Aici se discuta > Subiecte generale

Cum te simti acum?

<< < (1513/1680) > >>

silviu:

--- Citat din: almi_gabi din Duminică, 30 Martie 2014, 10:39 ---incantata, nu l-am simtit

--- Terminare citat ---
nici io! dar era de asteptat. cutremurele de mare adancime afecteaza intr-o masura mai mare Moldova, Ucraina, Republica Moldova.

wonderland:
cineva la simtit, totusi si prin Bucuresti. Dar las ca e bine asa. sa treaca fara urme si tremur.

"Cutremurul a fost resimtit la Bucuresti cu intensitatea de III-IV grade pe scara Mercalli. De asemenea, miscarea seismica a fost resimtita cu intenstati de III si IV grade pe scara Mercalli in numeroase localitati din sudul si estul tarii, dar si in Basarabia la Chisinau.Astfel, seismul a fost resimtit in judetele Ialomita, Arges, Calarasi, Bacau, Neamt, Iasi, Vrancea, Buzau, Constanta, Tulcea, Dambovita, Ilfov, Dolj, Braila, Galati, Prahova, cu deosebire in resedintele de judet.
Cutremurul din aceasta seara a fost al doilea seism de magnitudine peste 4,0 produs in Vracea astazi si cel mai puternic din acest an. "

silviu:
Mărmureanu: Urmează un cutremur foarte adânc, aşa rezultă din analizele noastre.

"Eu am spus că urmează acum un cutremur foarte adânc. Aşa rezultă din analizele noastre. Poate să fie tip '40 sau poate să fie tip 1802", a spus în emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), prof. Gheorghe Mărmureanu, referindu-se la seismele produse, tot în Vrancea, în 1940 şi 1802, care s-au produs la adâncimea de 150 de kilometri şi au avut magnitudinea de 7,7 grade, respectiv 7,9 grade pe scara Richter.

Întrebat despre zonele de risc în cazul unui astfel de seism, Mărmureanu a menţionat sudul Moldovei (Focşani, Bacău, Galaţi), Tulcea, dar şi Basarabia şi zona portului Odessa din Ucraina.

"În acest caz, Moldova apare, Basarabia, Chişinău, Odessa. În România, este vorba despre Focşani, Bacău, mai puţin Iaşiul. Bucureştiul va fi mai puţin, din punctul meu de vedere.Asta v-o spun că inginer constructor."

almi_gabi:
Marmureanu zice intro zi ca urmeaza un cutremur puternic, in alta ca nu e cazul de asa ceva !! Nu prea cred eu ca stiu ei exact cand va fi un cutremur peste 7 in Romania !!

silviu:
nu, nu stiu nici ei exact, dar marmureanu e o voce autorizata in domeniu si nu cred ca s-a contrazis vreodata. poate il confunzi cu vestitul cutremurolog hancu :-\

revenind la subiect... creca am scapat de raceala :strong:

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă