Autor Subiect: Cum te simti acum?  (Citit de 1573800 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline dutchessa

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 62
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Cum te simti acum?
« Răspuns #7290 : Sâmbătă, 26 Octombrie 2013, 23:10 »
hello!

nu sunt eu prea veche pe aici, dar vad ca e rost de sarbatorit  *|*, asa ca va spun si eu sa va traiasca nepotelul sa fie sanatos si sa fiti si voi sanatosi, gigi si samiza, si sa va bucurati de copiii vostri!

o bere bruna cu lamaie..in cinstea voastra - nu am cu cine ciocni dar ma gandesc la voi si la bucuria voastra   :). :flori:

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #7291 : Duminică, 27 Octombrie 2013, 06:52 »
Fain nickname, suna asa ...aristocratic.. :) Iti multumesc pentru urare, iti spun si eu bine ai venit aici in SC. De sarbatorit impreuna o sa fie ocazii...Ca bunic - bunic, dar imi place sa ma distrez si sa impartasesc si cu ceilalti bucuria...
De baut nu am prea am apucat sa beau zilele astea, desi imi propusesem si pregatisem totul pt asta...Dar n-am apucat insa...La Bran va fi cu siguranta o ocazie...

silviu

• Vizitator
« Răspuns #7293 : Marți, 29 Octombrie 2013, 20:15 »
intrebator ???
beau un cognac, ascult o muzichie si ma gandesc la o fata cu parul ca un soare de mai si ochii rupti din cer senin.

Offline kike

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 253
« Răspuns #7294 : Marți, 29 Octombrie 2013, 21:12 »
Wau :o Cine-a furat parola lui Silviu ?! :giggle:

silviu

• Vizitator
« Răspuns #7295 : Marți, 29 Octombrie 2013, 21:21 »
n-am voie sa ma gandesc si io? ::)

silviu

• Vizitator
« Răspuns #7296 : Joi, 31 Octombrie 2013, 15:14 »
de la bine spre f bine. beau o bere si ma gandesc la propunerea diannei
Citat din: dianna
Unde preferi sa-ti dam o bere, in centrul vechi e bine ?
:bow:

silviu

• Vizitator
« Răspuns #7297 : Joi, 31 Octombrie 2013, 16:02 »
profund :giggle:
am mai baut o bere si am inceput sa ma gandesc la nemurire... v-ar placea sa traiti 1000 de ani? :-\

Offline aprilie

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 304
« Răspuns #7298 : Vineri, 01 Noiembrie 2013, 21:41 »
sincer? ... cam naspa  :uglystupid2:

silviu

• Vizitator
« Răspuns #7299 : Duminică, 03 Noiembrie 2013, 11:53 »
erec... da' mai bine nu mai spun, ca iar se ia mari_a de mine :(

silviu

• Vizitator
« Răspuns #7300 : Marți, 05 Noiembrie 2013, 15:15 »
curios. ce-o mai face steliana? ???

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #7301 : Marți, 05 Noiembrie 2013, 15:21 »
ete, bine! ma mai lua pe la lingurica dorul de voi, da` am fost putin prea ocupata :)
nihil sine deo

Offline aprilie

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 304
« Răspuns #7302 : Marți, 05 Noiembrie 2013, 16:38 »
ignoranta ... care este partea anatomica corespunzatoare ... linguricii ? ::)

silviu

• Vizitator
« Răspuns #7303 : Marți, 05 Noiembrie 2013, 18:28 »
lamuritor... deudenul ::)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #7304 : Miercuri, 06 Noiembrie 2013, 05:46 »
Cum ma simt acum? E tare de dimineata, dar nu mai am somn... ::) Zilele prea incarcate isi spun acum cuvantul.. ??? Dar nu-i bai...am tot timpul de pe lume sa ma odihnesc... :) M-am trezit gandidu-ma la doua lucruri. La avanpremiera petrecerii de la Bran si la ce mi-a povestit si aratat Werner, varul meu sas...

Avanpremiera pentru ca sambata viitoare am sa fiu la Paltinis, (sper sa fi adunat cat mai multi colegi de liceu sa fim suficienti pentru un chef...) asa ca o sa vin la Bran gata ..."incalzit"... ;D

Wener locuieste in Munchen si se ocupa cu transportul de persoane, are o firma cu microbuze si autocare. Suntem amici de cand eram de-o schioapa si am ramas la fel si acum dupa...45 ani. Ne vizitam mereu, am devenit si parteneri, chiar si...veri. Ieri a venit pe la mine cu tolba plina de povesti. Wow ce mult mi-a placut ideea prietenilor din Germania: i-au facut cadou de ziua lui o saritura cu parasuta de la 4500. Cu instructor in tandem, dar cu parasuta separata si oricum tot saritura se cheama, chiar daca mai stii pe cineva aproape...Am vazut poze si filmari, super-super, trebuie neaparat sa incerc si eu asta!  :thumbup:

Tot frunzarind prin fotografiile lui recente am dat de unele cu un grup de Volktanzen, in costume sasesti (tracht). Mi-a spus ca acum cateva saptamani i-a dus la Cologne (Koln) pentru un festival de dansuri populare. Si unde sasii nostri plecati din Sibiu si jur, au castigat locul I. Bravo! Uite ca si acolo si-au pastrat obiceiurile si sunt in stare sa-si duca mai departe portul si traditia. Ce m-a impresionat insa cel mai mult, a fost filmuletul pe care-l facuse Wener in autocar, imediat dupa ce dansatorii se intorsesera bucurosi de premiul cel mare: jucau toti pe o melodie romaneasca populara si mamaaa ce mai chiuiau de ziceai ca-s de-ai nostrii...Semn ca locul in care te nasti se uita cam greu...

Apropo de costumul sasesc si cum il identific usor (uite asta mi-a dat ideea unui articol si cand am un pic de timp am sa pun cateva poze si am sa explic ce e cu portul lor cu totul special).  La femei este foarte - foarte bogat si are multe elemente sa le numesc aristocratice, nu este un simplu costum. Bogatia lui se explica prin faptul ca se dorea o diferentiere clara intre taranii iobagi alaturi de care intr-un fel convietuiau. Avand drepturi craiesti ei se bucurasera de pamant si scutire de taxe, ceea ce le-a dat un statut diferit fata de taranul roman semiinrobit la grof. Si atunci au ales ceva intre un costum nobiliar si ceva comun, asa s-a obtinut cum numesc ei Patriziertracht. Patrician, adica elita urbana si rurala a sasilor. Evident ca ceea ce se foloseste acum este ceva derivat si modernizat, dar pastreaza mare parte din linia aceea originala. Usor de recunoscut pentru cine a trait, asa ca mine, printre ei.

Si tot despre costume volk nemtesti: in Germania si in special in Bavaria costumele au luat o forma comoda si accesibila, probabil ca ati vazut-o pe Samiza la Sarbatoarea Recoltei, purta in prima zi un astfel de dirndl. Dirndl-ul are de fapt o inspiratie mai mult austriaca, este ceea ce am vazut in Alpi. La fest-uri mare parte din femei, in special cele din elita vin asa imbracate, pe cand barbatii au pantalon treisferturi din piele, jambiere de lana, camasa alba din in cu nasturi din os. E o placere sa-i vezi asa imbracati...

Nu stiu de ce supercreatorii nostri de moda si intr-un fel cei care dau tonul la ce se poarta, de ce personalitatile (cum spun personalitati nu ma refer la politicieni, top 300, dragusane, columbene, ci la oamenii care formeaza elita culturala) noastre nu incearca un curent din asta mai de romanizare...Imi placeau de exemplu tare-tare mult cand eram prin liceu, cum fetele se imbracau in ii, mi se pareau atat de feminine, le punea atat de bine in evidenta...Chiar nu stiu de ce nu se mai poarta...Mai vad cate una-doua, dar atat...
La tara sa nu vorbesc, de ce naiba merg oamenii aia in costum la nunta nu stiu...Sunt atat de contrastanti...e o imagine... :-[ Ce bine le-ar sta intr-un costum nu neaparat din acela care se purta acum 100 de ani, ci cu unul adaptat...Dar asta trebuie promovat la tv, in loc sa inoculeze astia tot felul de tampenii in mintea celor care se uita, mai bine s-ar gandi creatori-personalitati-oameni de televiziune sa determine un switch...Nu-s nici nationalist, nici unul care mor dupa traditii. Cu muzica populara m-am intalnit prima oara cand am facut Sibielul, si ascult asa mai mult de atmosfera decat din placere, dar asta poate si pt ca la mine in casa nu s-a auzit de jiana si hategana...Dar tare mi-ar place sa aratam a romani...

Gata, ma opresc aici, ca am treaba. M-am simtit bine dialogand la 5-6 dimineata cu voi...Macar si virtual... ;D Va urez o zi plina si buna!