Partea asta cu drumul pana la destinatie, este dupa cum stiti si am explicat, ceva gandit sa ajute pe cei din Bucuresti si pe cei aflati sau posibil a se conecta pe traseul pana la destinatie. Implicarea mea, este doar la nivelul de inchiriere a unui microbuz de la o firma de transport, stabilirea unui traseu optim pt cat mai multi dintre cei care participa, anuntarea pe forum a orelor si locurilor de plecare.
Functie de optiunile voastre de transport, eu comunic companiei de transport lista de pasageri, urmand ca soferul sa se asigure ca toata lumea care era anuntata a urcat. Nu ma ocup insa de programul de transport - nu am cum sa fac asta, din moment ce nu sunt in mijlocul respectiv.
Soferul stie ca trebuie sa respecte programul de opriri impuse de reglementarile din transporturi persoane , stie ca nu are voie sa depaseasca timpul maxim de condus/zi si ca trebuie sa ajunga la ora corespunzatoare cu grupul. Deci el va face cateva opriri de traseu, pe care si le va stabili dinainte. Nu-i solicitati va rog alte trasee (cum am avut cazul la Buzau, cand cineva i-a indicat alt drum decat cel pe care i-l comunicasem si s-a facut din acest motiv un ocol de aproape 40 km), iar opriri doar daca este un caz special. Acum 3 ani, am avut, in Maramures un traseu lungit excesiv datorita pauzelor nejustificat solicitate (fumat, cumparaturi, etc). Soferul a ascultat de cativa din grup si tot el a fost mai apoi ...vinovat de intarziere. Acum, dupa ce s-a intamplat data trecuta, cu siguranta ca soferul nu va mai accepta "sfaturi". Noroc ca seful lui a fost de inteles si nu l-a pus sa plateasca diferenta de 100 RON, cat facuse in plus...
Deci sa nu se inteleaga ca este ceva rigid si stabilit ca la un postalion din acela care schimba caii la hanurile stabilite, nu, are o anumita toleranta, dar limitata...

Drumul pana acolo trebuie sa semene cu unul de excursie, sunteti multi puteti crea o atmosfera placuta si care sa faca sa para timpul mai scurt...
Parerea mea este sa va luati la voi sandviciuri, fructe si apa. Cei care tineti regim (cum sunt eu de exemplu) - luati-va ceva usor si nealterabil: pui fiert - piept sau pulpe, cateva felii de friptura la cuptor, un ardei gras. Sau: un litru de lapte de soia si niste biscuiti digestivi. Va ajunge pana acolo...

Daca va opriti pt mancat la restaurant o sa pierdeti minim o ora - o ora si un sfert, daca nu si mai mult, nu aveti garantia ca gasiti ceva care sa va convina si la pret si ca si prospetime.