Aici se discuta > Subiecte generale
Cum te simti acum?
aprilie:
Plictisita
si iata cum imi zboara gandurile si ma trezesc meditand asupra acelui te mai sun cu care se incheie unele convorbiri telefonice
In afara de faptul ca este cam ambiguu si se naste instantaneu intrebarea cand?
este o promisiune?
se solicita o confirmare ca te mai poate suna?
se asigura ca nu suni tu ? Oricum cel care spune asta, preia controlul iar celalalt este plasat intr-o pozitie de inferioritate
Pe de alta parte, afirmand te mai sun ii induci celuilalt o stare de asteptare si tie o obligatie
iar daca se intampla sa nu suni prea curand din diverse motive, ii creezi celuilalt o stare de frustrare iar tie o stare de vinovatie, simtindu-te apoi obligat sa explici, sa te scuzi
Ca o concluzie
mie imi displace sa mi se spuna te mai sun :angel:
silviu:
curios ??? e mai bine "ne mai auzim"? :-\
aprilie:
o sa meditez intr-o noua repriza de plictiseala si o sa revin cu raspuns :laugh:
aprilie:
--- Citat din: silviu din Vineri, 23 August 2013, 14:49 ---curios ??? e mai bine "ne mai auzim"? :-\
--- Terminare citat ---
Nu intentionam sa mai raspund dar un prieten de pe mess m-a fortat sa reflectez asupra subiectului
;D
Poate ai fost doar ironic ... sau poate nu ... dar in opinia mea, cand conversatia se incheie cu ne (mai) auzim se stabilesc raporturi de egalitate intre cei doi. Ii oferi si accepti si libertatea celuilalt de a prelua initiativa in a lua legatura cu tine
si nici nu mai induci starea de asteptare
etc etc
wonderland:
--- Citat din: aprilie din Vineri, 23 August 2013, 13:25 --- Pe de alta parte, afirmand te mai sun ii induci celuilalt o stare de asteptare si tie o obligatie
--- Terminare citat ---
aprilie, lucrurile ar fi simple, dacă noi nu le-am complica.
inteleg ce spui tu, doar că, între timp, am învățat că ceea ce e valabil pentru mine nu e valabil si pentru celălalt.
Adică, eu dacă spun că te mai sun, înseamnă exact asta.
Altcineva poate folosește formula doar ca un mod de a încheia conversația, fără să aibă curajul să spună...opusul sau măcar să taca. Mai este si categoria celor care vorbesc fără să se asculte sau să-și bată capul cu ce spun.
În cele din urmă așteptarea nu ti se induce, ci, ți-o induci bazandu-te pe ce a spus celălalt, fără să verifici dacă ce înțelegi tu din ce a spus el are aceeași semnificație...
uff, revin
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă