Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 688656 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #2505 : Joi, 31 Ianuarie 2013, 10:44 »
Mari , cred ca toti tineri vor sa aiba casa lor dar veniturile nu le permit. Ma uitam pe statiscile date - suntem cam la acelasi nivel cu Slovenia, Ungaria, Italia - dar ai vazut Grecia, Bulgaria  sau Malta ( la astia cred ca e  problema de spatiu - stau pe o insulita cat  Bucurestiul) ?
Mai toti tineri care isi iau un apartament fie fac imprumut la banca , fie se duc si muncesc in strainatate unde castiga mai mult.

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #2506 : Joi, 31 Ianuarie 2013, 11:07 »
Nu stiu daca toti. Parerea mea e ca - mai mult decat saracia - traditia ii tine legati. Ca sa nu zic ca ii impiedica.

Sunt de acord cu cei care spun ca "Epoca de aur" a fost epoca interbelica... In Bucurestiul anilor '20-'30 mi-ar fi placut sa traiesc...
Am gasit azi un articol despre o cladire pe langa care trec aproape zilnic. "Ce pacat ca nu se face nimic sa se puna in valoare..." etc., etc., stiti deja textul... In articol se mentioneaza in mod eronat ca spatiul respectiv este gol. Nu! A fost un maidan pana-n '90, acum este... o gradina plina de flori! In care, lipita de cladirea din stanga, e o casuta miiiiica... Batranul care locuieste acolo a construit-o din te miri ce (de prin '90 incoace) si a inconjurat-o cu gardul ala inexpugnabil... Nu gasesti un milimetru gol, pe unde sa te poti uita inauntru... Gardul a fost initial din asa-numita "plasa de Buzau", pe urma din lemn, pe urma l-a "armat" cu bucati de tabla, pe urma l-a facut din tabla aia ondulata, deasupra careia s-au sudat mai tarziu panourile alea... Si daca nu i-ar trebui soare, cred ca l-ar inalta si mai mult. Eu m-am nimerit sa trec pe acolo cand erau portile deschise (se descarca ceva dintr-o masina). Pur si simplu esti teleportat instantaneu din cenusiul soselei intr-o poiana plina de flori... Bun, proprietatea privata e sfanta - ca banuiesc ca terenul i-a fost retrocedat, deci slabe sanse de a reinvia o gradina publica, dar macar amintirea ei de pe ziduri ar trebui conservata... (Insa ma indoiesc ca ar permite picior de om in curtea lui!)
http://bucurestiacum.wordpress.com/2013/01/29/gradina-vara-de-sub-tencuiala-parcul-tudorica-cotroceni-orchestra-jazz/

silviu

• Vizitator
« Răspuns #2507 : Vineri, 01 Februarie 2013, 14:32 »
Cea mai SINCERĂ declaraţie de iubire. Dovada că dragostea trece, UNEORI, prin stomac
Un bileţel de dragoste dintre doi copii de şcoală generală face furori pe internet, datorită sincerităţii celor doi.
 :giggle:

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #2508 : Vineri, 01 Februarie 2013, 14:57 »
N-ar fi asa de trist daca si in Romania ar exista modelul afacerilor in "familie largita", asa cum e in Italia sau Grecia, unde tinerii aleg sa ramana in familia-mama, chiar si dupa ce isi fac propria familie, pentru continuitatea afacerii, si nu pentru ca nu au incotro. Eu n-as miza pe asta la romani... Traditia "afacere de familie" din perioada interbelica a fost eradicata la romani de comunisti. A ramas doar nevoia, constrangerea, frustrarea... si "ochelarii de cal". Adica lipsa curajului de a-ti lua zborul...

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #2509 : Duminică, 03 Februarie 2013, 11:04 »
Tara in care nu se platesc taxe

Tara noastră percepe 116 taxe si impozite, de sase ori mai mult decat media inregistrata la nivelul Uniunii Europene.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #2510 : Duminică, 03 Februarie 2013, 19:30 »
Da, da' pentru asta, tot n-as cere cetatenie in Emiratele Arabe Unite...  :whistle:

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #2511 : Marți, 05 Februarie 2013, 08:09 »
Romanul care a trait 148 de ani

Sa fie oare adevarat?

"Maftei Pop s-a născut în anul 1804, în satul Valea Loznii din judeţul Sălaj, şi a murit în 1952 la Osoi."

Am citit articolul si parca nu imi vine sa cred ca exista un roman care a trait atata. In articol scrie ca exista martori ai existentei lui , ca s-au gasit acte care demonstreaza data nasterii si a decesului. Cazul lui ar fi fost  studiat de Ana Aslan si de C.I. Parhon.

silviu

• Vizitator
« Răspuns #2512 : Marți, 05 Februarie 2013, 11:00 »
Romanul care a trait 148 de ani

Sa fie oare adevarat?
cred ca da. pai ce, matusalem cum a trait 939 de ani?

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #2513 : Marți, 05 Februarie 2013, 11:56 »
cred ca da. pai ce, matusalem cum a trait 939 de ani?

asta am intrebat si eu candva si mi s-a spus ca altfel se socoteau anii pe vreme aia! cica erau mai scurti!   :D

silviu

• Vizitator
« Răspuns #2514 : Miercuri, 06 Februarie 2013, 22:30 »
Născut acum 100 ani. Secretul longevităţii celui mai bătrân om din Techirghiol: „Am iubit“
Dimineaţa începe cu o ţuică mică, pe stomacul gol. Apoi mănâncă o ciorbă, să pună temelie. Pe la 11 bea un suc natural, numai din fructe. La prânz mănâncă peşte, grătar. Iar seara o încheie cu iaurt, cu mămăliguţă cu brânză, cu orez.

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #2515 : Vineri, 08 Februarie 2013, 10:40 »
Un articol foarte interesant despre... "brandul de tara" si cheltuielile de "publicitate" in perioada interbelica...
„Există o poantă la adresa României: Mania înseamnă nebunie. Cleptomania înseamnă nebunia de a fura. România înseamnă nebunia de a fura a unei întregi naţiuni” - John Gunther, 1936, „Inside Europe”.   :crazy2:
http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/documentar/cum-ne-au-descoperit-americanii-romanii-se-spala-doar-atunci-cand-cad-accidental-in-rau-292770.html

silviu

• Vizitator
« Răspuns #2516 : Vineri, 08 Februarie 2013, 10:51 »
FOTO Dăscăliţa lui Octavian Goga. Dragoste interzisă pe meleagurile maramureşene
Una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste, cu un final nefericit însă, s-a petrecut pe meleagurile maramureşene. Protagoniştii idilei au fost o dăscăliţă, de o frumuseţe rară, şi unul din poeţii de frunte a României, Octavian Goga.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #2517 : Vineri, 15 Februarie 2013, 21:15 »

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #2518 : Luni, 18 Februarie 2013, 19:49 »
Am vazut ce a scris DIDO la muzica, despre 50 (DIDO, nu fi trista! Viata merge inainte!) Si... mi-am amintit de o chestie citita pe net... (desi mai degraba ar fi trebuit sa-mi amintesc incotro... ma indrept si eu!  :giggle: )
http://dilemaveche.ro/sectiune/societate/articol/patruzeci
Imi plac comentariile, mai ales al celui care incheie cu: "Stai sa vezi cum va fi cand vei fi ...dispusa  sa iti vinzi o buna bucata din suflet pentru a avea din nou 40 de ani !::)

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #2519 : Marți, 19 Februarie 2013, 10:57 »
Bucataria viitorului!  :coolsmiley:
http://www.stylereport.ro/design/o-bucatarie-ca-si-cum-n-ar-fi-existat
Apropo de design si de unde sunt altii si unde suntem noi.... vorbesc de majoritate, ca poate unii au p-acasa SF-uri d-astea... uite unde erau altii in anii '40: robot de bucatarie Electrolux, expus la Muzeul Rohsska - de moda, design si arta decorativa - din Goteborg...