Autor Subiect: Cum te simti acum?  (Citit de 1596206 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
Re: Cum te simti acum?
« Răspuns #7305 : Miercuri, 06 Noiembrie 2013, 07:42 »
Gigi, la tine si insomniile sunt frumoase si vii :)

Așa e, nu prea știm să apreciem ce avem. Dar se pare că alții văd mai bine decât noi. Iar noi, ajungem să purtăm ie doar de...fiță și pentru că e pe trendul dat de designeri străini.

http://www.acasatv.ro/povestiri-de-noapte-1/ia-romaneasca-o-piesa-importanta-in-creatiile-designerilor-straini.html

aici este si o galerie foto - cu ia romanească stilizată din colecții internaționale
http://www.romaniatv.net/ia-romaneasca-inspiratie-pentru-marile-case-de-moda-galerie-foto_76321.html
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13835
« Răspuns #7306 : Miercuri, 06 Noiembrie 2013, 17:25 »
Voila! Ca asa cum spuneam, se poate face ceva frumos din costumul nostru popular! Dar mai interesante sunt sclipiciurile, stramteturile alea de lasa burta goala, haielile alea de nu se vede nici o forma ...din care ar trebui aratata! Raman la senzatia ca ia este extrem, extrem de feminina, da si rafinament si chiar un pic de eleganta daca este purtata cu ce trebuie. Nu mai discut de naturalete care este pt mine cea mai importanta trasatura...

Offline acbard

• Full Member
  • Mesaje postate: 103
« Răspuns #7307 : Miercuri, 06 Noiembrie 2013, 20:27 »
Raman la senzatia ca ia este extrem, extrem de feminina, da si rafinament si chiar un pic de eleganta daca este purtata cu ce trebuie. Nu mai discut de naturalete care este pt mine cea mai importanta trasatura...

Kike stie !  :coolsmiley:  Kike poarta !  :thumbup:  Ie .  :flori:

Offline aprilie

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 304
« Răspuns #7308 : Miercuri, 06 Noiembrie 2013, 22:06 »
Recunoscatoare ... bucuroasa ... Mi-a placut mult forumul astazi  :thumbup: Multe lucruri foarte interesante in seara asta  :flori:

Offline kike

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 253
« Răspuns #7309 : Miercuri, 06 Noiembrie 2013, 22:29 »
Kike stie !  :coolsmiley:  Kike poarta !  :thumbup:  Ie .  :flori:

:blush: Vai, multumesc ca ati remarcat! :bow: Chiar imi plac f mult, sper sa le port ...cu naturalete ;)

Offline dutchessa

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 62
  • Bine ai venit in grupul nostru!
« Răspuns #7310 : Miercuri, 06 Noiembrie 2013, 23:53 »
gigi, incercam sa mai facem ceva si cu costumele noastre. nu imi doresc sa sune a reclama, dar ceata de colindatori in care cant se mandreste cu costumele populare tare frumoase, inca autentice (avem si opinci si sumane) si o salba de colinde traditionale romanesti care iti ajunge la inima si la suflet.

se incearca cumva sa se mai faca costume populare romanesti, dar nu asa cum se faceau odata, cusute de mana ci cu o masinarie de brodat. ies frumoase si astea. totul e sa vrem sa mai purtam asa ceva si sa gasim si evenimentele potrivite. :)

in vara am ajuns in maramures; duminica la biserica toti satenii, sau hai sa zic 90% din oamenii de acolo erau imbracati in costume populare. nu simti decat bucurie cand vezi asa ceva, te simti ...roman....(trebuia sa scriu cu diacritice  :) ).

am fost la o nunta de curand, la care mirii, dar si invitatii au purtat costume populare, a fost o minunatie de nunta.

noapte buna

Offline acbard

• Full Member
  • Mesaje postate: 103
« Răspuns #7311 : Joi, 07 Noiembrie 2013, 20:57 »
... sper sa le port ...cu naturalete ;)
... ai grija cu .... spatucu'   ;)

Offline kike

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 253
« Răspuns #7312 : Joi, 07 Noiembrie 2013, 23:39 »
... ai grija cu .... spatucu'   ;)

Hmm...un cititor atent si subtil... :whistle: :)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13835
« Răspuns #7313 : Vineri, 08 Noiembrie 2013, 06:49 »
Dutchessa, te felicit si ma bucur sa stiu ca uite...avem un colindator autentic printre noi! Cunoasterea si pastrarea costumelor, dansurilor, a artei traditionala, obiceiurile chiar si retetele sunt foarte impor sunt foarte importante pentru mentinerea identitatii unui popor. Modernizarea si globalizarea sunt doar doi dintre factorii care dilueaza mult si afesteaza traditionalismul. Este un fenomen normal, lumea tinde spre comoditate, confort, preia din zbor ce i se pare mai simplu...Se importa foarte usor ..orice. Asa ne-am pomenit cu sarbatori noi, cu retete care ni se par ca-s ale noastre, cu multe altele...Nu zic ca este rau, lumea evolueaza...Dar traditia trebuie conservata. Si nu in borcane, nu in muzee, nu doar in spatii destinate. Trebuie sa fie predate sau macar prezentate in scoli, copiii sa stie exact ce suntem...

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
« Răspuns #7314 : Vineri, 08 Noiembrie 2013, 07:16 »
da, Dutcessa chiar merită felicitările noastre. :flori:

e ciudat cu câtă repeziciune sunt preluate. mi-am amintit ce sentiment de...nepotrivit am avut când am ajuns, întâmplător într-o școală dintr-un sat izolat și am văzut decorațiuni din quilling, origami si alte tehnici, dar nici un ștergar, un semn de carte, măcar, cusut în cruciulițele tradiționale.
Copiii cresc așteptând să plece după părinții lor, aflați la muncă prin Italia, Spania și nimeni nu mai are grija cultivării tradițiilor și dragostei pentru locurile natale.
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline aprilie

• Sr. Member
« Răspuns #7315 : Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013, 10:43 »
Pai ma simt bine ... dar daca mai stau mult cu ochii in laptop o sa incep sa ma simt vinovata caci am atata treaba !!!!!! 
Dar ati vazut lalelele superbe postate de admin pe alt topic ?  :D Iubesc toate florile dar cu lalelele simt ca am o relatie speciala de cum le aranjez in vaza ... Ati observat cat de vii sunt si ce frumos se inchid seara si se deschid dimineata ? Eu nu sunt genul care vorbeste cu plantele dar cu lalelele vorbesc ... le pup si le raspund si eu "Nopate buna", "Buna dimineata" , atat mi-s de dragi !!!!
Va las ... va doresc o zi superba  :yeah:

Offline dauina

• Hero Member
  • Mesaje postate: 642
« Răspuns #7316 : Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013, 18:46 »
obosita...... :box: :box:
dar nu suficient sa nu fiu si fericita!!! :smitten: :smitten:
Nu ceea ce aduni, ci ceea ce raspandesti spune ce fel de viata ai trait!

Offline aprilie

• Sr. Member
« Răspuns #7317 : Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013, 22:03 »
curioasa ...  :D  dauina, si obosita si fericita ? hmmm, ai facut ... aaa, adica esti indragostita ?  :angel:

Offline dutchessa

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 62
  • Bine ai venit in grupul nostru!
« Răspuns #7318 : Marți, 12 Noiembrie 2013, 21:46 »
multumesc de felicitari ! :) dar nu e meritul meu...

cat despre retete, :) , niste poale in brau traditionale, paine de casa, fara cozonaci - inca "lucrez" la ei, ca trebuie sa imi iasa asa ca atunci cand eram copii...:)...etcetera...

va puuuup

Offline dauina

• Hero Member
  • Mesaje postate: 642
« Răspuns #7319 : Marți, 12 Noiembrie 2013, 23:27 »
curioasa ...  :D  dauina, si obosita si fericita ? hmmm, ai facut ... aaa, adica esti indragostita ?  :angel:
nu Corina draga, nu sunt indragostita de cineva.....de mine, insa...da....mereu...si mult!!!! :whistle: ::) :strambatura:
Nu ceea ce aduni, ci ceea ce raspandesti spune ce fel de viata ai trait!