Scrise de noi > Articolele noastre
Craciunul copilariei
micaela:
--- Citat din: silviu din Marți, 11 Decembrie 2012, 15:42 ---io ii ceream mosului almanahul Playboy ;D eram precoc :strong:
--- Terminare citat ---
si Mosul s-a pus la mintea ta (de atunci)? ;D
Caroline:
Mari_a! De ce te-ai oprit? Mai scrie, ca pe masura ce citeam, aveam impresia ca citesc o poveste de demult dintr-o carte pentru copii... ::)
micaela:
--- Citat din: ludmila din Marți, 11 Decembrie 2012, 18:17 ---Bradul nostru avea lumanari de ceara care se prindeau cu un cleste pe crenguta, artificii si bomboane de pom....pe care noi, nerabdatoare le mancam si ca sa nu se observe ca din prima seara au disparut , inveleam in acel staniol dopuri de pluta......deh..copiii!
--- Terminare citat ---
noi lasam poleiala "umflata", scotand bomboana cu grija. ;D
janeta:
pentru mine Craciunul nu poate fi trist , cu toate ninsorile si viscolele care au trecut peste sufletul si anii mei . inca simt emotia sarbatorii ce va sa vie , inca fac scenarii privitoare la surpriza adusa de cadourile asezate sub brad si , cu tot comercialul care ne napadeste , tot sunt fericita ca pot imparti bucurii frumos ambalate si legate neaparat cu funde mari , aurii . inca sunt fericita cand ma gandesc ce prilej frumos de a fi impreuna cu prietenii mei in jurul pomului , ascultand colinde , atarnand globurile impreuna si band tuica fiarta in seara de Ajun . am iubit dintotdeauna seara asta , poate mai mult decat ziua propriu zisa de Craciun , deoarece Ajunul nu este atat de solemn ( spre deosebire de prima zi a Craciunului , cu masa impecabil aranjata si tinuta obligatorie eleganta ). in seara de Ajun prietenii mei si cu mine redevenim copii . ne imbracam in Mosi Craciuni , Craciunite ori purtam cornite de reni , impodobim impreuna bradutul ( de ani buni intotdeauna in casa la mine ) si apoi ne indemnam care mai de care spre bucataria in care troneaza o masa cu de-ale gurii si ne facem ca nu vedem cum fiecare se furiseaza sa aseze la poalele pomului cadourile , musai cu etichete purtatoare de numele celui destinat .
da , recunosc , seara de Ajun este atat de importanta pentru mine deoarece atunci redevin copil , iar sentimentul religios ce ar trebui ( macar la varsta asta ) sa predomine in sufletul meu in aceste zile se da un picut la o parte ca sa faca loc bucuriei de a redescoperi jocul si generozitatea copilariei . mama mi-a inoculat in suflet ideea ca mai ales in zilele de Craciun trebuie sa fim " ajutoare de Mos Craciun " si sa aducem cat de multa bucurie suntem in stare celor din jurul nostru . saraci ori bogati , copii ori mai putini tineri , toti trebuie sa primeasca un semn de generozitate si iubire din partea noastra . si daca facem asta atunci sigur Iisus nu va regreta ca s-a nascut aici , pe pamant si nu in alta parte . tare mi-a fost draga invatatura asta si cred ca atata timp cat sunt in stare sa simt ca sunt un "ajutor de Mos Craciun " copilul din mine inca se va bucura de spiritul Craciunului .
Guesswho:
ma regasesc in postarea ta, janeta.
asta e perioada mea favorita din an, intru in atmosfera de sarbatori dinainte de sf nicolae cand incep sa caut cadouri pentru cei dragi, sa facem planuri unde si cum petrecem, cu cine ne vedem....n-am timp sa scriu prea mult acum, dar e un subiect care-mi place :)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă