Autor Subiect: Iluzii optice  (Citit de 69466 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

optimus sum

• Vizitator

optimus sum

• Vizitator
Răspuns: Iluzii optice
« Răspuns #91 : Miercuri, 18 Mai 2011, 22:44 »
cand credeti ca aveti dreptate si va certati pe tema asta cu cineva amintitiva de experimentul asta...
uitati-va la poza asta de aproape si apoi departati-va 3 metri  de calculator si priviti ce se intampla...
realitatea poate fi vazuta la fel daca te departezi ... nu stiu care este cea adevarata , dar inclin sa cred ca de la distanta se vede mai corect ...

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #92 : Miercuri, 18 Mai 2011, 22:46 »
indivizii care au facut site-ul gresesc. Nu e vorba de o iluzie optica. Atlantic Road, din Norvegia, asa e proiectat, cu diverse curburi si in plan orizontal si in plan vertical. e o infrastructura spectaculoasa.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #93 : Miercuri, 18 Mai 2011, 22:48 »
a, am inteles..e vorba de impresia ca drumul se sfarseste.. :)

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #94 : Miercuri, 18 Mai 2011, 22:50 »
indivizii care au facut site-ul gresesc. Nu e vorba de o iluzie optica. Atlantic Road, din Norvegia, asa e proiectat, cu diverse curburi si in plan orizontal si in plan vertical. e o infrastructura spectaculoasa.
ai intrat ? titlul nu spune tot... :P tine cont de a doua iluzie... daca intrai si vedeai toate pozele , vedeai ca se dau si explicatii...
in fine, ai dreptate, nu este o iluzie optica dar este o iluzie de care vrei tu .

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #95 : Miercuri, 18 Mai 2011, 22:52 »
am retractat. am inteles la ce iluzie optica faceau referire...din anumite puncte de perspectiva, geometria drumului ofera surprize. dar din orice punct de privire drumul este spectaculos...reuneste fiordurile si muntele, ca un sarpe salbatic.  :)

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #96 : Joi, 19 Mai 2011, 11:52 »
am retractat. am inteles la ce iluzie optica faceau referire...din anumite puncte de perspectiva, geometria drumului ofera surprize. dar din orice punct de privire drumul este spectaculos...reuneste fiordurile si muntele, ca un sarpe salbatic.  :)
ai facut proba cu doamna si domnul ? poti sa-mi explici cum vezi tu modificarea de perceptie viziuala in functie de distanta ?
poate o fi la fel si cu perceptia oamenilor intr-un fel sau altul ? poate sunt perceput instabil de la distanta si poate cei de aproape vad ca instabilitatea mea este de fapt decat fantezie ? de exemplu ...

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #97 : Miercuri, 01 Iunie 2011, 13:35 »
<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/6HfeaeG-wt0?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/ttirI8r-DEc?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #98 : Marți, 21 Iunie 2011, 15:17 »
<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/YdR4tq5UR90?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

julia

• Vizitator
« Răspuns #99 : Miercuri, 13 Iulie 2011, 18:17 »

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
Re: Iluzii optice
« Răspuns #100 : Luni, 01 August 2011, 16:19 »

julia

• Vizitator
« Răspuns #101 : Vineri, 12 August 2011, 08:29 »

julia

• Vizitator
« Răspuns #102 : Duminică, 14 August 2011, 10:14 »

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #103 : Luni, 15 August 2011, 14:03 »

julia

• Vizitator
« Răspuns #104 : Marți, 16 August 2011, 21:53 »
asta ce iluzie e?? ca nu pot sa intorc calculatoru invers...