Nu prea stiu nici eu.
E vremea Craciunului si pt cei mai multi asta e perioada din an in care trebuie sa faca cumparaturi, trebuie sa cheltuiasca, trebuie sa indese frigiderele, trebuie sa devalizeze magazinele, trebuie sa se agite. Sunt sigura ca daca i-as intreba de ce sarbatorim Craciunul mi-ar raspunde: ca trebuie.
Altii isi amintesc sa fie mai buni, mai apropiati, mai putin egoisti, mai atenti la nevoile altora. Am asistat la foarte multe situatii de intr-ajutorare zilele astea: oameni care se mobilizeaza si string bani si bunuri pe care le distribuie la camine de batrini, altii care au facut rost de hainute pt o manastire unde un preot are in grija niste copii, altii au facut o colecta pt un coleg bolnav sa-si ia de mincare si medicamente.
La tv nu mai vorbesc e plin de mosi craciuni darnici si buni si de vedete care fac apel cu voce lacrimoasa la marinimia si portofelul altora. Nu am nimic impotriva acestor practici. Ma intreb numai de ce ne deschidem inima sau cardul doar 2 zile pe an. Poate ca am eu ceva zilele astea, poate sunt pricinoasa, poate ca seman cu Scrooge si nu ma cuprinde spiritul craciunului, dar eu nu inteleg de ce daruim din craciun in paste si nu daruim din suflet.