Scrise de noi > Articolele noastre
Craciunul copilariei
Mari_a:
Da, am fost cu traista, din poarta in poarta, "...la covrigi si la nuci multe!"
wonderland:
--- Citat din: admin din Miercuri, 12 Decembrie 2012, 16:48 ---Stii ca citind si recitind astazi ce s-a scris, mi-a strafulgerat acest lucru prin minte? Nimeni cred nu s-a gandit pana acum sa faca o carte din amintiri individuale, dar stranse intr-o singura carte? Sau? Ar fi un gand poate prea mare, dar realizabil, ca orice se face cu pasiune.
--- Terminare citat ---
:angel: Gigi, dar cum ar fi sa strangi intr-o singura carte, articole de pe forum, interviuri, ganduri, mpresii din calatoriile SC :)
Stiu ca e offtopic intrebarea mea dar cautam putin sa aduc la lumina cateva topicuri bune pentru zilele astea, mi-a sarit in ochi postarea ta si mi-a zburat gandul la alta idee de carte. :giggle:
On topic - invit si pe cei mai nou intrati in SC...sa frunzareasca putin topicul si, daca se simt inspirati sa-l imbogateasca cu franturi de amintiri de Craciun din copilaria lor....
wonderland:
Nu stiu cine e Ioana, postarea e veche si oricum a ramas newbie...dar, rascolind pe aici am gasit un dar frumos lasat de ea pentru SC. Gigi, cred ca arata frumos la Poeziile noastre, ce zici? Ar arata bine si in cartea pomenita mai sus... :giggle: >:D :angel:
--- Citat din: ioana.p din Luni, 17 Decembrie 2012, 23:52 ---Buna seara ... tuturor! Numele meu este Ioana Padurariu si, desi sunt noua pe acest forum, am intrat si eu sa postez aici gandurile mele cu privire la aceste Sarbatori. Meteahna mea este ca ma exprim mai bine in versuri ...
Si, iata ce a iesit!
SIMTURI
Buzele imi prind gust de iarna,
iar pleoapele mi se deschid a dimineata ...
ca o poveste de iubire!
Timpul mi se rastoarna
si mi se face copilarie,
miros de cozonaci
si de foc de poveste
la gura sobei ...
Strang palmele
inspre o rugaciune de seara,
iar gandul
imi coboara in priviri de-o schioapa,
ascunse bine
in fereastra ninsa
a casei
de odinioara!
Sarbatori cu bine!
--- Terminare citat ---
wonderland:
Bunica mea nu facea chisca (caltabos), nici turte cu julfa. Dar mancam de fiecare data...prin sat.
Chisca, cea mai buna, evident, face, de cativa ani buni, mama mea. Dar turta cu julfa, din cea traditionala cu seminte de canepa...n-am mai auzit sa mai faca cineva...
Are si un nume inedit aceasta prajitura traditionala.... Pelincile Domnului sau Scutecele lui Iisus. E drept ca e o prajitura traditionala din Moldova, deci posibil ca cei mai multi dintre voi sa nu fi auzit sau mancat vreodata. E de post si se mananca in Ajun. In link gasiti reteta si semnificatia desertului:
http://adevarul.ro/locale/vaslui/reteta-delicioasa-turta-julfa-prepara-desertul-craciun-formula-traditionala-canepa-1_566577cb7d919ed50ef9f838/index.html
Credeti-ma pe cuvant, daca e bine facuta...e delicioasa. :D
Cam asa arata...in varianta cu nuci, nu cred ca are si canepa
noiembrie:
Si eu ratacesc adesea printre articole scrise cu ceva vreme in urma...
E dimineata si stiu ca multi va refaceti dupa petrecere,dans, voie buna,mai vechi sau mai noi intalniri.
Stiu ca asezati in foldere imagini, franturi de vis...asa am facut si eu anul trecut,asteptand ceva,sau poate doar primavara...
Sa nu ma pierd in reverie.
Va incepe freamatul sarbatorilor de iarna.
Minune de ganduri ce se materializeaza in cadouri,generozitate,daruire.
Eu am insa o durere si o spun de cate ori am ocazia.Jertfa" prietenului meu",bradul de craciun.
De ani buni nu mai impodobesc un brad natural,pentru ca nu merit sacrificiul lui.
Da, am putea aduce unul in fiecare targ ,ales dintre cei batrani,sa-i simtim mirosul,sa-i ascultam povestile, sa-l aratam pruncilor
nostrii si apoi...sa-i transformam trupul in obiecte minunate,pe care sa le mangaiem cu aducere aminte.
Da, doar asa sacrificiul ar merita!
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă