Aici se discuta > Subiecte generale

Plante

<< < (98/99) > >>

Louie:

--- Citat din: wonderland din Marți, 09 Aprilie 2019, 06:19 ---Mi-a venit sa te intreb: ai tu in gradina ta bujori? (ca la jocul din copilaria unora dintre noi: ai tu in calimara ta culoarea....  ;D
--- Terminare citat ---
Nu am gradina :'( dar daca as fi avut ar fi fost plina de bujori, hortensii si trandafiri  :) si cativa copacei binenteles  :)
Insa, de cum apar bujorii in piata imi cumpar zeci si umplu casa cu ei  :)
Am in balcon cateva ghivece cu flori, am ramas cu vreo 5 ghivece din peste 30, nu stiu ce s-a intamplat...pe unele le-am dat, altele s-au pierdut...si mai am jardiniere cu muscate care spre surprinderea mea au supravietuit iernii :) Adevarat ca le-am tinut in casa, dar tot in casa le-am tinut si pe cele din anul anterior si au murit toate.
Poate intr-o viata viitoare o sa am si eu o casuta cu gradina  :worship:

wonderland:
In gradina mea, daca as avea-o, ar fi nelipsite, pe langa bujori, trandafiri, lalele, zambile, hortensii, primule.

Portolacul

Gura leului

Garofitele

si...ma mai gandesc. Pana una alta, ar trebui sa-mi caut ceva pentru jardiniera de pe balcon.  :slap: :)

Louie:
Azi la piata am vazut aceasta floare. Fiecare petala arata de parca ar fi fost hartie creponata. M-am apropiat sa ma uit mai aproape si chiar imi puneam intrebarea, oare cineva a facut un fel de decoratiune?  :o  Arata chiar ca hartia creponata. Am intrat in magazinas si am intrebat vanzatoarea. Mi-a raspuns ca este Floarea de Hartie sau Bougainvillea. Si este o planta adevarata. Cum se ingrijeste? Trebuie tinuta in soare puternic si infloreste tot timpul. Cum ii cade o floare, alta rasare in locul ei.
Este spectaculoasa!

Am cautat pe net si am gasit:

http://www.landia.ro/bougainvillea-floarea-de-hartie-cum-ingrijesti-planta-care-iti-transforma-complet-casa/

estera:
Superba floare!
Pe ghiveci era lipit pretul? ;)
Saptamana asta a fost la 30 lei intr-un supermarket, azi am reusit sa ajung, raftul era plin cu plante, din pacate cu toate florile scuturate.
Care sa fi fost cauza?

Louie:

--- Citat din: estera din Duminică, 14 Aprilie 2019, 20:59 ---Superba floare!
Pe ghiveci era lipit pretul? ;)
Saptamana asta a fost la 30 lei intr-un supermarket, azi am reusit sa ajung, raftul era plin cu plante, din pacate cu toate florile scuturate.
Care sa fi fost cauza?

--- Terminare citat ---

Da, pe ghiveci este pretul. In poza undeva in dreapta se poate vedea un ghiveci mai mic, cu aceeasi floare, marime mai mica, era 20 de lei.
Daca au stat in supermarket, ma gandesc ca nu aveau soare si probabil nici lumina naturala suficienta. Nu stiu, pot fi si alti factori. In postarea anterioara am pus si un link unde spune cum trebuie ingrijita aceasta floare.
Eu nu as cumpara-o daca ar avea toate florile scuturate. Dar poate poti lua un ghivecel mai mic si in timp, cu ingrijire corespunzatoare poate ajunge foarte mare, ca in imaginea de mai jos  :) :

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă