Aici se discuta > Subiecte generale

Plante

<< < (35/99) > >>

Carla:
Terapia prin arome

In creierul omului mirosul este strans legat de afectivitate. Acest lucru se intampla datorita localizarii ariei din creier care receptioneaza mirosul in imediata apropiere a zonei emotiilor. Aceasta este explicatia pentru care anumite mirosuri provoaca anumite sentimente, dar si principiul pe care se bazeaza aromoterapia.
Aromoterapia este folosita pentru a trata diferite boli, dar si pentru a induce diferite stari sau a ameliora altele. Uleiurile volatile folosite in aromoterapie echilibreaza starea emotionala si, prin inhibarea si respectiv excitarea sistemului nervos, au diferite efecte asupra intregului organism.
S-a constatat ca anumite mirosuri au diferite efecte asupra corpului. Este cert ca organismul reactioneaza intr-un mod diferit la absolut orice tip de miros, insa urmatoarele efecte sunt deja studiate:
* Levantica – efect relaxant, calmant, un bun remediu impotiva starilor de tesiune si depresie
* Eucalipt – purificarea aerului din incapere, combaterea anxietatii
* Menta – combate starile de oboseala
* Musetelul – combate migrenele
* Vanilie - creste toleranta la stres
* Tei – efect relaxant
* Busuioc - efect revigorant
* Lamaie – intensifica puterea de aparare a organismului
* Rozmarin – stimuleaza memoria
* Trandafir – efect afrodisiac

optimus sum:
care aveti nevoie de nuci verzi sa faceti dulceata, dati-mi MP sa va aduc..mi-a rupt fortuna jumate din sufletul nucului si acum nu am ce face cu atatea .

micaela:
fortuna ti-a rupt sufletul (nucului), fortuna sa vina sa faca dulceata de nuci verzi.  ;)

optimus sum:
cred ca ma apuc eu de facut dulceata pana vine fortuna... ;D ;D ;D ;D ;D ;D
si nu va dau la niciuna...

micaela:
hai, mai, nu fii egoist.  :P

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă