inchizi ochii in situatii de urgenta, asa-i?? :-*

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #494 : Marți, 07 Septembrie 2010, 23:21 »
Esti glumeata @pe_jumate. Sunt convins ca ai inteles 1care e treaba cu pauza mintii. Daca nu, inseamna ca nu stii cum e si mintea ta isi ia pauzele de rigoare macar atunci cind trebuie  ;D Si crede-ma, e o tortura sa ai mintea alerta 24 din 24, chiar si-atunci cind dormi.