Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 682446 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

silviu

• Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #2145 : Duminică, 26 August 2012, 14:57 »
Cât vrei să trăiești? Întrebarea la care cei mai mulți oameni au un răspuns neașteptat

Tinerețe fără bătrânețe, un deziderat universal? Poate doar pentru cercetători, după cum arată un sondaj realizat de David Ewing Duncan, colaborator la Science Times, secția științifică a publicației "The New York Times". Oamenii se tem de costurile mari ale unei vieți prelungite artificial și de faptul că resursele Planetei nu ar fi suficiente pentru toții "nemuritorii".

silviu

• Vizitator
« Răspuns #2146 : Duminică, 26 August 2012, 15:24 »
Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună, a murit la vârsta de 82 de ani

Familia lui Armstrong: "Când vă zâmbeşte Luna, gândiţi-vă la el şi faceţi-i cu ochiul."

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #2148 : Marți, 28 August 2012, 15:46 »
Se intoarce Stăpînul manevrelor sau Întoarcerea fărăderegelui
http://www.catavencii.ro/
"Stay hungry, stay foolish"

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #2150 : Miercuri, 29 August 2012, 15:01 »
pentru cei interesati, daca vreti sa schimbati setarile de pe FB, pentru mai multa siguranta:

On Friday, Facebook will start using your photos in ads targeting your contacts and FB friends.  It is legal and was mentioned to you when you opened an account.

To prevent this, do the following:
Home > Account settings > Facebook ads (bottom of left hand navigation panel) > Adverts shown by third parties > Edit third party advert settings, then choose “NO ONE” in the list and save the changes.

Copy or share this and please spread!

silviu

• Vizitator
« Răspuns #2151 : Joi, 30 August 2012, 12:05 »
Andrei Pleşu: "Un guvern care se transformă într-un show permanent nu este un guvern normal"

Aţi spus la un moment dat că afirmaţia lui Constantin Rădulescu- Motru - "Ciocoiul nu are o ocupaţie anume rezervată pentru sine“ - este valabilă şi azi. Cine sunt ciocoii noi?

Este inflaţie. Este plin. Suntem, după definiţia lui Rădulescu-Motru într-o adevărată indigestie de ciocoi adică de indivizi specific, care nu ştiu să facă nimic care nu s-au distins în nicio profesiune, dar care decid asupra celor care au ce să pună pe masă în meseriile lor. Eu am tot spus-o şi o tot repet: sunt uimit să văd că ajung la vârf, în România, oameni care încă nu s-au născut. Oameni care încă nu au nimic consistent de oferit, care nu au făcut dovada niciunei înzestrări, a niciunei "realizări" profesionale. Anonimi, persoane fără curriculum, fără chip. Nu ştiu de unde îşi extrag energia şi tupeul de a se căţăra.

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #2152 : Joi, 30 August 2012, 12:19 »
Andrei Pleşu: "Un guvern care se transformă într-un show permanent nu este un guvern normal"

are dreptate maestrul plesu, sunt de acord ca nu este un guvern normal din multe puncte de vedere, dar in primul rand pentru ca fura din stralucirea showului presedintelui nost' ; care presedinte ne tine tot intr-un circ de 7 ani de zile.
nu e frumos sa te bagi sub reflectorul altuia.   ;)

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #2153 : Joi, 30 August 2012, 13:24 »

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #2155 : Joi, 30 August 2012, 14:59 »
are dreptate maestrul plesu, sunt de acord ca nu este un guvern normal din multe puncte de vedere, dar in primul rand pentru ca fura din stralucirea showului presedintelui nost' ; care presedinte ne tine tot intr-un circ de 7 ani de zile.
nu e frumos sa te bagi sub reflectorul altuia.   ;)

eu nu te cunosc Matei dar excluzand persoanele in discutie mie imi face impresia ca cei care se plang de Basescu au una din urmatoarele probleme:
-au probleme cu justitia
-nu sunt destul de isteti sa ocoleasca terenul de lupta al lui basescu care este conflictul
-sunt antiromani cand declara ca sunt impotriva americanilor,europenilor, scutului ,,care este elementul care ne da stabilitate si am putea in cateva zeci de ani sa ajungem din urma tarile occidentale la cate resurse are romania
-au foamea de bani si numai politic o pot obtine prin contractul cu statul sau la nivelul oamenilor de rand numai prin angajare la stat pot supravietui pt ca nu sunt in stare sa faca altceva
-sunt in slujba unei puteri straine si cand spun asta nu ma refer neaparat la russia ,,,nu sunt singurii carora le stam in gat dintre vecinii nostri si nu o spun din povesti ,,,am lucrat cu sarbi, cu bulgari,cu ucraineni foarte nationalisti samd,,,,nu ca eu nu a si fi la fel ca ei :)
Practic base atrage intotdeauna in capcana si din acest motiv au iesit mai toti cu nasul turtit din confruntarea cu el
Daca scopul guvernului este sa fure din stralucirea presedintelui apoi ,,,,nu mai am nimik de spus ,,,,,salutare si la revedere

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #2156 : Joi, 30 August 2012, 16:46 »
eu nu te cunosc Matei dar excluzand persoanele in discutie mie imi face impresia ca cei care se plang de Basescu au una din urmatoarele probleme:
-au probleme cu justitia
-nu sunt destul de isteti sa ocoleasca terenul de lupta al lui basescu care este conflictul
-sunt antiromani cand declara ca sunt impotriva americanilor,europenilor, scutului ,,care este elementul care ne da stabilitate si am putea in cateva zeci de ani sa ajungem din urma tarile occidentale la cate resurse are romania
-au foamea de bani si numai politic o pot obtine prin contractul cu statul sau la nivelul oamenilor de rand numai prin angajare la stat pot supravietui pt ca nu sunt in stare sa faca altceva
-sunt in slujba unei puteri straine si cand spun asta nu ma refer neaparat la russia ,,,nu sunt singurii carora le stam in gat dintre vecinii nostri si nu o spun din povesti ,,,am lucrat cu sarbi, cu bulgari,cu ucraineni foarte nationalisti samd,,,,nu ca eu nu a si fi la fel ca ei :)
Practic base atrage intotdeauna in capcana si din acest motiv au iesit mai toti cu nasul turtit din confruntarea cu el
Daca scopul guvernului este sa fure din stralucirea presedintelui apoi ,,,,nu mai am nimik de spus ,,,,,salutare si la revedere

nici eu nu te cunosc, asa ca suntem chit!  :)
unu: daca schimbam perspectiva, ceea ce ai enuntat tu este absolut valabil si de-o parte si de alta a baricadei. ;)
doi: nu am afirmat ca scopul guvernului ar fi sa fure din stralucirea presedintelui  (aliodor et cie il vegheaza), am zis ca nu e frumos sa te bagi sub reflectorul altuia.
sanatate si "sa traim bine"! :)

silviu

• Vizitator
« Răspuns #2157 : Joi, 30 August 2012, 16:59 »
Swoboda: PSD a cerut PES amânarea sau mutarea Congresului, s-a optat pentru mutare
PSD a solicitat PSE amânarea sau mutarea la Bruxelles a Congresulului PES, pentru ca acest eveniment să nu fie "umbrit" de luptele politice interne, iar decizia transferului la Bruxelles va fi anunţată oficial zilele următoare, a declarat joi, pentru Mediafax, Hannes Swoboda, liderul S&D din PE.

:2funny: :2funny: :2funny:

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #2158 : Joi, 30 August 2012, 17:24 »
un articol foarte interesant:

http://bagy2.blogspot.com/2012/08/mentenanta-limbii-romane-trecerea-de-la.html

Mentenanţa limbii române: trecerea de la "să-ţi fac şi să-ţi dreg", "la implementare"!

Andrei Plesu

Îmi plac cuvintele străine naturalizate.
Mai dezmorţesc limba.
În timp, unele rezistă, altele dispar.
A ieşit din uz cea mai mare parte a turcismelor şi grecismelor aclimatizate, de sus în jos, în Ţările Române.
Franţuzismele din limbajul administrativ al secolul al XIX-lea au rezistat fiindcă era nevoie de ele, ca şi cuvintele nemţeşti din limbajul tehnic.
Rusismele din anii '50 ai veacului trecut au avut viaţă scurtă. Nici nu se potriveau cu româna şi aveau şi conotaţii nasoale...
După 1989, cine voia să pară pro-occidental începuse să anvizajeze şi să achieseze. Îl mai ţineţi minte pe Adrian Severin?
Au apărut apoi multinaţionalele, ai căror menageri nu ştiau româneşte, românul întors de la burse, fotbalistul de 2 bani si menajera hoata care vroia să-şi marcheze lingvistic întoarcerea din străinătate şi reclamele (advertaizingurile) vazute în engleză.
Adjuncţii autohtoni ai şefilor de multinaţionale au început să vorbească o română pigmentată cu feed-back-uri şi locaţii.
Secretarele nu-şi mai spun decât manager assistant. Cismarii sunt... designeri.
Mă aşteptam să fie vorba de crize de aclimatizare şi de micile noastre snobisme de cetăţeni ai unei ţări mici, dar vioaie.  Nici gând.
S-a ajuns la un nou limbaj de lemn, neologistic, întrebuinţat pe la posturi de radio şi de televiziune, iar cuvinte româneşti cât se poate de utile sunt înlocuite prosteşte de persoane care stau prost şi cu vocabularul limbii române, şi cu gramatica ei.
Tot soiul de absolvenţi şi absolvente de Spiru Haret (facultatea , nu liceul), cărora li se adaugă politicieni inepţi şi comentatori care par să-şi fi luat doctoratul la un sprit, înainte de a lua notă de trecere la română în liceu se dau în bărcile neologismelor, cu dezinvoltura prostului fudul.
Potrivit lor, nu mai avem prilejuri, avem doar oportunităţi.
Nu mai suntem hotărâţi să facem ceva, ci determinaţi.
Nu mai realizăm, ci implementăm.
Nu ne mai ducem într-un loc, ci într-o locaţie.
Nu mai luăm în considerare, fiindcă anvizajăm.
Nu mai consimţim, ci achiesăm.
Serviciul de întreţinere a devenit mentenanţă.
Ceva care ţi se pare obligatoriu e un must!
Nu mai avem speranţe, deoarece am trecut la expectaţii.
Nu ne mai concentrăm, pentru că ne focusăm.
Şi nu mai aşteptăm un răspuns, ci un feed back.
Nu mai avem frizeri si croitorese, avem hair stilisti si creatoare de fashion.
Cu alte cuvinte, deţinem o oportunitate pe care suntem determinaţi să o implementăm într-o locaţie pe care am anvizajat-o, achiesând la o mentenanţă care e un must şi asupra căreia ne focusăm in expectaţiunea unui feed-back pozitiv.

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #2159 : Vineri, 31 August 2012, 09:44 »
am ezistat daca sa pun linkul de mai jos la muzica, la umor dar cred ca cel mai potrivit este aici, la STIRI, INFORMATII! sa afle tot poporul ca:

MA-TA ARE CRATIMA!

http://www.220.ro/umor-romanesc/Sector-7-Krem-Ma-Ta-Are-Cratima/hSlIJMyvdK/

o idee excelenta :)