Arhiva > Arhiva

Monoparents Camp 2013 - tabere pentru monoparentali si copiii lor

<< < (3/6) > >>

admin:
Saptamana aceasta urma sa comunic locatia si perioada efectiva. Dar am o gripa care m-a inmuiat de tot si efectiv n-am reusit sa ma ocup de locatie. Azi sunt mult mai bine si maine o sa ma ocup de ce promisesem. Am sa postez aici si am sa transmit Email-uri celor care mi-au comunicat ca vor sa participe. Cel mai probabil duminica sau maxim luni.

admin:
Am inceput sa lucrez la organizarea acestei actiuni. Care are sa fie pilot pentru acest tip de tabere.
In acest prim an, o sa mergem pe un interval de varsta mai mare, 5 - 15 ani, dar cu fractionarea grupului in doua, functie de varsta. Este imposibil de gandit si pregatit actiuni generale, care sa se potriveasca si pt 5 ani, dar si pentru 14.

Deci o sa fie un numar de locuri pentru intervalul 5 - 10 ani si altul pt 10 - 15 ani, functie de locatia gasita ca potrivita pt aceasta actiune.
Programul are sa fie diferit pentru cele doua grupe, in principu doar cel de masa fiind comun.

Incepand cu anul viitor, o sa organizam mai multe tabere, dupa modelul celei de anul acesta, dar tintite pe intervale de varsta mult mai mici, astfel incat toti copiii sa aiba acelasi program. 

Caroline:

--- Citat din: admin din Duminică, 13 Ianuarie 2013, 10:37 ---Am inceput sa lucrez la organizarea acestei actiuni. Care are sa fie pilot pentru acest tip de tabere.
In acest prim an, o sa mergem pe un interval de varsta mai mare, 5 - 15 ani, dar cu fractionarea grupului in doua, functie de varsta. Este imposibil de gandit si pregatit actiuni generale, care sa se potriveasca si pt 5 ani, dar si pentru 14.

Deci o sa fie un numar de locuri pentru intervalul 5 - 10 ani si altul pt 10 - 15 ani, functie de locatia gasita ca potrivita pt aceasta actiune.
Programul are sa fie diferit pentru cele doua grupe, in principu doar cel de masa fiind comun.

Incepand cu anul viitor, o sa organizam mai multe tabere, dupa modelul celei de anul acesta, dar tintite pe intervale de varsta mult mai mici, astfel incat toti copiii sa aiba acelasi program.

De fapt, ideea nu e noua, e un instinct arhetipal. In secolul trecut, cand familiile aveau multi copii, cei mari isi "cresteau" fratii mai mici.

--- Terminare citat ---

Caroline:
Scuze, netu' meu "da cu virgula" si mi-a luat numai ultima parte din mesaj...

Era vorba, de fapt, de o sugestieGigi, daca-mi permiti (si daca monoparentalii subscriu, evident): pedagogia moderna spune ca e chiar indicat sa se formeze grupe de copii heterogene, si nu omogene. Copiii de 12-15 ani sunt deja adolescenti, ei nu se mai considera "copii" si se simt flatati cand sunt responsabilizati in organizarea programului celor mici, pe o tema dat, in echipa cu adultii, si nu doar sub supravegherea acestora. Iar copiii de 5 ani "asculta" mai degraba de un alt copil mai mare decat de parinti, mai ales cand nu e acasa.

In cazul separarii pe grupe de varsta, adolescentii tind sa se retraga "in lumea lor", sa cante ei de ei "Eu vara nu dorm" sau sa stea pe sms-uri si Ipod, ignorand cu desavarsire adultii si programul acestora. Iar prescolarii, in lipsa copiilor mai mari, raman "de fusta mamei", iar parintii nu se simt deloc "in vacanta".

Am organizat pana acum doua tabere de copii cu varste intre 6 si 15 ani si am constatat pe viu acest fenomen. Fiind singurul adult responsabil cu supravegherea, initial am fost tentata sa "echilibrez" grupurile si sa-i organizez eu din afara, dar am fost apostrofata ca nu tin cont de "intimitatile" lor.  :whistle: Inainte ca eu sa-mi dau seama, copiii formasera deja grupe ad-hoc heterogene, in functie de afinitatile dintre ei (nu de varsta!), in care isi atribuisera deja "rolurile" singuri. Astfel, cei mari au fost tinuti "ocupati" si departe de telefonul mobil, iar cei mici, mai putin "solicitanti". Pentru mine (si pentru ei) a fost o usurare... si era o incantare sa-i privesti!  :)

admin:
Trebuie sa discutam un pic pe marginea propunerii si sugestiei tale. Am sa te sun maine.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă