Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Drumet in Muntii Apuseni 21 – 25 iunie 2013

<< < (52/59) > >>

admin:
O imagine din intrarea in Cheile Galbenei, dinspre Poiana Florilor. Este acolo la pod peste Galbena si o intersectie de trei drumuri din care unul duce la Arieseni. Noi am intrat pe Chei, am trecut de prima escalada pe lanturi si cabluri.

admin:
Intorsi de pe chei, am luat drumul inapoi spre Poiana Florilor. In varianta in care am fi intrat din Izbuc pe Chei, drumul ne-ar fi condus fara traseu dublu, acolo. Dar am apreciat cu grad de risc prima trecere, cea din fotografia cu Izbucul Galbenei si nu am vrut sa expun grupul. Anul viitor o sa ne intoarcem altfel pregatiti pentru aceasta traversare si cu siguranta o sa o facem, cu grupa care va alege sa faca cheile.

De la Poiana Florilor, drumul o ia pieptis la un unghi destul de mare spre Focul Viu, o pestera in care se afla un ghetar fosil. Cam o ora si jumatate de urcare aproape continua, ceea ce solicita muschii picioarelor si articulatiile destul de mult. Dar cu pauze si cu calm, se trece peste efort si ...te trezesti sus admirand minunatia de ghetar. Ideal este sa ajungi acolo la orele amiezii pentru a prinde efectul luminii "scanteiata" de stalactita ghetarului.

Focul Viu

admin:
De la Focul Viu, drumul de intoarcere este usor, se coboara lin spre Glavoi. In cca 40 minute se ajunge in locul de campare de acolo. Cand am ajuns noi era o atmosfera adevarata de munte. Sunt locuri in care manelistii, fitosii si taraitoarele de genti urase de firma nu sunt atrasi de nimic. Asa ca ne lasa, pe noi cei care iubim natura, sa ne bucuram de ea, fara sa fim tulburati de stridenta lor....

Multa lume era stransa in jurul unui chitarist, Raul parca il chema, era din Bihor care acompaniat si aplaudat de cateva din fetele noastre din grup umplea valea de cantecele lui de munte. Au fost doua ore care mi-au adus aminte de anii adolescentei cand ne strangeam in fata cabanelor la un foc si cantam pana tarziu in noapte...Ne-am ridicat cu parere de rau din iarba, lasand in urma un peisaj de vis si o atmosfera cum in putine locuri din tara mai gasesti. Apusenii....

admin:
Ultima zi, o escapada la o pestera de care din pacate nu am auzit pana acum. Nu am stiut ca noi romanii avem cea mai bogata pestera in oseminte de urs, este acolo am inteles, in Onceasa, un strat de 7 metrii...Am intrat cu lanterne si frontale si ne-am minunat efectiv. A fost locul in care am tresarit de uimire. Nu am crezut sa vad asa ceva. Si sentinentul acela ciudat de a intra in burta pamantului. Vedeam doar luminitele celor din grup cum se miscau. Si pt ca ni se ceruse liniste deplina si vorbit doar soptit, se auzeau doar pasii ....Grozav sentiment! Nu stiu cati oameni au trait senzatia asta, dar trebuie macar o data in viata sa vezi cum este....

Am gasit acolo tot felul de oase, mandibule, vertebre, femururi, coaste...Am facut si fotografii, dar nu mi-au iesit tocmai grozav. Poate din cei carora le-a iesit pot ajuta un pic forumul cu fotografiile lor. Si cu detalii, pt ca fiecare a ascultat cate ceva de la Nicu, de la cei de pe acolo...

Pe drum, din nou flori, flori, flori....

Am plecat apoi cu microbuzele spre Rachitele. Nu, nu sa vedem unde s-a nascut Boc, ci sa admiram Cascada Valul Miresei. La 5 km, la capatul unui drum forestier ce se face din Rachitele se afla superba cadere de apa. Imi povestea Nicu, ca anul trecut a vazut 3 mirese nemtoaice care au venit imbracate in alb si dupa ce s-au dat pe tiroliana montata deasupra cascadei si-au rupt rochiile. Un obicei care se practica acolo si care inseamna ..."ultima data intr-o astfel de rochie"...

Nu am plecat pana nu ne-am dat, desi incepuse ploaia si noi pe tiroliana. Evident ca nu in rochii de mireasa ci inveilti bine in pelerine...

Cascada Valul Miresei

Asa s-a sfarsit si ultima zi de excursie. Evident nu inainte de a mai face o baie in piscina pensiunii...care ne-a mai detensionat si relaxat muschii, atat de incercati in cele 3 zile...

La plecarea spre casa .. ne-am luat ramas bun si de Flu, catelusa gazdelor...

dauina:
io spui de pe acum....oricare ar fi statutul meu la anul, sunt pe lista!!!! :ban:

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă