Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Casa trovantilor si Poarta lui Dumnezeu: Tara Luanei 30 mai – 2 iunie 2013

<< < (9/16) > >>

admin:
Serviciile incluse in tariful achitat cuprind dupa cum stiti si mesele, inclusiv pranzurile reci, sub forma de pachet. Deci nu este nevoie decat de apa, de nimic altceva.

Va reamintesc si serviciile achitate:

Cazare:    3 nopti - Colti - jud Buzau
Servicii incluse:
     • cazare 3 nopti la pensiune de 3*, mic dejun inclus
     • 3 pranzuri reci, sub forma de pachet pentru munte
     • 3 cine calde, servite la intoarcerea de pe traseu, cu feluri de pranz: ciorba sau supa + fel de baza
     • ghidaj profesionist, cu Diana Gavrila
     • transport zonal cu microbuzul

admin:
Microbuzele si orele de plecare:

Microbuzul de Bucuresti va pleca joi, 30 mai la ora 14.00 din statia OMW Gara de Nord (Calea Grivitei nr. 188) - fosta Parcare Dali.
AG 20 WMT, sofer Timofte C-tin 0722385648 

Microbuzul de Sibiu, joi 30 mai la ora 11.00 din parcarea hotelului Ibis, pe ruta Sibiu - Fagaras - Brasov - Intorsura Buzaului - Colti. Sunt 292 km, facem mai bine de 4 ore si jumatate. Numarul microbuzului: M WK 350 Marcedes gri metalizat.

admin:
Locatia in care urmeaza sa stam, este Pensiunea Nicoara, com. Colti, jud Buzau.
http://pensiunea-nicoara.uv.ro/

Proprietarul a oferit pe site urmatoarele detalii de ajungere la locatie:

Din orasul Buzau puteti alege doua trasee - Iesirea din oras prin localitatea Vernesti, sosea pe care se continua tot inainte iar daca pe traseul dumneavoastra intalniti localitatea Magura sunteti pe drumul cel bun.Odata ajunsi pe DN. 10 Buzau-Brasov ve-ti ajunge in orasul Patarlagele de unde va trebui sa urmati drumul din dreapta catre comuna Colti. Tinand cursul drumului inainte 4 km pe DC 71 la aproximativ 10 min de pensiune ve-ti intalni pancardele pensiunii care va vor ghida catre destinatia dumneavoastra.

A 2-a cale catre Alunis incepe cu iesirea din orasul Buzau prin localitatea Maracineni unde, din dreptul localitatii Sapoca virati stanga catre Berca iar de aici intrati pe DN 10 trecand prin satele Magura, Ciuta spre Patarlagele. Din orasul Patarlagele virati dreapta catre comuna Colti, iar odata ajunsi in satul Colti continuati 4 km pe DC 71 catre Alunis tinand directia inainte.La aproximativ 7-10 min de pensiunea ve-ti gasi pancardele pensiunii care trimit catre destinatie.

Cordonate GPS: 45.400023064541436, 26.38400333709717.

Si o fotografie ca sa o recunoasteti:

admin:
Atentie, mi s-a comunicat de catre transportator schimbarea microbuzului de Bucuresti: este un Sprinter argintiu, numarul AG 20 WMT.

admin:
Imi pare foarte rau pentru cei care v-ati dorit sa ajungeti in Tara Luanei si nu ati reusit.... :( Cine stie daca o sa mai pot la anul sa fac aceasta excursie sau in ce conditii. Anul acesta am avut sansa de a o putea avea pe Diana ca ghid, va spuneam cel mai autorizat om de a prezenta zona aceasta deopotriva fascinanta, misterioasa, enigmatica, tulburatoare dar si grozav de frumoasa. Nu cred sa mai avem sansa de a o putea prinde libera si disponibila pt un grup, se pare ca faima ei este acum atat de mare, incat este supersolicitata. In plus de asta, s-a dedicat mult scrisului si informarii, ceea ce evident ca ii ia mult timp si nu stiu cat isi va mai putea aloca pe viitor ghidajului montan. Oricum, am sa incerc sa aduc de acolo cat de multe fotografii, sa explic aici informatiile primite de la ea.

Este atat de interesant ce scrie si cum prezinta Diana Gavrila zona Muntilor Buzaului, incat efectiv m-a captivat si m-a facut atat de curios incat sunt parca mai nerabdator ca oricand sa ajung acolo. Azi am sa scriu pe rand cate ceva pe scurt, astfel incat, daca nu i-ati citit cartile sau nu i-ati urmarit aparitiile televizate, sa aveti totusi o idee despre locurile in care o sa mergem maine.

Despre Tara Luanei

- are cea mai mare concentratie de locuinte rupestre
- locuintele provin din vremuri stravechi, ulterior fiind folosite de daci pt ritualuri cultice si ca sanctuare: Alunis – Ansamblul Rupestru, Piatra Ingaurita, Agatonul, Fundatura.
- vibratia energetica a acelor locuri este asemanatoare celei de pe Muntele Athos. Da senzatia de revigorare, de plus de energie.
- intre Muntii Buzaului si Bucegi se afla 7 izvoare cu apa vie, cu proprietati deosebite, capatate cel mai probabil din parcurgerea unor straturi cu incarcatura deosebita. Pot tamadui sau vindeca boli ale tractului digestive, dar si leziuni externe si chiar rheumatism
- Ceausestii, au initiat o campanie de cercetari, condusa de chiar fratele dictatorului, Ilie Ceausescu, in dorinta de a gasi resurse de energizare si mentinere.
- Varful Turtudui 1024 m, este considerate una dintre cele mai enigmatice zone din lume, aici se pare existand un platou de ritualuri si sacrificii, care a influentat puternic, ducand la fenomene paranormale. Satenii descriu ca 2 persoane ar fi disparut cu totul, dupa ce au ajuns in zona de varf. De aceea, incercand sa protejeze oamenii de posibililele efecte ale zonei, inca cu mult timp in urma s-au taiat copaci cu care s-a barat drumul spre varf.
- in zona de varf exista un mehir, o coloana foarte bine fatetata pe care exista o scriere intr-un limbaj se pare autohton, foarte apropiat tablitelor gasite la Tartaria de Mures.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă