Autor Subiect: Adevaruri tulburatoare  (Citit de 9886 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Adevaruri tulburatoare
« : Duminică, 06 Ianuarie 2013, 09:40 »
Am gasit pe youtube o serie de filme realizate de B1 TV. Foarte interesante si incitant de urmarit, nu doar prin titluri ci si prin continutul deosebit. Am urmarit argumentele si motivatiile prezentate, nu par a fi speculative si in mare parte inclin sa dau dreptate realizatorilor.
Am deschis acest topic, "Adevaruri tulburatoare" nu doar pentru seria aceasta de filme B1TV, ci si pt alte lucruri si fenomene pe care le considerati interesant de impartasit cu ceilalti.

In filmele de mai jos este vorba despre geneza noastra, a poporului roman. Unul dintre cele mai controversate momente de istorie europeana. Am fost invatati ani de zile ca suntem in primul rand latini, apoi intr-o proportie mai mica daci - ca si populatie asimilata si intr-un anumit procent influentati de elementul slav. Comunismul a creat o istorie care sa-i convina, dar ne-a facut un mare deserviciu. Prezentarea unor date nefondate, neargumentate si care se disting de la distanta a fi nereale, au dat posibilitatea altora sa ne conteste continuitatea pe acest pamant. Ceea ce pe mine, ma enerveaza la culme. Sunt cosmopolit, sunt ecumenic, respect toate rasele si natiunile, dar in primul rand tin la originea mea ca si urmas a celor care au populat acest pamant: a dacilor. Cel putin, pe latura paterna, numele vine de acolo, Cindea fiind unul dintre cele mai vechi nume de pe aceste meleaguri. Din partea mamei s-au cam amestecat rasele, sunt si neamt si ceh si ungur, adica tot cam ceea ce popula regatul maghiar. Am tinut sa citesc si sa inteleg despre istoria si particularitatile fiecarei din aceste natiuni, din care am cate ceva. Dar in special am fost interesat de daci. Cand anul trecut la Roma am inteles cu cat respect au fost priviti dacii, pana acolo incat au devenit simbolul onoarei, a darzeniei, a neinduplecarii, mi-a crescut inima de bucurie, de mai ca mi-a sarit din piept...Si cum ar fi putut sa fie altfel, cand afli ca stramosii tai au fost atat de respectati! Fara a ma considera un exaltat sau un patriot de ala care flutura doar steagul neintelegand nici macar de unde ii vin culorile, sunt unul dintre aceia care tin la tara asta si incearca sa faca totul pentru a fi cunoscuta si din nou respectata.

Dacii - Adevaruri tulburatoare - Documentar 2012 HD


Dacii - Noi dezvaluiri - 2012 HD

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Re: Adevaruri tulburatoare
« Răspuns #1 : Luni, 07 Ianuarie 2013, 11:09 »
Foarte interesante filmulete! Insa, inainte de a le vedea mi-a aparut imagini din pestera Polovragi. Mi-am amintit de sentimentul deosebit pe care l-am avut la vizitarea acesteia. Poate veti rade, dar cand am incercat sa identific sentimentul, am simtit ceva din ... acasa!
Am cautat si am gasit ceva despre "acasa"  :)

Pe urmele Kogaiononului mitic
Despre zeul dac Zamolxe avem putine informatii. Cert este ca a fost tipul de erou civilizator aidoma lui Thot, Quetzalcoatl sau Semyaza. Istoricii greci, in special Strabon, vorbesc despre el ca despre un invatat care a facut lungi peregrinari in Egipt si Elada antica, unde a avut acces la cele mai rafinate cunostinte ale epocii. Reintors in Dacia, a fost recunoscut drept profet, invatator, reformator religios, impartasind dacilor cunostinte astronomice, medicale, stiintifice sau doctrinar religioase. Desi la daci nu se poate vorbi de o religie monoteista, Zamolxe a devenit, ulterior, principalul zeu al panteonului dac.


Reys Carpenter, citat de Romulus Vulcanescu, descifreaza semantica numelui zeului: Piele de Urs (Zalmo = piele; Olxis = urs). Desigur, aceasta interpretare nu este acceptata in totalitate, dar credem ca nici nu se afla departe de adevar, civilizatiile ancestrale identificindu-si pontifii sau zeii cu animale sau plante totemice.
Partea cea mai enigmatica a carierei lui Zamolxe este legata de retragerea sa din comunitatea care l-a pastorit (aidoma lui Quetzalcoatl, Viracoccha sau alti eroi civilizatori). Potrivit traditiei orale, zeul s-a retras intr-o pestera aflata pe muntele sacru Kogaionon, unde rareori se intilnea cu cei initiati pentru a le da sfaturi sau a le asculta problemele. Timp de secole, acest loc sacru a fost cautat atit de specialisti, cit si de profani. S-au emis o serie de localizari, printre care se pot enumera Muntele Ceahlau (cu megalitii reprezentind-o pe Dochia si un tarim de legende incintatoare), Muntii Apuseni (mai precis Muntele Gaina), Muntii Orastiei (cu Sarmizegetusa Regia) sau Muntii Retezat. Un asemenea loc des pomenit este si pestera Polovragi.

Jilturile lui Zamolxe si Decebal

Pestera, monument al naturii, are 9,1 kilometri lungime, din care doar o parte este electrificata (in 1984, cind a fost deschisa circulatiei turistice) si unde au acces vizitatorii. Pe vremuri, pestera trebuia sa fi fost magnifica. Acum peste tot se vad urmele turismului salbatic si feroce - stalactite si stalagmite rupte, scrijelituri pe pereti, gunoaie -, alaturi de urme ale unor locuitori de demult - vetre de foc sau culcusuri sapate in stinca.
Dar gasim si un element legat de personajul nostru mitic: un fel de jilt sapat in piatra, atribuit lui Zamolxe. Linga el, un altul, atribuit lui Decebal. Legenda spune ca, dupa retragerea din viata publica, cei doi lideri, cel laic si cel religios, stateau la taifas in acest loc de taina.
Potrivit traditiei, pestera duce - printr-o serie de galerii sinuoase - tocmai pina la cetatile dacice din Muntii Orastiei. Ideea este cel putin fantezista, tinind cont ca intre cele doua repere exista o distanta de aproape 100 kilometri. In linie dreapta. Se mai spune ca in maruntaiele pesterii s-ar afla ascuns fabulosul tezaur al dacilor, o poveste care inflacareaza mintile infierbintate ale cautatorilor de comori. Cei care au purces la asemenea aventuri fie s-au intors cu mina goala, fie s-au ratacit in intortocheatele galerii subterane.

Sanctuarul cu placa din bronz a Cavalerilor Danubieni

Asa cum nu iese fum fara foc, tot asa nu exista o farima de mit fara un oarecare substrat istoric. La fel s-a intimplat si la Polovragi. La sfirsitul anilor ‘60, pe platoul aflat deasupra pesterii s-a descoperit o cetate dacica din secolele II-I i.Hr., cuprinzind nu numai turnuri de aparare si urme de locuinte, dar si ramasitele unui sanctuar (resturi de tambururi de piatra). Cea mai mare surpriza a arheologilor a fost descoperirea unei placi din bronz reprezentind alte personaje ciudate si enigmatice ale panteonului daco-trac: Cavalerii danubieni (acest obiect se afla expus la Muzeul National de Istorie din Bucuresti).
Coroborind cele prezentate mai sus, putem ajunge la un rationament simplu si logic: existenta unui sanctuar este neindoielnica. Nu este exclus ca aici sa fi fost venerat insusi zeul suprem: Zamolxe. Sensul initial al riturilor ancestrale s-a pierdut, totul transformindu-se intr-o veritabila istorie apocrifa. De aici si traditia populara potrivit careia zeul dac s-ar fi retras aici si ca Polovragiul ar fi miticul Kogaionon.
Ca si in alte locuri unde istoria s-a imbinat cu mitul si un anume areal a devenit un “loc marcat”, sfint si plin de miracole si de revelatie, si la Polovragi putem intilni aceeasi continuitate de la profan la sacru, de la paginism la crestinism, drept dovada stind existenta Manastirii Polovragi. Un peregrinaj aici, pe urmele misteriosului Zamolxe, merita tot efortul, pentru ca o excursie la Polovragi nu reprezinta numai o intilnire cu monumentele naturii, dar si cu legenda si istoria.

Mircea Aries
Peter Leb
Duminica, 02 Martie 2003
Ev.Zilei

nihil sine deo

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Adevaruri tulburatoare
« Răspuns #2 : Marți, 08 Ianuarie 2013, 16:19 »
Razboiul psihologic, speculatie sau adevar?

Razboiul parapsihologic - Dezvaluiri uimitoare (documentar RO)

Offline monica.deaconeasa

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 101
Re: Adevaruri tulburatoare
« Răspuns #3 : Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013, 21:29 »
Descoperă cetățile dacilor: Piatra Craivii
Postat de addaci in Articole
Ian 9, 2013
un articol de Valentin Roman

Cetatea de la Piatra Craivii, identificată de către unii cercetători ca fiind anticul Apoulon, se află în apropierea satului Bucerdea Vinoasă, la aproximativ 20 de kilometri de Alba Iulia, în Munții Trăscău, la altitudinea de 1.083 m, pe o culme, între văile Cricăului și Bucerzii.

Cercetările arheologice au relevat, în urmă analizării obiectelor și rămășițelor de construcții descoperite, că locuirea de către geto-daci a arealului de la Piatra Craivii poate fi urmărită, în timp, în intervalul secolelor II i.Hr. și II d.Hr.

De pe culmea fortificată se supraveghea accesul spre aceastムregiune, dimensiunile zonei fortificate fiind de 67 m x36 m. Aceasta era înconjurată de ziduri cu grosimea de 3 metri, astăzi fiind vizibilă porțiunea din nord-vestul masivului. Tehnică de construcție a zidurilor este diferitムde cea folosit în cazul cetăților din Munții Orăștiei. Se spune că aceasta este ultima cetate dacică, unde Decebal s-a retras, întrucât era cea mai puternică dintre fortificațiile dacice, construită într-un stil unic de către meșteri greci.

Istoricul cercetărilor
Primele cercetări la Piatra Craivii au fost demarate de Gh. Anghel în 1960, fiind concentrate pe investigarea vestigiilor medievale din zonă. O data cu identificarea unor elemente atribuite perioadei geto-dacice, colectivul de cercetare a fost mărit, iar săpăturile extinse pe un areal mai mare. Sub îndrumarea lui I. Berciu s-au descoperit și cercetat mai multe terase antropogene alăƒturi de fortificația importantului centru dacic, indentificat ca anticul Apoulon. Între descoperirile remarcabile se număƒrムo serie de spații de cult și ateliere.
O serie de verificăƒri și sondaje, care au dus, printre altele la descoperirea unui al treilea sanctuar, au fost efectuate spre sfârșitul anilor ’80 de căƒtre I. Glodariu și V. Moga. Campaniile arheologice au dus la dezvelirea parțialムa unui important obiectiv arheologic, cu o evoluție istoricムce cuprinde locuiri din eneoliticul final/perioadă de tranziție la epoca bronzului (cultură Coțofeni), din bronzul mijlociu, Latčne și perioada medievalムtimpurie și mijlocie.

În ceea ce privește descoperirile Latčne, s-a constatat existența aici a unui puternic centru fortificat, la bază căruia, pe mai multe terase săpate în stâncムs-a dezvoltat așezarea civilăƒ. ΎŽntre descoperirile cele mai importante sunt de menționat trei sanctuare rectangulare, douムincinte circulare, ateliere de prelucrare a metalelor ne/feroase și a pietrei și gropi de cult.

Sanctuarele sunt asemănătoare cu cele de la Grăƒdiştea Muscelului. Au mai fost descoperite: cinci monede, dintre care patru sunt denari romani republicani emiși în anii 88-70 î.Hr. și una dacică de argint, bătută la sfârșitul secolului al III-lea sau începutul celui următor, patru baze ale coloanelor din lemn ale templului în care se rugau dacii.

În anul 2005 au fost începute noi cercetări, având ca obiectiv lămurirea caracterului locuirii şi a stratigrafiei de pe terasa a V-a şi efectuarea unor sondaje pe o serie de terase ce nu au fost investigate sau care au beneficiat de o prezentare nesatisfăcătoare a lor şi începerea ridicării topografice a sitului.

În 2006, arheologii au descoperit două plinte rotunde din calcar aparţinând unei construcţii ce se circumscrie unui sanctuar dacic. Una din ele se află clar în poziţie “in situ” fiind surprins, în urma secţionării, şi patul pe care a fost aşezată. Plintele au dimensiunile clasice, ca cele din Munţii Orăştiei, fiind mai mari decât cele descoperite până acum la Piatra Craivii (diametru 0,55 m, înălţimea de 0,22 m).

O data cu cercetarea acestor plinte, a fost descoperită o mare cantitate de ceramică în cea mai mare parte întregibilă, obiecte de podoabă (8 fibule de fier, bronz şi argint), fragmente de ţiglă de la acoperiş, cute din piatră, fusaiole de la un război de ţesut, râşniţă de piatră fragmentară, monedă republicană de argint datată în anii 42-41 a.Chr., importuri romane, dar şi piese de armament, precum vârfuri de săgeţi.

Campania din 2007 a continuat cercetarea templului de pe terasa Bănuţului, dispusă pe latura de est a masivului, cu dimensiunile de cca. 60 x 14 m, templu identificat în cursul săpăturilor din campania anterioară. Construcţia era prevăzută cu baze de coloane din calcar. În campania din 2007 au continuat cercetările în cadrul acestei secţiuni, până la nivelul de călcare antic, fiind surprinsă o nouă plintă, alături de un inventar arheologic constând din resturi de vase ceramice, piese de metal şi resturi de materiale osteologice. Modul în care acestea au fost surprinse face plauzibilă ipoteza că ele reprezintă ofrande.

Important centru metalurgic
Cetatea, așa cum arată unii autori, precum Vasile Moga și Aurel Rustoiu, pare să fi reprezentat un important centru de prelucrare a metalelor feroase și neferoase, după cum dovedesc unele descoperiri, printre care rămășițele unui cuptor pentru redus minereul de fier, ale unui atelier de prelucrare a neferoaselor, numeroase unelte specifice în metalurgia antichității sau în activitățile agricole, dar și piese finite, precum fibule din bronz și argint.

Tehnica de realizare celor din urmă este una evoluată, fapt care confirmă măiestria meșterilor geto-daci, mai ales atunci când vorbim de piesele din bronz aurite ulterior prin utilizarea tehnicii evaporării mercurului. De altfel, localizarea așezării de la Piatra Craivii în proximitatea zonei aurifere a Munților Apuseni oferea acces facil la rezervele de metal prețioase din zonă.

Legendele locului
Povestea spune că, printre stâncile de la Piatră Craivei, s-ar află un put fără fund. De fapt e vorba despre un ochi de apăƒ, numit Fântână Orbului, în care localnicii spun că s-ar fi înecat o mireasă, al cărei trup neînsuflețit nu a mai fost găsit. Ba chiar se crede că ar există un tunel subteran între Fântână Orbului și izvorul Ochiul Cricăului, din comună Cricău. Dovadă ar fi fost adusă de niște ciobani care au găƒsit acolo tocmai fluierul pe care îl aruncaseră în Fântână Orbului.
O altă legendă spune cum Piatra Craivii se deschide o dată la șapte ani, lăsând cale liberă înspre comorile pe care le ascunde înăuntru. Se zice că un om a nimerit acolo acum 50 de ani, când se deschideau stâncile și și-a umplut traista cu galbeni.

După ce i-a îngropat într-un loc tainic, s-a întors la Piatra Craivei, plin de lăcomie. Dar piatra l-a închis înăuntru; bătrânii spun că noaptea se aud gemetele celor încuiați în adâncuri și că în fiecare Joie a Paștilor, când trag clopotele, Piatra se deschide pentru câteva clipe.

Oamenii locului mai spun că la Piatra Craivii s-ar afla capul lui Decebal, regele Daciei. Conform scenelor reprezentate pe columna lui Traian, acesta și-a tăƒiat gâtul în timpul luptelor cu romanii, în clipa când a simțit înfrângerea. Pe de altムparte, însăƒ, istoricii considerムfantezistムlegendă capului de la Piatră Craivei. Ei indicムfaptul cム„trofeul” a fost dus la Roma și aruncat de pe o stâncムîn râul Tibru, conform unui străƒvechi ritual.


Caroline

  • Vizitator
Re: Adevaruri tulburatoare
« Răspuns #4 : Duminică, 13 Ianuarie 2013, 18:43 »
Manastirea Crisan sau "Manastirea Vaca" se afla la 3 km de satul Crisan, comuna Ribita, Jud. Hunedoara (aproape de orasele Brad si Deva). Slujbele de vara tinute in crangul de pe deal rasuna magic... Tot aici icoana se poate vedea "facatoare de minuni" a Madonei Negre, adusa de la Muntele Athos. Ceea ce se cunoaste mai putin despre aceasta manastire este ca este fondata pe situl unui loc de rugaciune dac, din care inca se mai zaresc cateva urme de ziduri...

2009 - 2010,mănăstirea CRIŞAN,HUNEDOARA

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Re: Adevaruri tulburatoare
« Răspuns #5 : Duminică, 13 Ianuarie 2013, 21:36 »
Despre Adevar? ... intotdeauna poate fi tulburator!

Cunoscand personal, din povestirile domnului gen. Steinu, nu m-am putut abtine de la impartasirea a ceva... cu circuit deschis.

"Fereşte-te să stai la palavre despre aceste lucruri cu mulţimea sau cu oamenii de rând; căci nu voiesc ca tu să devii ţinta pizmei şi cu atât mai puţin să fii luat în derâdere de cei mulţi.Căci cei care se aseamănă se au întotdeauna la inimă, însă cel ce este diferit nu îl înghite pe cel ce nu-i seamănă. Vorbe ca acestea au foarte puţini ascultători şi poate că  foarte puţini vor avea şi de acum înainte, căci ele au ceva neobişnuit în ele".
HERMES TRISMEGISTUS

Emil Streinu Spionajul Psihotronic Si Campul de Lupta Mental

nihil sine deo

Caroline

  • Vizitator
Re: Adevaruri tulburatoare
« Răspuns #6 : Luni, 14 Ianuarie 2013, 00:33 »
"Bate hora din picioare
Sa rasara iarasi soare!"

DACIA PREISTORICA - documentar FULL

Offline deli_a

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 185
Re: Adevaruri tulburatoare
« Răspuns #7 : Luni, 14 Ianuarie 2013, 11:55 »
In cartea „Aparatul lui Uriel”, doi cercetatori britanici au reconstituit „computerul ceresc” din Cartea lui Enoh si au obtinut calendarul solar de la Sarmisegetuza.
Este vorba despre un aparat de calcul astronomic, un calendar (”cale in dar”), ale carui elemente erau „stalpi, portaluri si ferestre”, dispuse in cercuri concentrice, cu o „potcoava” din 21 de stalpi in centru – locul de observare. Cu ajutorul acestuia se studiau miscarile Soarelui si Lunii, eclipsele de Soare si Luna, pozitiile nodurilor Lunare, schimbarile de solstitiu si echinoctiu e.t.c. Conform ”Cartii lui Enoh”, ingerul Uriel i-a dat patriarhului secretul construirii acestui aparat, ale carui elemente difereau de la zona la zona, in functie de latitudinea de la care se faceau masuratorile. De ”aparatul lui Uriel” depindea agricultura, deci viata sedentara si dezvoltarea societatilor. Cine erau acesti ”mesageri ai lui Dumnezeu”?
Enoh a lasat marturie scrisa ca mesagerii lui Dumnezeu pe Pamant erau 200 si aveau 18 sefi, iar cel care ii conducea pe toti se numea Samiza.

sursa: http://www.enational.ro/romania-mea/aparatul-lui-uriel-in-dacia-65357.html/#ixzz2HwSMFme1

"Viseaza ca si cand ai trai vesnic si traieste ca si cand ai muri azi, caci nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai."

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Adevaruri tulburatoare
« Răspuns #8 : Luni, 14 Ianuarie 2013, 21:01 »
Extraordinar de interesant articolul. L-am citit cometandu-l cu Samiza (uite ca n-am știut pana acum cu ce mesager stau...  :giggle:.) și am legat totul cu ce știam despre daci și celtica.  Discuția de fapt pornise cu vreo doua ore înainte,  cu Caroline care m-a ajutat cu cateva idei tare bune pt tabara de monoparentali. Dacă totul iese așa cum vreau... Si revenind la daci, se pare ca incet-încet se va ajunge la o concluzie care va reașeza poporul ăsta acolo unde merita.                                     

Caroline

  • Vizitator
Re: Adevaruri tulburatoare
« Răspuns #9 : Luni, 14 Ianuarie 2013, 21:33 »
Extraordinar de interesant articolul. L-am citit cometandu-l cu Samiza (uite ca n-am știut pana acum cu ce mesager stau...  :giggle:.) și am legat totul cu ce știam despre daci și celtica.  Discuția de fapt pornise cu vreo doua ore înainte,  cu Caroline care m-a ajutat cu cateva idei tare bune pt tabara de monoparentali. Dacă totul iese așa cum vreau... Si revenind la daci, se pare ca incet-încet se va ajunge la o concluzie care va reașeza poporul ăsta acolo unde merita.                                     

Gigi, azi am uitat sa vorbim si de Lole! Mai veniti au ba, si cati la numar?
On topic: Sa nu ne facem iluzii... niciun popor n-a stat vreodata "acolo unde merita", ci acolo unde au avut interese puterile lumii sa stea. Toate drumurile duc la Roma. Chiar crede cineva ca statele Europei Occidentale de azi si papalitatea vor recunoaste vreodata ce se spune in documentarul acela despre daci, geti si traci!?
Daca ar fi asa, atunci ar trebui sa recunoastem cu totii si faptul ca, prin studii genetice contemporane, s-a dovedit ca toata suflarea omeneasca de pe Glob provine din... Africa. Si ca este posibil ca Dumnezeu sa fi fost intr-adevar negru.

Caroline

  • Vizitator
Re: Adevaruri tulburatoare
« Răspuns #10 : Miercuri, 23 Ianuarie 2013, 21:48 »
Stiinta materialista a ultimelor secole - la fel de dogmatica precum Inchizitia din Evul Mediu.

Activistul cuantic on Vimeo


P.S. Dati click pe titlul de dedesubt si nu pe "Sorry..."

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Adevaruri tulburatoare
« Răspuns #11 : Joi, 28 Martie 2013, 20:28 »
Exista o multime de filme despre piramidele din intreaga lume, in special despre  marea piramida din Egipt ( platoul Giza). Ce mi-a placut la acesta este abordarea din doua puncte de vedere - unul -cel al istoricilor, arheologilor, egiptologilor si celalalt - cel al constructorilor, arhitectilor si matematicienilor.
Interesanta controversa - "posibil - imposibil" -  si felul cum fiecare parte isi prezinta argumentele.

Revelatiile piramidelor (The revelation of the pyramids)