Autor Subiect: Plante  (Citit de 160080 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
Re: Plante
« Răspuns #255 : Marți, 06 Decembrie 2011, 11:58 »
Limba-soacrei  :D
....

si asta tot a ta !!??  ;D
PS : stiu ca nu te superi  :)

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #256 : Marți, 06 Decembrie 2011, 12:02 »
Nu ma supar. Doar pe mine, uneori  :D
Cine tot a mea? Soacra? Nu mai e de mult  ;D
Eu, deocamdata, nu sunt soacra, dar cred ca am sa fiu una tare rea  ;D

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #257 : Marți, 06 Decembrie 2011, 12:11 »
planta !!    8)
restul deducem noi ( inclusiv TVA-ul)   ;D

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #258 : Marți, 06 Decembrie 2011, 12:20 »
 ;D    :P
E 'a noastra', de la curte. Babette le-mpuiaza toata vara, astfel incat iarna nu mai avem unde sa le tinem! Asta-iarna am bagat unele intr-un hol neincalzit (ca daca incalzeste peste tot, ii ia Distrigazul toata pensia!) si unele au degerat...
Am dat peste asta cautand o poza cu 'craciunita' - de fapt un fel de cactus care infloreste de Craciun, dar mi-am amintit ca o am pe alt calculator.
Acum a inceput sa infloreasca si arata ca asta:

Offline liliana_czc

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 26
« Răspuns #259 : Marți, 06 Decembrie 2011, 23:05 »

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #260 : Duminică, 11 Decembrie 2011, 17:53 »
cat trebuie sa mai tin graul de l-am "semanat" la sfantu Andrei ca a crescut ceva de speriat - daca ii merge tot asa - in primavara deschid o moara  ;D

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #261 : Marți, 13 Decembrie 2011, 19:43 »
cat trebuie sa mai tin graul de l-am "semanat" la sfantu Andrei ca a crescut ceva de speriat - daca ii merge tot asa - in primavara deschid o moara  ;D

Si al meu a crescut... cel pus in ghivece, in clase, ca experiment, pentru copii.  :)

Dar ca sa nu uitam topicul "Povestiri...", uite-aici:

Tema de lucru: "Planta mea preferata"
Botanica, cls. a V-a

"Într-o zi de toamnă, plinbându-mă cu bunicul meu pw câmp, în loc de liniştea pe care o căutam, am dat peste un concert al florilor. Ele... cântau de zor! Mare mi-a fost mirarea când am observat o floare cântând la chitară, alta cântând la pian, iar pe celelalte dansând pe lângă ele. Mirat că florile pot cânta, mi-am dorit tare mult să pot vorbi cu ele pentru a afla cât mai multe lucruri. Dar văzându-mă că mă îndrept spre ele, toate au luat-o la goană... doar o crizantemă rămasă în urmă a fost foarte prietenoasă cu mine, observând că nu vreau să le fac vreun rău, şi după multe discuţii mi-a arătat tărâmul florilor.
Acea floare a rămas pentru mine floarea preferată, deoarece cu ajutorul ei am reuşit să înţeleg că toate plantele au viaţă. Crizantemele sunt florile mele preferate, pe care le îngrijesc şi le ocrotresc ori de câte ori am ocazia."

Autorul se numeşte Dan, are 10 ani şi este un deja un talent, cu numeroase premii... ca interpret de muzică populară. Şi nu era niciun concurs... doar o temă la biologie. Mai vreţi? Mai am! ;)

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #262 : Vineri, 23 Decembrie 2011, 18:08 »
in Bucuresti vremea e schimbatoare zilele astea - cand da cu zapada  :o cand da cu soare  ;D  - in drum spre casa trec pe langa o casa care are un gard viu din cateva tufe de craite albe - spre surprinderea mea cu toate vitregiile vremii inca mai sunt inflorite - azi m-am oprit si le-am facut cateva poze  :)

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #263 : Marți, 27 Decembrie 2011, 09:54 »
Mere in pom, de Craciun

Sub zapada

Iedera

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #264 : Miercuri, 11 Ianuarie 2012, 15:08 »
Iedera, pe numele ei complet Hedera helix, este pentru noi, oamenii, doar o plantă ierboasă, perenă, volubilă, cu frunze asemănătoare celor ale viţei de vie.
Probabil că am iubit-o, dacă am adus-o de pe malul mării sau de pe solul pădurilor în casele noastre. Eu cred că, precum un animal de companie, şi ea ne comunică iubirea ei, imitând personalitatea celor care îi sunt prin preajmă.

Iedera din casa mea are însă o personalitate a ei: îi place, ca şi mie, muzica ambientală, dar nu orice muzică. Vibrează mai ales la CD-urile "Jungle Animals" sau "Midnight Thunders"... deşi eu prefer "Amazon Rainforest" şi "Whales of the Pacific". Atunci, tresare uşor, imprevizibil uneori, pe ritmul muzicii, de parcă şi-ar aminti cum, de mult, era atinsă în trecere de animalele din junglă sau de rafalele furtunii de la miezul nopţii tropicale.

Azi-dimineaţă s-a scuturat de două ori în tăcere, în timp ce o ameţeam cu gândurile mele... Am atins-o uşor, să-i dau de veste că am observat şi că îmi cer scuze dacă am deranjat-o. Tot în gând, desigur... dacă mai era nevoie. Adică dacă ea, Iedera, nu ştia deja asta...

Offline oti

• Full Member
  • Mesaje postate: 210
« Răspuns #265 : Duminică, 05 Februarie 2012, 22:39 »
sunt o mare iubitoare de plante. mi-a placut dintotdeauna sa am flori in casa. dar numai din cele infloresc. se spune ca plantele fara flori sunt seci si nu aduc noroc.
deci in ultima vreme am eliminat ficusii si  restul cataratoarelor verzi. mai am in casa doar o dracena subtire si inalta.
in toamna asta de la un eveniment  "serbarile campinei" am cumparat bulbi de zambile, lalele, frezii, narcise, cu gandul sa le plantez in ghivece la birou.
o florareasa m-a invatat, ca daca vreau sa dea randament imediat, inainte sa le pun in pamant sa le tin la frigider 2 saptamani, sa-si faca ele ciclul de iarna. apoi sa le plantez in ghiveci.
acum ma mandresc ca am zambilele inflorite in ghiveci, lalelele au boboci, iar narciseel galbene sunt inflorite in manunchi - o minunatie. numai freziile s-au stricat.
e minunat sa ma uit spre geam si sa vad gramada de flori, iar in spatele lor ninge linistit.
Pasul indispensabil pentru a obtine lucrurile pe care ti le doresti in viata este acesta: hotaraste-te ce vrei.

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #266 : Joi, 22 Martie 2012, 12:28 »
...
o florareasa m-a invatat, ca daca vreau sa dea randament imediat, inainte sa le pun in pamant sa le tin la frigider 2 saptamani, sa-si faca ele ciclul de iarna. apoi sa le plantez in ghiveci.
acum ma mandresc ca am zambilele inflorite in ghiveci, lalelele au boboci, iar narciseel galbene sunt inflorite in manunchi - o minunatie. ..

ma faci invidioasa, la mine nu infloresc , cred ca nu au destula lumina; asa ca ma bucur de florile de prin gradini; deabia astept sa infloresca copacii, imi plac atat de mult  :)

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #267 : Joi, 22 Martie 2012, 12:35 »
De pe insula Margareta, pe 8 martie...

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #268 : Joi, 22 Martie 2012, 12:38 »
frumosi, frumosi  :)
si eu sunt la vanatoare de ghiocei prin Bucuresti da' inca nu i-am gasit, pana ajung eu in parc le trece vremea; da' poate prind macar lalele si narcise   

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #269 : Joi, 22 Martie 2012, 12:46 »
Anul trecut, in Duminica Tomii, am fost la Brasov. Era orasul pliiiiin de lalele! Peste tot, in toate parcurile, in toate rondurile, in toate jardinierele... De toate culorile, formele, marimile, soiurile, modelele, dantelele... O frumusete! Anu' asta Parada Junilor pica pe 22 aprilie... si ma bate un gand...   :D