Autor Subiect: Drumet in Muntii Apuseni 21 – 25 iunie 2013  (Citit de 81283 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline aprilie

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 304
Re: Drumet in Muntii Apuseni 21 – 25 iunie 2013
« Răspuns #210 : Miercuri, 12 Iunie 2013, 12:29 »
Te pup si eu, Lia. Ai facut un gest deosebit, mii de multumiri pentru ajutor  :)

Celyanaa

• Vizitator
« Răspuns #211 : Joi, 13 Iunie 2013, 09:31 »
 *|* mi-as dori asa de mult sa merg si eu! Ma mai puteti lua si pe mine?   :)

Tatiana

• Vizitator
« Răspuns #212 : Luni, 17 Iunie 2013, 08:23 »

intrebare organizatorica: pe drumul Bucuresti-IC Ponor se are in vedere si o oprire de masa de pranz? (ma gandesc la un fast food de unde se poate cumpara repede ceva) nu de alta, dar cum visez sa-i iau exemplul lui Gigi si sa dau jos niste kile, nu pot sa-mi iau renumitele sandwich-uri la mine...;)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #213 : Luni, 17 Iunie 2013, 17:13 »
Partea asta cu drumul pana la destinatie, este dupa cum stiti si am explicat, ceva gandit sa ajute pe cei din Bucuresti si pe cei aflati sau posibil a se conecta pe traseul pana la destinatie. Implicarea mea, este doar la nivelul de inchiriere a unui microbuz de la o firma de transport, stabilirea unui traseu optim pt cat mai multi dintre cei care participa, anuntarea pe forum a orelor si locurilor de plecare.
Functie de optiunile voastre de transport, eu comunic companiei de transport lista de pasageri, urmand ca soferul sa se asigure ca toata lumea care era anuntata a urcat. Nu ma ocup insa de programul de transport - nu am cum sa fac asta, din moment ce nu sunt in mijlocul respectiv.
Soferul stie ca trebuie sa respecte programul de opriri impuse de reglementarile din transporturi persoane , stie ca nu are voie sa depaseasca timpul maxim de condus/zi si ca trebuie sa ajunga la ora corespunzatoare cu grupul. Deci el va face cateva opriri de traseu, pe care si le va stabili dinainte. Nu-i solicitati va rog alte trasee (cum am avut cazul la Buzau, cand cineva i-a indicat alt drum decat cel pe care i-l comunicasem si s-a facut din acest motiv un ocol de aproape 40 km), iar opriri doar daca este un caz special. Acum 3 ani, am avut, in Maramures un traseu lungit excesiv datorita pauzelor nejustificat solicitate (fumat, cumparaturi, etc). Soferul a ascultat de cativa din grup si tot el a fost mai apoi ...vinovat de intarziere. Acum, dupa ce s-a intamplat data trecuta, cu siguranta ca soferul nu va mai accepta "sfaturi". Noroc ca seful lui a fost de inteles si nu l-a pus sa plateasca diferenta de 100 RON, cat facuse in plus...
Deci sa nu se inteleaga ca este ceva rigid si stabilit ca la un postalion din acela care schimba caii la hanurile stabilite, nu, are o anumita toleranta, dar limitata... ::) Drumul pana acolo trebuie sa semene cu unul de excursie, sunteti multi puteti crea o atmosfera placuta si care sa faca sa para timpul mai scurt...
Parerea mea este sa va luati la voi sandviciuri, fructe si apa. Cei care tineti regim (cum sunt eu de exemplu) - luati-va ceva usor si nealterabil: pui fiert - piept sau pulpe, cateva felii de friptura la cuptor, un ardei gras. Sau: un litru de lapte de soia si niste biscuiti digestivi. Va ajunge pana acolo... :) Daca va opriti pt mancat la restaurant o sa pierdeti minim o ora - o ora si un sfert, daca nu si mai mult, nu aveti garantia ca gasiti ceva care sa va convina si la pret si ca si prospetime.

Tatiana

• Vizitator
« Răspuns #214 : Luni, 17 Iunie 2013, 17:59 »
Partea asta cu drumul pana la destinatie, este dupa cum stiti si am explicat, ceva gandit sa ajute pe cei din Bucuresti si pe cei aflati sau posibil a se conecta pe traseul pana la destinatie. Implicarea mea, este doar la nivelul de inchiriere a unui microbuz de la o firma de transport, stabilirea unui traseu optim pt cat mai multi dintre cei care participa, anuntarea pe forum a orelor si locurilor de plecare.
Functie de optiunile voastre de transport, eu comunic companiei de transport lista de pasageri, urmand ca soferul sa se asigure ca toata lumea care era anuntata a urcat. Nu ma ocup insa de programul de transport - nu am cum sa fac asta, din moment ce nu sunt in mijlocul respectiv.
Soferul stie ca trebuie sa respecte programul de opriri impuse de reglementarile din transporturi persoane , stie ca nu are voie sa depaseasca timpul maxim de condus/zi si ca trebuie sa ajunga la ora corespunzatoare cu grupul. Deci el va face cateva opriri de traseu, pe care si le va stabili dinainte. Nu-i solicitati va rog alte trasee (cum am avut cazul la Buzau, cand cineva i-a indicat alt drum decat cel pe care i-l comunicasem si s-a facut din acest motiv un ocol de aproape 40 km), iar opriri doar daca este un caz special. Acum 3 ani, am avut, in Maramures un traseu lungit excesiv datorita pauzelor nejustificat solicitate (fumat, cumparaturi, etc). Soferul a ascultat de cativa din grup si tot el a fost mai apoi ...vinovat de intarziere. Acum, dupa ce s-a intamplat data trecuta, cu siguranta ca soferul nu va mai accepta "sfaturi". Noroc ca seful lui a fost de inteles si nu l-a pus sa plateasca diferenta de 100 RON, cat facuse in plus...
Deci sa nu se inteleaga ca este ceva rigid si stabilit ca la un postalion din acela care schimba caii la hanurile stabilite, nu, are o anumita toleranta, dar limitata... ::) Drumul pana acolo trebuie sa semene cu unul de excursie, sunteti multi puteti crea o atmosfera placuta si care sa faca sa para timpul mai scurt...
Parerea mea este sa va luati la voi sandviciuri, fructe si apa. Cei care tineti regim (cum sunt eu de exemplu) - luati-va ceva usor si nealterabil: pui fiert - piept sau pulpe, cateva felii de friptura la cuptor, un ardei gras. Sau: un litru de lapte de soia si niste biscuiti digestivi. Va ajunge pana acolo... :) Daca va opriti pt mancat la restaurant o sa pierdeti minim o ora - o ora si un sfert, daca nu si mai mult, nu aveti garantia ca gasiti ceva care sa va convina si la pret si ca si prospetime.

singura corectie Gigi: "sunteti multe" :))
in rest precizarile tale sunt bine venite. cred ca nimeni nu vrea sa se lalaie pe traseu, sa viziteze intraga tara sau sa manance la restaurant, important e ca opririle sa fie facute in locuri bine gandite.
am notat sfaturile pentru dieta; la destinatie o sa-ti cerem un training despre dieta pe care o urmezi tu! :)
sa ne vedem cu bine!

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #215 : Luni, 17 Iunie 2013, 21:13 »
Am sa va impartasesc cu toata placerea cum am scapat de kilograme!

Da, corectia este binevenita, la aceasta excursie sunteti doar...fete! Ce-or face baietii astia care se dau in profil montagniarzi si mari amatori de drumetii, chiar nu stiu :o ::). Apusenii sunt poate cei mai frumosi si mai accesibili munti, cu peisaje fantastice, cu o flora desebita. Cum o zona ca asta nu inspira baietii la aventura, mi-e imposibil sa inteleg...Multi se vaita de lipsa unui grup, de posibilitatea de a calatori cu cineva, de a vedea locuri pe care singuri le e greu sa le atinga...si totusi, prefera terasa cu bere de pe centru sau cafeneaua din coltul strazii. Comoditate, timiditate, lipsa de initiativa...? Nu stiu! Oricum, fara sa fac un compliment exagerat, incep sa inteleg diferenta tot mai mare intre femei si barbati in ceea ce priveste entuziasmul de a invata, vedea, cunoaste, intelege, bucura...Vad si cand ies afara, la multe grupuri sosite sa viziteze obiective turistice, ca majoritatea sunt femei. Barbati doar cei trasi de maneca de sotii...
Adevarul ca noi suntem mai ocupati cu alte lucruri mai interesante: avem fotbalul si semintele... :-\

Tatiana

• Vizitator
« Răspuns #216 : Luni, 17 Iunie 2013, 22:55 »
Am sa va impartasesc cu toata placerea cum am scapat de kilograme!

Da, corectia este binevenita, la aceasta excursie sunteti doar...fete! Ce-or face baietii astia care se dau in profil montarniazi si mari amatori de drumetii, chiar nu stiu :o ::). Apusenii sunt poate cei mai frumosi si mai accesibili munti, cu peisaje fantastice, cu o flora desebita. Cum o zona ca asta nu inspira baietii la aventura, mi-e imposibil sa inteleg...Multi se vaita de lipsa unui grup, de posibilitatea de a calatori cu cineva, de a vedea locuri pe care singuri le e greu sa le atinga...si totusi, prefera terasa cu bere de pe centru sau cafeneaua din coltul strazii. Comoditate, timiditate, lipsa de initiativa...? Nu stiu! Oricum, fara sa fac un compliment exagerat, incep sa inteleg diferenta tot mai mare intre femei si barbati in ceea ce priveste entuziasmul de a invata, vedea, cunoaste, intelege, bucura...Vad si cand ies afara, la multe grupuri sosite sa viziteze obiective turistice, ca majoritatea sunt femei. Barbati doar cei trasi de maneca de sotii...
Adevarul ca noi suntem mai ocupati cu alte lucruri mai interesante: avem fotbalul si semintele... :-\

daca tu te plangi de barbati, ce sa mai zicem  noi?!!!! ;)  ;D

Offline paulette

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 89
« Răspuns #217 : Marți, 18 Iunie 2013, 09:13 »
Gigi, spuneai pe undeva de necesitatea unor cizme de cauciuc, pentru periplul prin pestera. E neaparat necesar sa le avem? Eu le am, dar mi se par atat de grele.... As vrea sa stiu cum imi dozez bagajul... Merci

Offline IuliaT

• Full Member
  • Mesaje postate: 141
« Răspuns #218 : Marți, 18 Iunie 2013, 11:30 »
Gigi sa nu fie cu banat, dar gresesti voi sunteti ocupati sa faceti baniiiii.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #219 : Marți, 18 Iunie 2013, 12:28 »
Iulia, in ultimul timp sa stii ca femeile au devenit si la capitolul asta, daca nu egalele barbatilor, macar pe aproape. Cunosc multe femei de anvergura, cu afaceri solide si profitabile, am intalnit o gramada de executive in domenii in care acum cativa ani n-as fi crezut sa intalnesc femei...Totul este rezultatul unui galop fantastic pe care femeia moderna l-a facut pentru a micsora diferentele dintre ea si barbat. Accesul total la educatie, la decizie, o disponibilitate remarcabila pt perfectionare a dezvoltat in ultimii 50 de ani atat de mult femeia incat nu se mai poate vorbi de diferente.
Mai scriam eu pe aici ca din pacate barbatul a batut pasul pe loc si nici nu a fost atent la ce se intampla in dreapta lui. Si este foarte posibil, ca in ritmul acesta sa ajunga in stanga.
Dar de aici o multime de probleme de comunicare intre sexe. Nu este locul si nici nu am timpul acum sa dezvolt acest subiect, vreau doar sa punctez: numarul din ce in ce mai mare de single se datoreaza, in opinia mea, in cea mai mare masura, accestei rasturnari de situatii. Femeia devine tot mai independenta, sau macar asa apare in fata unui barbat surprins si uneori chiar afectat de ....neputinta de a fi lider ca tatal sau bunicul sau... :(

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #220 : Marți, 18 Iunie 2013, 12:34 »
Paulette, grupul are sa fie ghidat de cineva de la Salvamontul local. A fost contactat de gazda, nu de mine personal, de aceea am doar datele initiale de discutie. Deci nu pot sa-ti ofer altceva suplimentar fata de ce am scris prima oara.

Opinia mea este, ca daca aveti niste cizme usoare de cauciuc este bine sa le aveti cu voi, in eventualitatea in care se doreste intrarea in pestera cu schelete de urs. A plouat mult peste tot si este foarte posibil sa fie infiltratii si in pestera. O lanterna oricand este binevenita pe munte, iar pentru a putea privi in pestera este nevoie de asa ceva. Doamna de la pensiune a solicitat cheile de la pestera cu oase, asa ca este foarte probabil sa o avem cu noi si sa intram.

Tatiana

• Vizitator
« Răspuns #221 : Marți, 18 Iunie 2013, 13:12 »
pai eu mi-am cumparat cizme de cauciuc...e musai sa ma fudulesc cu ele chiar daca ar fi sa intru doar in piscina :))

btw, exista apa in piscina?!

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #222 : Marți, 18 Iunie 2013, 13:33 »
Da, dar trece peste cizme... ;D

Offline IuliaT

• Full Member
  • Mesaje postate: 141
« Răspuns #223 : Marți, 18 Iunie 2013, 15:11 »
Stiu ce zici ...Gigi si uite asa noi nu mai suntem Ilene Cosinzene. Facem toti pe Zmeii

Offline paulette

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 89
« Răspuns #224 : Marți, 18 Iunie 2013, 15:27 »

Opinia mea este, ca daca aveti niste cizme usoare de cauciuc este bine sa le aveti

Acum depinde ce inseamna pentru tine usoare..., ca pentru mine cel putin, ce depaseste 300 de grame, deja atarna... ;D

Ooofff, am sa le pun in spinare in cazul asta , ce sa fac?   :slap: