Autor Subiect: Casa trovantilor si Poarta lui Dumnezeu: Tara Luanei 30 mai – 2 iunie 2013  (Citit de 39248 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
- exista o retea de tuneluri cu intrari triunghiulare, o forma atat de perfecta incat s-ar putea crede ca s-au realizat artificial. Traditia populara le numeste tainite si poarta denumiri simbolice: Colti, Stalpi, Padurea, Apa.
- se vorbeste ca daca s-ar efectua saptaturi si cercetari arheologice in profunzime, descoperirile ar putea bulversa lumea stiintei si nu doar
- Pestera Triunghiulara, de langa Piatra Ingaurita, a fost decolmatata dupa 1980, pentru ca un cercetator a stabilit ca este locul unei mari comori. Astfel s-a facut partial accesibila. Locuitorii din partea locului spun ca aceasta pestera ar ajunge pana la apa Buzaului, sau chiar la destinatii indepartate, peste limita noastra de intelegere...
- zona este una in care se discuta mult de comori, de translatii in spatiu, de uriasi. Si asta nu de catre turisti sau de fauritori de legende, ci chiar de localnici, de oamenii simpli care traiesc acolo de mii de ani. Ei vorbesc despre mosneni sau mosinoieni, uriasi care ar fi trait si locuit la marginile padurilor in locuinte numite cule. Doborau 4 copaci uriasi peste pietre si ridicau astfel niste adaposturi primitive, gigantice.
- interesant este si cum mai numesc localnicii pe acesti mosneni sau mosinoieni (regasiti in alte 5 locuri in tara): tatari, dar nu acei tatari mongoli care ne atacau satele si tinuturile in sec XII - XIII, ci asa cum ii mai numesc ei titari sau titani.
- se pare ca si aici ca si la Scaieni s-au gasit scheletele unor astfel de uriasi, doar ca luate de catre cercetatori, nu s-a mai auzit nimic de ele...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
- pe parcursul nostru, o sa vedem multe stanci imense fasonate, ziduri ciclopiene ascunse partial de vegetatie, atat de perfecte ca forma, incat dau certitudinea unei lucrari umane. In sprijinul acestei teorii vine si replicitatea, ceea ce nu poate fi argumentata prin potrivire sau coincidenta. Alaturarea unor forme piramidale sau doar triunghiulare, amplificatoare dupa cum se stie de energie, vin in sprijinul teoriei ca  stancile au fost prelucrate de mana umana. Cand si de cine? Asta inca nu se stie, pentru ca doar incepanad cu 1997 au inceput sa iasa la iveala aspecte posibil indicative
- acestea sunt reprezentarile de pe Culmea Broastei, acolo unde initial a fost gasita o piatra in forma de inima pe care erau incrustate si cioplite forme si reprezentari, dintr-o perioada anterioara tablitelor de la Tartaria, care era pana atunci considerata cea mai veche forma de transmitere simbolistica. Se pare ca scrierea primitiva provine din mileniul III IH, deci din epoca bronzului.
- nu se stie de ce cercetatorii "tac" in ceea ce priveste aceasta scriere...Nu cumva ceea ce apare acolo aduce o explicatie asupra unor culturi despre care avem doar parerea si ideea ca au existat?
- interesanta este de asemenea acolo si precizia cu care sunt legate puncte, cu care au fost realizate anumite forme. Cel mai elocvent exemplu este triunghiul perfect echilateral intre trei puncte deosebit de incarcate si importante: Colti cu punctul Alunis, Bozioru (nu cumva vine din "buzuru" care se refera la practici oculte in traditia sumeriana - triunghiul intors?) cu punctul Nucu si Ruginoasa.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
- zona este cunoscuta ca una locuita de daci, unde acestia si-au lasat adanc amprenta. Una dintre descoperirile Dianei se refera la un fragment de disc solar, care era folosit in practicile popoarelor care se inchinau Soarelui.
- inexplicabile sunt si urmele de animale in roca. Asa este de exemplu „Branca Ursului”. Cum s-au putut amprenta si in ce scop? ...
- trovantii sunt gresii care se dezvolta din nisip, ritmul de crestere a pietrei fiind de 3-4 cm la 1200 de ani. In tara mai sunt cunoscuti trovantii de la Costesti jud. Valcea, unde se spune ca acestia chiar...”puiaza” in special dupa ploi.
- trovantii din Tara Luanei insa nu au o explicatie stiintifica sau rationala. Nimeni, nici chiar cercetatorii si nici geologii n-au putut sa dea o motovatie a cresterii si a formelor lor. Care sunt cel putin bizare, multe dintre ele semanand a ...OZN-uri. Urmarind scrierile Dianei, mi-am adus aminte de cartea Amintiri despre viitor a lui Van Danken. Cu siguranta daca ar fi stiut de Luana, ar fi inclus-o in cartea lui...
- singura explicatie stiintifica posibila a formarii trovantilor din Muntii Buzaului, ar fi conglomerarea nisipului, datorata unui fenomen magnetic...Localnicii numesc trovantii „babe” adica in traducere „simboluri”. Oare nu cumva si trovantii, ca si multe alte forme sapate in piatra din Luana, sunt de fapt realizate tot de mana omului? Sau...
O sa vedem toate aceste lucruri si locuri, eu cum va spuneam sunt nu curios ci de-a dreptul nerabdator sa ajung acolo si sa pipai cu mainile mele acele roci...Poate ca Diana ne va da explicatii, ne va oferii ipoteze si o sa ma pot intoarce acasa un pic lamurit de ce ascund si ce se intampla in Muntii Buzaului...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Am omis sa va spun ce inseamna si de unde vine numele de Luana. Iata ce am gasit:

In sumeriana, „Luana“ se traduce prin „Cei pe care Anu ii pastoreste“ sau, mai prozaic, „oamenii lui Anu“, Anu fiind zeul suprem la sumerieni, al carui simbol, al Soarelui, era o cruce cu raze sau o zvastica.
In afara de tablitele de la Tartaria cu o scriere protosumeriana (datarea cu C 14 atesta ca asezarea este cu 2.000 de ani mai veche decat orasele sumeriene), ceramica antica descoperita pe teritoriul tarii noastre poarta simbolul zeului Anu.
Sa amintim ca „zeii“ sumerieni coborasera pe Pamant cu carele zburatoare si intocmisera inainte de Potop dinastia zeilor, care guvernase peste civilizatia primordiala. Reamintim teoria oceanologului american Rob Ballard, conform careia marele potop ramas in toate mitologiile lumii s-ar fi petrecut in bazinul Marii Negre, care era doar un lac cu apa dulce. Prin ruperea pragului de la Bosfor, apele au inundat toata aceasta regiune, iar lacul s-a transformat in mare. Triburi ale acestei prime civilizatii au migrat si inainte de Diluviu, dar dupa cataclism au „emigrat“ si zeii, intemeind civilizatiile de pe malurile Tigrului si Eufratului, Indusului si Nilului.
 Dar se pare ca aici a fost prima „Tara a oamenilor lui Anu“.

Legenda vorbeşte de o fiinţă atotputernică, un bătrân de demult, un înţelept al timpurilor, stăpân nu numai al meleagurilor, ci şi al unei cetăţi cu ziduri care atingeau cerul. Această cetate se pare că era străjuită zi şi noapte de un soare strălucitor. În această poveste este amintită prezenţa izvoarelor tămăduitoare, Luana fiind cel care cunoştea leacul lor, având grijă ca de fiecare dată să-i tămăduiască pe cei răniţi în războaie. Cei ce se încumetau să folosească singuri leacul se îmbolnăveau şi mureau.
Multă vreme ar fi trăit fericiţi cei de la cetate, dacă vrăjmaşii înzăuaţi, în care de foc, nu veneau să doboare soarele Luanei. Mare prăpăd a fost atunci pe pământ şi chiar s-a simţit la nivel planetar, pentru că pământul s-a clătinat din încheieturi. Zidurile cetăţii şi împrejurimile au fost arse, iar zona a rămas pustie multă vreme şi nici păsările în zbor nu au mai trecut. Se zice ca in Peştera Înteleptului s-ar gasi toate informaţiile care ar conduce către adevăr... :o

Deci nu suntem departe de legenda Sodomei si Gomorei...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Azi m-am dedicat cu totul descrierilor de pe net facute de Diana si de alti "pioneri" ai zonei. La amiaza am dat o fuga pana la parinti (din nou am lipsesc o vreme si doream sa-i vad inainte de plecare) si impartasind cu tata din cele citite despre Muntii Buzaului am avut surpriza sa aflu ca citea de lucruri asemanatoare, dar petrecute in alte colturi ale lumii: dimensiunea neverosimila a preincasilor si fizionomia cu totul ciudata a unor locuitori din mileniul III-IV IH ai stepei iraniene: persoane inalte cu mult peste media indo-europeana si avand un cap mare, supradimensionat fata de corp. Si imi spunea ca se amintea in materialul citit si de protosumerieni si posibilele lor legaturi si conexiuni cu America.
Poate ca multe lucruri au legatura, stiu sunt inca la stadiul de speculatie, dar cred ca timpul sau poate o usa "uitata deschisa" de cercetatori ne vor "lumina" in multe privinte. Prea multe necunoscute in istorie, prea multe perioade de salt inexplicabil, prea multe repere de civilizatii cu mult peste restul locuitorilor ce populau atunci Terra...
Pana una - alta, mai postez cateva fotografii gasite pe net, promitand insa ca am sa vin cu multe si interesante "originale".

Incep cu o fotografie a Dianei, ghida noastra, la lansarea unei carti:

Diferite forme de trovanti, despre care va spuneam, am citit ca au forme complexe dar foarte sugestive. Nu se cunoaste oroginea formarii lor.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Si cateva dintre locuintele rupestre folosite apoi de daci si la inceputul mileniului de primii crestini...

Agatonul nou:

Schitul Fundatura:

Schit:

Locuinta rupestra:

Pestera triunghiulara:

Mari_a

• Vizitator
Excursia asta suna asa, ca o calatorie prin tunelul timpului... Drum bun si vreme buna!  :)
Si sa pozati tot ce (nu)misca!  ::)

Offline Mimi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 378
Re: Casa trovantilor si Poarta lui Dumnezeu: Tara Luanei 30 mai – 2 iunie 2013
« Răspuns #52 : Duminică, 02 Iunie 2013, 20:46 »
 Drumul @ fost "bun".Vreme@ nu @ m@i cont@t,totul @ fost minun@t. :applause: :applause:

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Impresiile si trairile mele de acolo au luat forma unui articol. Pe care l-am dedicat Dianei. Cei care ati fost acolo intelegeti de ce. Il puteti urmari aici: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1666.0.html

Offline Mamica

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 39
  • Mediocrity it's my middle name.
Imi gasesc cu greu cuvintele... Prin natura mea sunt un Toma Necredinciosu'. Eu nu cred pana nu vad! Ei bine am vazut si-am pipait...Sigur, tot nu cred ca un balaur cu 7 capete pazeste comoara Spatarului si face victime printre sateni, dar 'antenele de comunicatie' le-am vazut, le-am atins si m-am convins ca nu-s facute de mana omeneasca si nici n-au crescut din pamant ca ciupercile!
Mi-e dor de voi! De bucuria si energia pe care mi-o dati!
Nu cerceta aceste legi, ca esti nebun de le-ntelegi!

Offline nuska

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 44
  • Bine ai venit in grupul nostru!
mai mult decat cuvintele sint imaginile.mai mult decat imaginile sint sentimentele,trairile.cred ca sint in asentimentul tuturor.pentru cei ce nu au fost va indemn din suflet
fericire

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Mi-am propus sa-mi incarc bateriile in acea zona macar o data la 6 luni de zile, asa ca am decis sa repet chiar anul acesta "Tara Luanei". Singura perioada posibila de a organiza actiunea este week-end-ul de dupa Sarbatoarea Recoltei. Am primit promisiunea Dianei ca ne va fi calauza, asa ca mai am nevoie de confirmarea lui Nicoara de disponibilitate de cazare si gata... :yeah: *|* :dance: lansam actiunea Tara Luanei reload! 

anyasolo

• Vizitator
Doamne ce frumoase sunt pozele, curioase forme in piatra! Gigi, ma bucur de hotararea ta de a mai merge o data anul acesta pe acele meleaguri. Poate asa, noi care nu am ajuns acum, sa reusim sa fim in grupul din toamna asta... :)

Offline PGabriela

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 285
Din descrierile voastre si instantaneele postate, ne-ati facut pe cei care nu am fost =  sa incolteasca in noi  o dorinta "viitoare" de-a ajunge acolo :)

Offline Sherban

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 55
  • Just do it!
Eu inca incerc sa las acea parte subconstienta sa priceapa ce semnificatie are aceasta experienta in viata mea. E foarte sugestiv articolul lui Gigi si sunt convinsa ca fiecare a avut propria perceptie. E ceva supra-pamantesc acolo, iar influenta Tarii Luanei o voi intelege in timp....si, sa nu uitam vorba Dianei: " cine ajunge aici isii schimba destinul" .. Ca si dorinte: per ca sa se activeze o poarta de acces in alt univers sau sa vad " ceata albastra" de la Lacul Hansarului, sau sa aflu unde merge tunelul secret din Biserica sapata in stanca de la Alunis.
Energia acestor locuri te atinge si daca nu ti doresti si te tine conectat si dupa ce ai plecat. Pare atat de fantastic dar totul e atat de adevarat!!!
Everything changes..